Mit kínálunk egy Tahiti (Bora Bora) utazás kapcsán?

 

Itt milyen Tahiti (Bora Bora) utazás érhető el, azaz: jó helyen járok?

TahitiÜdvözlöm az egyedi utazások csodás világában! Az, hogy Ön most ezt az oldalt olvassa, azt jelzi, hogy épp egy Tahiti (Bora Bora) utazás szerepel terveiben – egy különleges esküvő, a Boldogító Igen kimondását szeretné felejthetetlenné tenni a világ egyik legkülönlegesebb helyén? Esetleg egy tartalmas nászút, különleges évforduló megünneplését tervezi? Vagy csak szimplán a nyüzsgő hétköznapok után elbújna a világ zaja elől Tahiti valamely csodás, festői szigetén, mint mondjuk Bora Bora? Vagy „csak” mindenképp látni szeretné a világ egyik legcsodásabb helyét? Bőven van ok, amiért Tahiti szigeteit érdemes választani, és biztos vagyok benne, hogy Ön is megtalálta már a számára tökéleteset, eltaláltam?

Igen ám, de Tahiti szigetei közül egyrészt ki kell választani az esküvő, nászút, nyaralás tökéletes helyszínét, másrészt ehhez még meg is kell találni a megfelelő szervezőpartnert. Egyelőre a legfontosabb kérdésben, azaz a Tahiti (Bora Bora) utazás szervezőjének kiválasztásában szeretnék segíteni Önnek néhány fontos információval, hiszen ha ez megvan, az összes többi gond is egy csapásra megoldódik. A következőkben arra fog egyértelmű válasz kapnit, hogy mikor vagyunk mi a jó választás, mikor érdemes tőlünk ajánlatot kérnie egy Tahiti, Bora Bora utazás megtervezésére. Egyrészt nem szeretnénk vesztegetni az idejét, másrészt tudjuk, hogy a tökéletes utazás megszervezéséhez a tökéletes partnert szeretné megtalálni, végül is ezért van itt, nemde?  

Üdvözlöm, Horváth Róbert „Baggio” vagyok, Magyarország első Private Travel szakértője, az egyedi Tahiti (Bora Bora) utazások elkötelezett híve. Munkám során megfigyeltem, legyen szó akár Tahiti esküvő, nászút, tengerparti nyaralás vagy hajóút megszervezéséről, Világutazóink (saját elmondásuk alapján) elsősorban 6 fontos szempont miatt választanak minket az utazás megszervezésére. Ezeket szeretném megosztani most Önnel, hiszen ezek sokkal fontosabbak az Ön számára, mint az, amit én mondok saját magamról, egyetért velem?

 

Egyedi igények a Tahiti (Bora Bora) esküvő, nászút megszervezésénél:

TahaaAmennyiben fontos az Ön számára, hogy egy ilyen komoly és csodálatos utazás megszervezésénél ne kelljen kisebb-nagyobb kompromisszumokat kötnie, úgy a privát utazások szakértőjeként biztosan jó választás lehetünk. Az alapvető különbség egy Tahiti, Bora Bora nyaralás megszervezésénél a katalógusok előre elkészített opciói és egy privát utazás között az, hogy ez előbbinél Önnek nincs sok beleszólása a részletekbe. Fix turnusokra mehet, fix időben, adott légitársasággal csak, minimum 7 éjszakát el kell tölteni a jó árért Tahiti meghatározott szigetein, csak az iroda partnerhoteljeibe mehet, valahol eleve csak Bora Bora elérhető, csak egy bizonyos szobatípusra adnak akciót - legalábbis ezt akarják eladni Önnek. Fix esküvő csomagok közül választhat, amelyekben lehet, hogy lesz pár olyan elem, amire nem is lenne szüksége, ellenben egyes extrákért (további fotók, videók) borsos árat kell fizetnie majd, és a sort hosszasan lehetne még folytatni. A mi ügyfeleink úgy vannak vele, hogy ha már ennyit áldoznak egy Tahiti, Bora Bora utazás megszervezésére, akkor először is hallgassák meg igényeiket, majd a szervező partner, a tanácsadó segítsen a számukra tökéletes megoldás kiválasztásában, és ne akarjon rájuk sózni bizonyos utakat. Önnek is fontos, hogy a pénzéért kompromisszum-mentes legyen az egész Tahiti, Bora Bora utazás tervezése a kezdetektől a hazaérkezésig?    

Tetszőleges indulási időpont, rugalmas indulási helyszín és jó menetrend, az utazás időtartama, szabadság a szigetek, hotelek kiválasztásában, privát transzfer, VIP üdvözlés és bánásmód az egész nyaralás alatt, különböző meglepetések, kényeztető extrák Tahiti legszebb helyein (mint pl. Bora Bora), tökéletesen egyedi, különleges esküvő átlagos, mindenki számára elérhető csomagok helyett, izgalmas privát programok, mindezt rugalmas ügyintézéssel, VIP ügyfélkezeléssel, számos extrával kiegészítve itthon. Ön is így képzeli el egy utazás megszervezését, és egyszeri, megismételhetetlen élményekre vágyik a turistás megoldások helyett? Világutazóink azt üzenik Önnek, mi jó választás vagyunk!     

 

A Tahiti, Bora Bora utazás színvonala:

Le Meridien Bora BoraHozzánk azok a Világutazók fordulnak egy Tahiti, Bora Bora utazás megszervezésénél is, akik számára a minőség, a nyaralás színvonala kiemelten fontos. Nálunk csak a legjobb, garanciális minőségű szállodák jöhetnek szóba, melyek az esküvő, nászút, a nyaralás fontosságának megfelelő minőséget képviselnek. Itt nem kábítjuk azzal, hogy egy olcsó hotel is ugyanolyan jó lesz Önnek, mint egy drágább, hiszen Ön is jól tudja, hogy az ár-érték arány úgy működik, hogy minél többet fizet, annál jobbat kap. Olcsó megoldásokat itt nem talál, mi ugyanis nem a legolcsóbb, hanem az Önnek legjobb Tahiti, Bora Bora utazás megszervezésében vagyunk érdekeltek – akárcsak Ön, jól gondolom? Ugyanezt a minőséget képviseljük egy esküvő megszervezésénél, vagy legyen szó épp a megérkezésről Tahiti valamelyik szigetére (pl. Bora Bora), az utazás alatti programokról. Mi mindenkitől ezt a hozzáállást várjuk el, aki a nyaralás alatt kapcsolatba kerül Önnel, hiszen az Ön utazásával kapcsolatban mégis csak Ön a legfontosabb személy, egyetértünk?     

 

Tartalmas programok Tahiti, Bora Bora és a többi sziget megismerésére:

Helikopteres túra Tahiti szigeteinSzámos Világutazó azért választott minket egy Tahiti, Bora Bora utazás megszervezésére is, mert sokkal többet nyújtunk, mint hogy elintézzük a repülőjegy és szállásfoglalást, esetleg megadjuk egy csomagos esküvő dátumát partnerünknek. Egy ilyen ügyintézői állás helyett tőlünk egyfajta tanácsadói szerepet várnak el Világutazóink, az érdekli őket, hogy lehet egy átlagos utazásból a maximumot kihozni, milyen programokkal tehetik tartalmasabbá a nyaralás pillanatait, milyen kiegészítőkkel lehet a Tahiti esküvő, a Boldogító Igen kimondását felejthetetlenné tenni. Ön is szeretné Tahiti csodás világát felfedezni, különleges élményeket, izgalmas kalandokat átélni Bora Bora -n és a többi szigeten? Ha igen, Világutazóink arra bíztatják, hogy válasszon minket!   

 

Információk első kézből a Tahiti utazás megszervezésénél – a tökéletes opció kiválasztása:

Luxushotel Bora Bora Pearl JpgItt újra a tanácsadói szerephez kanyarodunk vissza, mely Világutazóink számára kiemelten fontos szempont volt, amikor mellettünk döntöttek. A tájékozódáskor Ön megnéz például Tahiti egyik szigetén (pl. Bora Bora) 5 különböző, de azonos kategóriájú szállodát: hasonló környezet, szolgáltatások, még a stílusuk is nagyon egyforma, nem beszélve a vízfeletti bungalóikról. Mi alapján döntsön, melyik lesz az Önök számára tökéletes választás? Bizonytalan, és ilyenkor sokkal többre vágyik, mint hogy az interneten vagy a katalógus leírásában található adatokat, tényeket ismételgesse valaki, vagy azért terelje az egyik irányába Önt a partner, mert az most éppen „szuper akciósan” foglalható. Ehelyett valódi segítségre vágyik tanácsadójától, hogy tapasztalatával megvilágítsa ezeket a hoteleket egyéb szempontok alapján is, amikre Ön talán nem is gondolna. Egyáltalán, arra vágyik, hogy a megfelelő kérdésekkel rávezessék Önt a jó választásra, és ne a tutit akarják megmondani – legalábbis Világutazóink erről számoltakbe nekünk. Ön is egyetért velük? Ha igen, akkor itt Ön is jó kezekben lesz!  

 

Világutazóink ajánlása a tökéletes Bora Bora nyaralás garanciája:

...és után...Gyakran megesik, hogy új ügyfelünk ajánlás útján talál meg minket. Legjobb barátja, családtagja, bizalmas ügyfele szerzett már tapasztalatokat velünk kapcsolatban egy Tahiti vagy más utazás megszervezésénél, ezért jó szívvel javasol minket. Számára kedves emberről van szó, akinek a legjobbat akarja. Számunkra a legnagyobb bók, amit csak kaphatunk, amikor ők azt mondják: „nekem azt mondták, hogy menjek a Baggiohoz, ha tutit akarok”. Ha gondolja, Önt is bármikor összekötöm egy olyan Világutazóval, aki megfordult már Tahiti csodás szigetein -pl. Bora Bora- szervezésünkben (ha Ön pont nem ajánlásra érkezett oldalunkra)…

 

 

Árakció, kedvezmény helyett Garanciális Tahiti (Bora Bora) utazás:

Wellness/SPA paradicsomTöbb Világutazóm is egyetértett abban, hogy kifejezetten szimpatikus volt számára, hogy Tahiti oldalunkra érkezve nem rögtön Bora Bora és más Tahiti akciókkal, last minute, first minute és egyéb „verhetetlen” ajánlatokkal találkozott, és nem az volt az egyetlen érvünk magunk mellett, hogy itt ugyanazt olcsóbban megkaphatja, mint máshol. Van olyan Világutazóm, aki eleve nem akarja ugyanazt választani, mint az a többség, aki a legolcsóbb akciókra vadászik, és azt is tudja, hogy egyedi igényeket megvalósítani olcsón nem lehet. Volt, aki ezt úgy mondta, hogy az olcsóság kerül általában a legtöbbe! Ön is megtapasztalta ezt már? Számtalan formában megfogalmazták már ezt a kérdést Világutazóink, akik pontosan tudják, hogy egy ilyen összegű utazás, egy életre szóló Bora Bora esküvő vagy egy különleges nászút esetében az olcsóság inkább taszító, annak általában komoly ára van. Itt az egyetlen mérce, hogy különleges és tökéletes legyen, ráadásul mindezt garantálja is a szervezőpartner, hiszen itt nincs második esély! Amennyiben Ön is ilyen partnert keres a Tahiti, Bora Bora utazás megszervezésére, aki garantálni tudja, hogy életük nagy kalandjában lesz részük, jó helyen jár!

----------------------------------------------- 

Igen, ezek a szempontok nekem is fontosak, pont ilyen szervezőt keresek én is a Tahiti (Bora Bora) utazás meszervezéséhez! Mi a teendőm?

Ha telefonálna inkább, kérem, ezen a számon hívjon: +36/1 273-0782, ha e-mailben szeretne jelentkezni, ide kattintva megteheti, míg ajánlatkérő lapunkat itt érheti el.

 

Mock Up Tahiti Kemenytablas jpg

Ön olvasta már a 75 oldalas Tahiti és szigetei Útikalauzt? Ha nem, akkor ide kattintva máris megszerezheti, ez mindössze néhány percet vesz igénybe. Ígérem, ez az egyetlen könyv, melyre szüksége lesz egy tökéletes tahiti utazás megszervezéséhez, akár esküvő, nászút, island hopping vagy épp hajóút szerepel terveiben!

 

-----------------------------------------------------

Milyen típusú Tahiti (Bora Bora) utazás megszervezését vállalja Baggio?

 

Hivatalos / nem hivatalos, egyedi Bora Bora, Tahiti esküvő, nászút

...gratuláció...Világutazóink egy része Tahiti, Bora Bora esküvő kapcsán jut el hozzánk, legyen szó hivatalos vagy szimbolikus szertartásról. Az esküvő legyen egyedi, különleges, pont úgy, ahogy a fiatal pár is, ők elsősorban azt várják el tőlünk, hogy egy személyre szabott Bora Bora esküvőt készítsünk nekik, olyat, ami csak az övék. Ez közös életük egyik legfontosabb eseménye, melyhez a méltó helyszínt keresik, mint például Bora Bora szigete. De nem elégednek meg ezzel, e páratlan helyszínhez olyan esküvő, nászút szerepel álmaikban, melynek minden egyes pillanatát szívesen emlegetik majd fel a közös évek során, olyan nyaralás megszervezésében kérnek tőlünk segítséget, melyről még az unokák is hallani fognak! Amennyiben Önöknek is hasonlóan különleges esküvő, nyaralás szerepel álmaikban, ehhez keresik a megfelelő szervezőpartnert, úgy szívesen látjuk Önöket egy személyes konzultációra, mely során a Bora Bora álomutazás minden részletét átbeszéljük.

 

Aktív Tahiti, Bora Bora nyaralás

Jeep szafari

Tahiti, Bora Bora nevének említésekor tény, hogy elsősorban a festői táj, csodás környezet, vízfeletti bungalók jutnak inkább az ember eszébe, mint mondjuk egy dzsip szafari. Tahiti bármelyik szigete, így Bora Bora is, kiválóan alkalmas egy láblógatós nászút, nyaralás megtervezéséhez, a szenzációs környezet teljesen elvarázsolja az embert, mindehhez hozzájön még a remek szálloda, páratlan tengerpartok – az ember legszívesebben ki sem mozdulna onnan. Ezt megértjük, azonban mi munkatársainkkal mindig arra bíztatjuk Világutazóinkat, hogy igenis mozduljanak ki a hotelből, és fedezzék fel Tahiti, Bora Bora csodáit! Mert van ebből bőven, higgye el: például csak Tahiti főszigeten 100 olyan tartalmas programot tudunk, melyekért megéri útra kelni! Amennyiben ilyen aktív nászút, nyaralás szerepel terveiben, úgy a legjobb partnerhez fordul, hiszen mi elkötelezett hívei vagyunk, hogy Tahiti, Bora Bora és a többi sziget csodáiból is annyit megmutassunk, amennyit csak lehetséges! Kérje munkatársaink tanácsát a programokkal kapcsolatban, és rögtön rá fog jönni, mennyi lehetőség rejlik e fantasztikus úticélokban! 

 

Tahiti körutazás - island hopping (Bora Bora és a többiek)

Moorea, vitorlásIgen, Bora Bora az abszolút sztár Tahiti szigetei közül, ezt mi is tapasztaltjuk, de azért a térség sokkal többet tartogat, mint ezt az egy gyöngyszemet! Tahiti főszigetét már említettük, itt szerintünk mindenképp érdemes eltölteni pár napot érkezés után, és aztán érdemes számításba venni a többi szigetet is. Ha nem akar túl sokat ugrálni, érdemes a Society Islands szigetcsoportra koncentrálni, de ha olyan helyekre is el szeretne jutni a nyaralás során, ahova a legtöbb turista nem megy, akkor érdemes a távolabbi lehetőségeket is számításba venni. Tahiti szigetei ugyan sok paraméterükben nagy hasonlóságot mutatnak, de ezen felül mindegyiknek megvan a sajátossága, maga kis egyénisége, ha szívesen megismerné ezt, a legjobb partnert találta meg! Mindig szívesen segédkezünk egy 'island hopping' típusú nyaralás összeállításában, hiszen tudjuk, mekkora pluszt adhat ez az utazás élményeihez. Ilyen típusú nyaralás tervezését 10 éjszakás és annál hosszabb tartózkodás esetén javasoljuk, maximum idő viszont nincs, hiszen ebben a festői térségben akár több hetet is el lehet tölteni tartalmasan

 

Búvárkodás Tahiti legszebb helyein

Rurutu BuvarkodasTahiti, Bora Bora világa számtalan izgalmas szárazföldi kalandot tartogat az odalátogató Világutazók számára, azonban itt nem ér véget a csodák sora, hiszen a víz alatt egy új, mozgalmas világ várja Önt is, hogy fedezze fel. Gyakorlott, palackos búvároknak megunhatatlan a térség, számos különleges faj, páratlan világ csábítja újra, és újra merülésre az odalátogatókat, mindegyik szigeten több minősített, igényes búvárcentrum is található. Számukra akár speciális búvár szafari összeállításában is tudunk segíteni, lelkes búvárként pontosan tudjuk, mire kell figyelni egy ilyen utazás megtervezésénél. Lehet, hogy ön még nem gyakorlott búvár, de szívesen pillantana be a nyaralás alatt kicsit a víz alatti világba, erre van mód akár úgy is, hogy felkap egy szemüveget és pipát (sznorkelezés), garantáljuk, hogy a látványtól tátva maradna a szája, ha nem a víz alatt lenne!

 

Tahiti hajóút + nyaralás

Paul Gauguin luxushajóTahiti és szigetei, Francia Polinézia és Óceánia is számtalan izgalmas hellyel rendelkezik, melyet egyszer az életben látni kell! Amennyiben olyan nyaralás szerepel terveikben, mely során több szigetet is felfedeznének e térségben, úgy érdemes a hajóút gondolatával eljátszani. Olyan hajóút is szerepel javaslataink között, mely a Society Islands szigeteit érinti, azaz Tahiti főszigetétől nem megy el túl messzire, viszont annál tartalmasabb programmal rendelkezik. Van viszont olyan hajóút is kínálatunkban, mely egészen a Marquesas vagy Cook-szigetekig viszi majd Önt, ennél nagyon messzebb nem is mehet a nagyvilágban, hiszen akkor már visszafelé tartana! Amennyiben egy nagyobb óceánjáró hajón szeretné felfedezni Tahiti térségét, arrais van mód, mi a magunk részéről a kisebb hajók hívei vagyunk, ilyen tökéletes megoldás lehet például a Paul Gauguin luxushajó, melynél jobbat elképzelni sem lehet Óceánia felfedezésére!

----------------------------------------------------

Köszönöm az ötleteket, én már pontosan tudom is, hogy mit szeretnék, mi a teendőm?

Ha telefonálna inkább, kérem, ezen a számon hívjon: +36/1 273-0782, ha e-mailben szeretne jelentkezni, ide kattintva megteheti, míg ajánlatkérő lapunkat itt érheti el.  

 


Mock Up Tahiti Kemenytablas jpgÖn olvasta már a 75 oldalas 
Tahiti és szigetei Útikalauzt? Ha nem, akkor ide kattintva máris megszerezheti, ez mindössze néhány percet vesz igénybe. Ígérem, ez az egyetlen könyv, melyre szüksége lesz egy tökéletes tahiti utazás megszervezéséhez, akár esküvő, nászút, island hopping vagy épp hajóút szerepel terveiben!

 

-----------------------------------------------------

Melyek Tahiti legjobb szigetei?

Francia Polinezia TerkepTahiti szigetei közül kétségtelenül az abszolút szupersztár Bora Bora, ez a legismertebb, ennek a szigetnek a legjobb a marketingje, de természetesen nem csak ezért Bora Bora a legnépszerűbb. Viszont Tahiti és szigetei jóval több lehetőséget rejtenek, mint az elsőre látszik, így engedje meg, hogy egy kedvcsinálót nyújtsak ahhoz, hogy Bora Bora szigetén felül másokat is meg akarjon ismerni.

A Csendes-óceán déli részén található Francia Polinézia Tahiti szigetét és további 5 szigetcsoportot foglal magába,összesen 118 szigettel. Ezek összesen mintegy Európa nagyságú területet foglalnak el az óceánon, mégis a szárazföldi területeket összeadva mindössze egy Rhode Islandnyi terület kapunk. Tahiti szigetei közül némelyik már messziről látszik hatalmas, égbetörő vulkanikus hegyeinek köszönhetően: dús, szinte érintetlen növényzet, festői völgyek, vízesések, fekete bazalt- vagy fehérhomokos partok várják a szigetekre látogató turistákat. Vannak azonban olyan szigetek is Francia Polinézia területén, melyek jóval alacsonyabbak, és szinte ráfekszenek a hullámokra az azúrkék óceán kristálytiszta vízében ringatózva. Korallzátonyok és végtelennek tűnő partszakaszok váltják egymást egyszer smaragdzöld, máskor azúrkék lagúnákkal színezve, teljesen elvarázsolva az idelátogatókat.  Maeva, azaz Isten hozta Francia Polinézia, Tahiti csodás világában, mely sokkal többet kínál, mint kecses vízi bungalók tömegét!  

Francia Polinézián belül 5 különböző szigetcsoportot különböztethetünk meg, a szigetek közül az alábbiakon nyújtunk ügyfeleinknek teljes körű szolgáltatásokat:

-      Society Islands: Tahiti, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Taha’a

-      Tuamotu Islands: Rangiroa, Manihi, Tikehau, Fakarava

-      Marquesas Islands: Nuku Hiva & Hiva Oa

-      Austral Islands: Rurutu 

-      Gambier Islands: Mangareva

------------------------------------------------------

Society Islands

Tahiti Nui – a Csendes-óceán királynője

Tahiti Nui PapeeteFrancia Polinézia legnagyobb szigete, mely büszke, fenséges királynőként emelkedik ki a Csendes-óceán kristálytiszta vízéből. A sziget tulajdonképpen két részből áll, Tahiti Nui és Tahiti Iti, melyeket középen egy kisebb földnyelv köt össze. A legendák Tahiti Nui és Tahiti Iti szigetét két nagy halként emlegetik, melyek Hawaii megszentelt vizeiből úsztak el egykoron a mai Francia Polinézia területére. A vulkanikus sziget páratlan természeti szépségeket rejt magában: hegyek, festői völgyek, vízesések váltják egymást, mindezt színpompás trópusi növényzettel tarkítva. Tahiti fővárosa Papeete, ahova a nemzetközi járatok is érkeznek, mely helyi nyelven „vizesvödröt” jelent. Egykoron Tahiti őslakosai ide jártak feltölteni vízkészletüket, manapság már egy igazi, nyüzsgő központtá vált: első osztályú hotelek, SPA és wellness központok, fine dining éttermek, éjszakai klubok, vibráló piacok, gyöngy üzletek és számos boutique várja a turistákat. Azonban Tahiti szigete sokkal többet kínál Önöknek, mint a modern világ vívmányai: amikor megpróbáltuk összeírni, mit is érdemes megnézni, csinálni és kipróbálni Tahiti szigetein, egy szép kis százas lista kerekedett ki belőle, érdekli?

-----------------------------------------------------

Moorea – a varázslat szigete

Moorea Sziget TahitiNéhány perces repülőút, vagy egy alig harminc perces kompút Tahiti Nui szigetéről, és máris a varázslatos Moorea szigetén találjuk magunkat. Mint sejtelmes zöld bársonylepel, úgy emelkedik ki Moorea az óceán vízéből, egyszerűen varázslatos! És a varázslat a szigetre lépve csak tovább folytatódik… Az ott-járt vendégek kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy Moorea természeti szépségeit szinte lehetetlen felülmúlni. Sekély, széles lagúnák határolják a sziget szinte merőlegesen ágaskodó hegyeit, melyekről festői vízesések hullnak alá, megtörve néhol a páfrányokkal borított sziklákon. Pasztellszínű házak, vidám tahiti falvak jellemzik Moorea szigetét, melyeket csodás trópusi kertek határolnak, színes hibiszkuszbokrokkal és dallamos madárcsicsergéssel „megbolondítva”. Moorea vonzereje épp e tökéletes, harmonikus egyszerűségben, és az érintetlen környezetében rejlik, ezen felül érdemes megemlíteni a változatos programlehetőségeket is, Tahiti szigetei közül ebből a szempontból Moorea lehet az egyik legjobb választás.

-------------------------------------------------

Bora Bora – a romantika szigete

Bora Bora Sziget TahitiKözel egyórás repülőút Tahiti szigetéről és máris a földi paradicsomban, Bora Bora szigetén találják magukat. Sokak szerint ez egyszerűen a világ legszebb szigete, s bár ez szubjektív, abban mégis egyetértünk: ez szerelem első látásra! Mintha egy festő palettáján keverednének a zöld és kék színek különböző árnyalatai, úgy tündökölnek Bora Bora szigete körül a kristálytiszta lagúnák, ez a páratlan látványt színpompás korallzátonyok tarkítják. Első osztályú szállodák, tökéletes, fehérhomokos partok, pazar vízfeletti bungalók, minden igényt kielégítő SPA és wellness szolgáltatások, a kényeztetés minden létező formáját megtalálják Bora Bora szigetének szállodáiban. Tahiti legromantikusabb szigete fantasztikus természeti adottságokkal rendelkezik, melyet 4*4 terepjáróval fedezhetnek fel a legkönnyebben. Bora Bora, egykori nevén Pora Pora, mely elsőszülöttet jelent, Cook kapitánytól kapta nevét. Neve onnan származik, hogy a legendák szerint Taaroa Isten Bora Bora szigetét halászta ki elsőként Havai’i mitikus vizeiből, mely a mai Raiatea és Tahaa területén található.

----------------------------------------------------

Huahine – a trópusi Édenkert

Huahine Sziget TahitiHuhaine, Francia Polinézia rejtett ékszerdoboza, mely, mint egy jól őrzött titok, úgy húzódik meg a Csendes-óceán kristálytiszta vízében. Ha Tahiti legromantikusabb szigete Bora Bora, akkor Huahine minden bizonnyal a második helyen áll e becses listában. A modern világ által kevésbé érintett és megváltoztatott szigeten az igazi, modern világ előtt Francia Polinézia világából kaphat a látogató ízelítőt. A két kisebb részből álló Huahine szigetét Tahiti varázslatos szépségéhez méltó lagúnák, fehérhomokos partok, színpompás növényzet, életvidám, vendégszerető lakosok jellemzik. A szigeten összesen nyolc, aprócska falu található, melynek lakói legendás vendégszeretettel üdvözlik a festői szigetre látogató turistákat. Csak úgy, mintha hazaérkeznének… Huahine termékeny, gazdag földeinek köszönhetően a falvak körül számos banán, vanília és banánültetvény található, illetve a gazdag földeknek köszönhetően Huahine Tahiti és Francia Polinézia egyik legváltozatosabb szigete.

-----------------------------------------------------------------------------

Raiatea – a megszentelt sziget

Raiatea Sziget TahitiRaiatea, melynek jelentése „távoli mennyország”, illetve „ég halvány fénnyel”, eredeti neve Havai’i volt. Tahiti és Francia Polinézia legszentebb szigetének tartják, közel 1000 éven keresztül volt a térség vallási és kulturális központja. Tahiti második legnagyobb szigetének felszínét élénkzöld hegyek tarkítják, köztük a híres Mt. Temehanival. Ezen a fantasztikus hegyen nő Tahiti ritka, Tiare Apetahi nevű virága, mely az egész világon egyedül itt található meg. A ritka virág szirmai minden hajnalban érdekes, recsegő hangot kibocsájtva nyílnak ki. A legendák szerint ez a hang nem más, mint a számos megszakadt szív hangja; azoknak a nőknek a szívei, akiket egykoron nem vett feleségül a tahiti király. Hogy így van-e, azt nem tudjuk, ellenben feltétlenül ajánljuk a Raiatea szigetére látogatóknak, hogy e páratlan élményt semmiképp se mulasszák el.

---------------------------------------------------

Taha’a – a vanília sziget

Tahaa Sziget TahitiTaha’a szigetére érve rögtön megérti a látogató, miért is hívják Tahiti e gyöngyszemét a vanília szigetnek: már leszállás után érezhető, ahogy a vanília kellemes aromája betölti a levegőt. Taha’a szigete a tahitiek tradicionális, nyugodt életébe enged bepillantást. A kecses hegyvonulatok, színpompás virágok, fehérhomokos partszakaszok, türkizkék lagúnák között az ember úgy érzi, mintha megállt volna az idő. A termékeny völgyekben elszórtan meghúzódó farmokon a helyiek dinnyét, vaníliát termesztenek és koprát állítanak elő többek között. A kopra a kókuszdió szárított húsa, mely alapanyaga a kókuszolajnak és számos takarmánynak.

 

-------------------------------------------------------

Engem a Society Islands teljesen el is varázsolt, ide akarok menni, mi a teendőm?

Ha telefonálna inkább, kérem, ezen a számon hívjon: +36/1 273-0782, ha e-mailben szeretne jelentkezni, ide kattintva megteheti, míg ajánlatkérő lapunkat itt érheti el.

 

Mock Up Tahiti Kemenytablas jpg

Ön olvasta már a 75 oldalas Tahiti és szigetei Útikalauzt? Ha nem, akkor ide kattintva máris megszerezheti, ez mindössze néhány percet vesz igénybe. Ígérem, ez az egyetlen könyv, melyre szüksége lesz egy tökéletes tahiti utazás megszervezéséhez, akár esküvő, nászút, island hopping vagy épp hajóút szerepel terveiben!

 

-----------------------------------------

Tuamotu Islands

Rangiroa – a végtelen lagúnák szigete

Rangiroa Sziget TahitiRangiroa szigete, mely fantasztikus korallszigetek lánca tulajdonképpen, diszkréten húzódik meg a Csendes-óceán smaragdzöld vízében. A területet Tahiti legjobb merülő helyei között tartják számon. A levegőből szemlélve az atoll úgy tűnik, mintha egy óriási gyöngyfüzér ringatózna az óceánon. Rangiroa és a környező terület 240 kisebb szigetecskéből (vagy helyi nyelven motutból) áll, melyek közel 200 km hosszú füzért alkotnak a mélykék lagúna körül. Ettől a látványtól garantáljuk, hogy elakad a lélegzetük is! A két fő falu, melyet a két legendás víztömeg -Moana-tea (A nyugodt óceán) és a Moana-uri (a vad óceán) – vesz körül, fantasztikus panorámát kínál látogatóinak a Csendes-óceán e különleges szigetvilágára. A kevés út mentén néhány koralltemplom, kézműves üzlet, helyi étterem és egyéb kisebb üzlet található Rangiroa szigetén. Természetesen, helyzetéből adódóan, az óceán felett és alatt további izgalmas kikapcsolódási lehetőségek várják Önöket.

------------------------------------------------------

Manihi – Tahiti igazgyöngye

Manihi Sziget TahitiManihi szigete, távol a modern világtól, olyan érzést kelt látogatóiban, mintha hajótöröttek lennének egy trópusi szigeten. A világ minden zajától távol, itt alakult anno Tahiti első feketegyöngy farmja, hiszen Manihi lagúnái egykoron roskadoztak e becses kincstől. Tahiti szigetei között, és egész Francia Polinézia terültén Manihi a mai napig megőrizte vezető szerepét a feketegyöngy iparban, több mint 60 farm található a térségben. A világban elfoglalt vezető helyét elsősorban annak köszönheti, hogy Manihi tökéletes adottságokkal rendelkezik a gyöngytenyésztéshez: a hőmérséklet, a víz sűrűsége, sótartalma, a fényviszonyok és Manihi egészéves klímája mind-mind hozzájárul ehhez. A gyöngyfarmokon kívül a turisták Manihi egyetlen nagyobb városában, Turipaoa-ban találkozhatnak a modern kor vívmányaival, egyébként a lagúna és a sziget egész környezete érintetlen, romantikus földi paradicsomhoz hasonlítható leginkább.

------------------------------------------------------

Tikehau – a rózsaszín homok szigete

Tikehau Sziget TahitiTikehau szigete úgy emelkedik ki a Csendes-óceán vízéből, mint ovális, rózsaszín homok-korona. Tahiti, Francia Polinézia egyik legszebb atolla, levegőjének bódító illatával egyedül gazdag, színpompás víz alatti élővilága vetekedhet. Tény, hogy a Tikehau vizei oly gazdag és páratlan élővilággal rendelkeznek, hogy még Jacques Cousteau kutatócsapata is úgy említi meg, mint a halban leggazdagabb vizeket a Tuamotu atoll füzérében. A mintegy négyszáz őslakos elsődleges bevételi és élelemforrása is a halászat, még Tahiti szigetének piacaira is szállítanak kiváló árujukból. A víz alatti élet szerelmeseinek igazi paradicsomi környezet kínál Tikehau szigete, akár a palackos búvárkodás, akár a sznorkellezés hívei legyenek.

-----------------------------------------------------

Fakarava – az álmok szigete  

Fakarava Sziget TahitiFöld, víz, élővilág tökéletes harmóniája, érintetlen földi paradicsom, melyhez hasonlót talán idáig csak legszebb álmaikban tapasztaltak. Fakarava szigete és környezete számos ritka növény-, madár-, és egyéb állatfaj otthona, mindezt érintetlen, felfedezetlen víz alatti világ öleli körül. Fakarava is Tahiti azon szigetei közé tartozik, melyek kevésbé ismertek az odalátogatók körében, s talán épp ez az egyik fő ok, amiért olyan vonzóak sokak számára e szigetek. Fakarava szigete bár a „legfrissebb” Tahiti gyöngyszemei között, mely földjén turistákat fogad, azonban a sziget az elsők közé tartozik, ahol lakóközösség alakult ki Tahiti területén, ráadásul egykoron a Tuamotu régió fővárosa is volt. Fakarava élővilága olyan különleges, hogy hat környező atollal egyetemben felvették az UNESCO Bioszféra Rezervátum programjába, mely a Föld ritka élővilágainak megőrzését tűzte ki céljául.

------------------------------------------------------

Engem a Tuamotu Islands teljesen elvarázsolt, ide is el akarok menni, mi a teendőm?

Ha telefonálna inkább, kérem, ezen a számon hívjon: +36/1 273-0782, ha e-mailben szeretne jelentkezni, ide kattintva megteheti, míg ajánlatkérő lapunkat itt érheti el.

 

Mock Up Tahiti Kemenytablas jpgÖn olvasta már a 75 oldalas Tahiti és szigetei Útikalauzt? Ha nem, akkor ide kattintva máris megszerezheti, ez mindössze néhány percet vesz igénybe. Ígérem, ez az egyetlen könyv, melyre szüksége lesz egy tökéletes tahiti utazás megszervezéséhez, akár esküvő, nászút, island hopping vagy épp hajóút szerepel terveiben!

 

 

------------------------------------------

Marquesas Islands

Nuku Hiva és Hiva Oa – a misztikus szigetek

Nuku Hiva Sziget TahitiKözel háromórás repülőútra a Society Islands-tól, a Marquesas-szigetek –más néven Henua Enata, azaz Férfiak Földje- látszólag elveszetten húzódnak meg a Csendes-óceán vizeiben. Még napjainkban is léteznek a Marquesas-szigetek között olyanok, melyek teljesen érintetlenek maradtak a számos európai expedíció ellenére is. Ennek köszönhetően, hogy így meg tudták őrizni elszigeteltségüket, önállóságukat, a térség embereiről különleges büszkeség sugárzik, ők igazán egyedi kultúrát hoztak létre. A tahiti szigetektől teljesen különböző a Marquesas-szigeteken használt nyelv is, mely az ősi polinéz Maohi és a helyi marquesas-i nyelvjárás keveredéséből alakult ki. A szigetek szó szerint bővelkednek természeti csodákban: fantasztikus látvány, ahogy a 300 m magas vízesések aláhullnak a meredek, vulkanikus sziklákra, ahogy az ég felé törő hegyek csúcsai eltűnnek a kövér felhőkben. Termékeny, sűrű és színpompás növényzettel borított völgyek, fjord-szerű öblök, kristálytiszta lagúnák, fehérhomokos partszakaszok váltakoznak, mely többek között Jacques Brel és Paul Gauguin művészeket is egy életre odaláncolta a Marquesas-szigetek páratlan világához.

--------------------------------------------------------

Austral Islands

Rurutu – a bálnák szigete

Rurutu Sziget TahitiTahiti szigetétől több száz kilométerre találhatók az Ausztrál-szigetek, egy 5 szigetből álló lánc, az óceánból kecsesen kiemelkedve a Baktérítő vonalán. Az Ausztrál-szigetek nagy hagyománnyal rendelkezik a kókuszpálma-, és csavarpálmalevelek megmunkálásának művészetében, a szigetekről számos minőségi, keresett termék származik: kalap, pénztárca, gyékény és táskák többek között. Az Ausztrál-szigetek körüli vizek, főként a júliustól novemberig terjedő időszakban, bálnáktól elevenednek meg, számos turista kifejezetten ez okból látogat a térségbe. Rurutu szigetét a part közelében fantasztikus, érintetlen korallzátony veszi körül, számos érdekes, úszómedenceszerű képződményt kialakítva a part mentén. A zátonymentes övezetekben az idelátogató turisták kedvenc vízi hobbijaiknak hódolhatnak: bálna les, horgászás, búvárkodás és különböző egyéb vízisportok. Rurutu szigetének őslakosai a mai napig igyekeznek a sziget és a térség tradicionális szokásait megőrizni, így évközben több, érdekes fesztivált is tartanak.        

A szigetek, ahol hotelek, vagy kisebb családi panziók állnak rendelkezésre:

Rurutu – a bálnák szigetek

Tubuai – a bőség szigete

Raivavae – a világ hajnala

Rapa – a Húsvét-sziget kishúga

------------------------------------------------------

Gambier Islands

Mangareva – a világ végén

Mangareva Sziget TahitiTahiti szigetétől több mint 1.600 kilométerre, délkeletre, szinte már a világ végén találhatók a Gambier-szigetek. A térség legnagyobb szigete Mangareva ad otthont a legtöbb őslakosnak, ez a térség kulturális központja, és gyöngyipar fellegvára is egyben. Mangareva családi panziói a legnagyobb városban, Rikitea-ban találhatóak. A katolicizmus a tizenkilencedik század folyamán érte el a Gambier-szigetek térségét, elterjedését kőtemplomok, kolostorok, iskolák, őrtornyok hirdetik. Ilyen például a Rikitea városában található, 1848-ban épült St. Michael’s katedrális, melyet gazdagon díszítettek a térség legdrágább termékével, a gyönggyel.  A lagúnákban egymást követik az osztrigatelepek, ahol a térség legfontosabb exportcikkét, a gyöngyöt „állítják elő”. A Gambier-szigetek a mai napig meglehetősen kevés turista célpontja; lehet, hogy az idelátogatók számára -természeti kincsein kívül- épp ezért olyan csábító?

-------------------------------------------------------

Igen, engem ilyen távoli sziget is érdekel, ahol kevés a turista, ide is el akarok menni, mi a teendőm?

Ha telefonálna inkább, kérem, ezen a számon hívjon: +36/1 273-0782, ha e-mailben szeretne jelentkezni, ide kattintva megteheti, míg ajánlatkérő lapunkat itt érheti el.

 

Mock Up Tahiti Kemenytablas jpgÖn olvasta már a 75 oldalas Tahiti és szigetei Útikalauzt? Ha nem, akkor ide kattintva máris megszerezheti, ez mindössze néhány percet vesz igénybe. Ígérem, ez az egyetlen könyv, melyre szüksége lesz egy tökéletes tahiti utazás megszervezéséhez, akár esküvő, nászút, island hopping vagy épp hajóút szerepel terveiben!

 

 

-----------------------------------------

Mikor érdemes nekiállni egy Bora Bora esküvő, nászút szervezésének? 

Tahiti Eskuvo Bora BoraMOST! :-) Ez volt a rövid válasz, s nézzük meg ezt most egy kicsit bővebben is ezt a kérdést. Szép dolog, jó dolog a last minute, super last minute és ultra last minute utazás, akkor, ha Önnek megfelelnek a maradék helyek, a maradék lehetőségek. Ezekre többnyire egy előre elkészített csomagos utazás esetén van mód, egyéni, egyedi utazások esetén ilyen nem nagyon van. Főként olyan népszerű, jó marketinggel rendelkező sziget esetén, mint Bora Bora. Itt, ahogy a nyaralás dátuma közeledik, úgy szűkülnek a lehetőségek, és ez igaz valamennyi szolgáltatásra, s nem csak azok árára gondolok.

A légitársaságok menetrendjei Tahiti, Bora Bora szigetére is többnyire elérhetőek már kb. 360 nappal elutazás előtt, minél előbb foglalunk, annál jobb menetrendek közül választhatunk, ráadásul annál kedvezőbb áron. Egy Bora Boranyaralás esetén több-százezer forint is lehet a különbség egy-egy jegy között, ez különösen érdekes lehet akkor, amikor csak egy bizonyos időben, vagy konkrét napon tudunk elutazni. Láttunk már olyat, amikor néhány hónappal az utazás előtt 500.000 Ft/főve fizettek Világutazók többet a jegyért, mint az, aki 9 hónappal a nyaralás előtt megvette. Azért ez nem kis különbség, egyetért velem? Egy Bora Bora utazás esetében is a repülőjegy a legszűkebb keresztmetszet, de azért érdemes a foglalás időpontját a többi szolgáltatásra levetítve is megnézni.

A hoteleknél is igaz többnyire, hogy minél előbb foglalnak, annál kedvezőbb áron tehetik ezt meg, és ha ezt hozzáadjuk a repülőjegynél megtakarított összeghez, már komolyabb tételt is kitehet ez a nyaralás végösszegéből. A legnyomósabb érv egy Bora Bora utazás, főként mondjuk, egy esküvő megtervezésénél, viszont az lehet, hogy minél előbb foglal, annál jobb opciók közül választhat, mert ugyebár mindig ezek fogynak el elsőként, s nincs ez másként Bora Bora esetén sem. Sőt, ott kifejezetten igaz ez, már azért is, mert ez a világ egyik legnépszerűbb paradicsomi helyszíne.

Aztán egy Bora Bora esküvő esetében azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a jobb szállodák napi egy esküvő megszervezését vállalják, így ha mondjuk Önnek fontos, hogy egy fontos évfordulóra essen az álom-esküvő, akkor nagyon nem mindegy, hogy mikor kezdenek neki a szervezésnek. S bár majd egy másik napon biztosan kivitelezhető lesz a Bora Bora esküvő, de gondolom, egy ilyen fontos esemény megszervezését nem szeretnék rögtön ilyen macerával, kompromisszumokkal kezdeni, eltaláltam?

-----------------------------------------------------

Én nem szeretném húzni a szervezést, máris jelentkezem egy konzultációra, hogy a legjobb opciók közül válogathassak, a legjobb feltételekkel! Mi a teendőm?

Ha telefonálna inkább, kérem, ezen a számon hívjon: +36/1 273-0782, ha e-mailben szeretne jelentkezni, ide kattintva megteheti, míg ajánlatkérő lapunkat itt érheti el.

 

Mock Up Tahiti Kemenytablas jpgÖn olvasta már a 75 oldalas Tahiti és szigetei Útikalauzt? Ha nem, akkor ide kattintva máris megszerezheti, ez mindössze néhány percet vesz igénybe. Ígérem, ez az egyetlen könyv, melyre szüksége lesz egy tökéletes tahiti utazás megszervezéséhez, akár esküvő, nászút, island hopping vagy épp hajóút szerepel terveiben!

----------------------------------------------------