A Baggio Story

Avagy a Baggio Private Travel® rövid története

Amikor 2001-ben kisétáltam a főiskola kapuján francia nyelvtanári diplomámmal a zsebemben, nem is sejtettem, hogy hamarosan egy tunéziai utaztatóval kötök szerződést. Azon a sorsfordító délutánon mindössze pár óra állt rendelkezésemre, hogy eldöntsem, elvállalom-e a tunéziai állást. Mérlegelnem kellett, hogy itt tudok-e hagyni mindent és elköltözni egy teljesen ismeretlen országba. Bevallom, „kicsit” talán kényszerből, mondhatni elkeseredésből vállaltam el végül az állást…

Azóta több mint egy évtizedet töltöttem el ebben a csodálatos szakmában. 39 ország 916 nyaralóhelyét és látványosságát jártam be személyesen. Ez idő alatt munkám hivatássá vált és szenvedéllyé nőtte ki magát! 1000-nél is több kiválóan sikerült utazást szerveztem egyéni és csoportos ügyfeleimnek, és legalább ötezer utassal beszélgettem a nyaralások során. Mindez a tudás, tapasztalat és élmény a személyes garanciám Önnek arra, hogy utazásával a megfelelő ember foglalkozik.

Annak, hogy ennyi helyre eljutottam, kezdetben "csak" az uticélok iránti vonzódás volt az oka; ugyanis minden alkalmat megragadtam későbbi munkahelyemen, hogy a világ legtávolabbi országaiba is eljussak. Az összes pénzemet erre költöttem, mert úgy gondoltam, később talán már nem lesz alkalmam ilyen csodákat látni. Amióta saját utazási vállalkozást menedzselek, a szenvedély mellett az erkölcsi kötelesség is vezérel: csapatunkkal hisszük, hogy el kell jutnunk a világ minél több csodálatos helyére, hogy hitelesen továbbadhassuk élményeinket Világutazóink számára. Így mára kijelenthetjük, "szakmai ártalom"  lett utazásainkból. Őszintén hálás vagyok azért, hogy a napjaim nagy részét azzal tölthetem, amit imádok, s hogy lehetőségem van továbbadni ezeket a csodás élményeket másoknak.  

Amikor 2007-ben elindítottuk első, saját vállalkozásunkat, egy dologban azonnal egyetértettünk: mindenképpen szeretnénk valami újat adni az embereknek. Kezdettől fogva igyekeztünk egyedi, kifejezetten az utas igényeire fókuszáló szolgáltatást nyújtani, hiszen ebben láttuk vállalkozásunk jövőjét. Azelőtt Magyarország egyik legnagyobb irodájánál dolgoztunk, ahol szembesültünk azzal, hogy az ügyfelek jelentős részének az igényeit a katalógusban szereplő utazások nem elégítik ki. Kollégámmal együtt egy téli szezon alatt átlagosan 1.500 ügyféllel kerültünk kapcsolatba, melyből minden harmadik ember kiemelt valamit, amin az utazásában módosítani szeretett volna. Akkor ez még csak egy „komoly probléma” volt számunkra, hiszen rá kellett beszélnünk az ügyfeleket az általunk kínált félmegoldásokra. Mi magunk szenvedélyes utazók voltunk, akik minden úticélból a lehető legtöbbet hozták ki: olyan utakat terveztünk magunknak, melyek valódi hatással voltak életünkre, olyan helyeken jártunk, olyan kalandokat éltünk meg, melyek részünkké váltak, így egy darabot mindig magunkba zárhattunk az adott országból. (Nekem személy szerint 2 utazásom is volt ebben az időben, mely alapjaiban változtatta meg az egész életem menetét...) Kollégámmal mi ebben leltük örömünket, hogy kapcsolatot létesítsünk az ügyféllel, megismerjük, majd olyan utazást állítsunk össze számára, melyre élete végéig emlékezni fog, azonban ezt a törekvésünket a kész katalógus utazások, melyeket el kellett adnunk, eleve megölték. Előbb-utóbb ez már anyira lesújtó volt számunkra, annyira belefásultunk ebbe a munkába, hogy a kezdeti lelkesedésünk, motiváltságunk szinte a nullára csökkent. Éppen ezért elhatároztuk, hogy ezt a nyomasztó problémát lehetőséggé kell változtatnunk, életünk nagy lehetőségévé! Rájöttünk, hogy nekünk a saját utunkat kell járnunk, és azokkal az utazni vágyókkal kell kiemelten foglalkoznunk, akik hozzánk hasonló utazásokat szeretnének, akiknek nem feleltek meg a katalógusban szereplő csoportos lehetőségek, átlagos utazások. Nem volt hát maradásunk, benső énünkre hallgatva létrehoztuk saját kis irodánkat...

Elkezdtük kutatni, hogy mi az, ami egy jól működő utazásszervező céget megkülönböztet az átlagostól, és mi az, ami élvonalba emelheti. Hamar rájöttünk, hogy egyetlen olyan iroda sincs, amely ezt a különleges ügyfélkört maradéktalanul kiszolgálná. Ennek ellenére az ötletünk megvalósítása kockázatos vállalkozásnak tűnt (főleg családtagjaink és ismerőseink szemében). Mivel egyetlen konkrétumként csak az előbb említett utasszám volt a kezünkben és nem szerettünk volna rábeszélni senkit semmire, tőke és minden vállalkozói háttér nélkül tudtuk, hogy elég nagy fába vágtuk a fejszénket. De mindvégig ragaszkodtunk az álmainkhoz, hogy valami egyedit hozzunk létre. Visszatekintve hálás vagyok akkori döntésünkért, s bár voltak nehéz idők, egyszer sem bántam meg.

A BAGGIO megalapítása óta már tudatosan figyelünk arra, hogy kizárólag, csak egyedi igények alapján összeállított utazások szervezését vállaljuk el, hiszen elfogadjuk, hogy mindenhez mi sem érthetünk. Tudjuk, hogy mit képviselünk, ezáltal azt is, hogy utazásuk megszervezéséhez milyen ügyfelek részére vagyunk mi az ideális partner. Tudjuk, hogy miben vagyunk a legjobbak, és csak erre koncentrálunk. Ennek köszönhetjük, hogy Világutazóink legnagyobb része – saját elmondása alapján - azt követően talál rá irodánkra (ha épp nem ajánlásra érkezik hozzánk), hogy előtte számos kört futott már kisebb-nagyobb cégeknél, de nem talált olyat, aki valóban minden egyedi igényét figyelembe tudta volna venni. Világutazóink visszajelzései alapján mi épp ebben, az egyedi utazások szervezésében vagyunk a legerősebbek, nem véletlen, hogy az "Utazásszervezők Úri Szabójaként" is szoktak minket emlegetni. Nekik köszönhetően többet tanultunk az elmúlt pár év során az egyedi igényekről, mint az ezt megelőző időkben összesen. Tapasztalatainkat lejegyeztük, majd egységes egésszé összegyúrva egy olyan rendszert alkottunk, amely garantálja Önnek is, hogy utazása minden részlete kiszámíthatóan és tökéletesen illeszkedjen elvárásaihoz, álmaihoz. Büszkék vagyunk a Baggio Pivate Travel® márkánkra, hiszen a „Private Travel” szolgáltatás bevezetésével a magyarországi utazóközönségnek is egy olyan alternatívát tudunk kínálni, melyet előttünk még senki sem.

 

Baggio, az egyetlen nemzetközileg is elismert Private Travel szakértő Magyarországon

Traveller Made Logo1Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy 5 év kemény és céltudatos munka után a Baggio Private Travel® az exkluzív, svájci székhelyű Traveller Made® szervezet tagja lett a közelmúltban, 2015-ben. Ez a szervezet tömöríti Európa legjobb, kizárólag prémium, luxus vagy high-end kategóriában dolgozó travel designereit. A tagság csak meghívásos alapon érhető el, megvenni nem lehet, így boldogan mondtunk igent a felkérésre, Magyarországról mind a mai napig mi vagyunk az egyetlen tag, aki megütötte a mércét.

 

Így történt hát, hogy végre ismét azzal foglalkozhatom, ami a szenvedélyem: olyan  egyénre szabott, különleges utazásokat, kalandokat és élményeket tervezhetek Világutazóim számára, melyeket egy életen át szívesen fognak felemlegetni! "Csak úgy", mintha saját magamnak szervezném... 

Horváth Róbert Baráti üdvözlettel: Horváth Róbert Horváth Róbert "Baggio" alapító
Baggio Private Travel®