Portugália fly & drive

 

 

 

Portuglia Zaszlo

Portugália fly & drive utazás

 

Mik voltak a legfontosabb szempontok az alábbi Portugália körutazás összeállításánál?

Az alábbi Portugália utazás célja az ország legszebb látnivalóinak „besűrítése” volt egyetlen körutazás programjába. Azért idézőjelben a besűrítés szó, mert itt nem arról a fajta besűrítésről van szó, amikor egy csoportos Portugália utazás során 5 perces fotószünetekkel tarkítják a körutazás programját, és gyakran feszített a tempó, és kimarad egy-két nevezetesség, amit kis kitérővel el lehetne egyébként érni.

Az utazás megtervezésénél az volt az elsődleges szempont, hogy a programba Portugália legfontosabb nevezetességei belekerüljenek, mindezt kényelmes tempó, szabadabb menetrend mellett, külön figyelmet szentelve az UNESCO Világörökségbe tartozó látnivalóknak. Ezért esett a választás a fly & drive utazás koncepcióra, hiszen így az utazás menetrendje egyrészt előre tervezett, van egy haditerv, másrészt viszont ezt menetközben szabadon alakíthatják Világutazóink igény szerint. Ha valahol többet-kevesebbet maradnának, megoldható, ha tennének egy kis kitérőt valahova, mert mondjuk ebédnél egy helyi ember ajánlott valami izgalmasat, az sem jelent gondot. A kiváló autóbérlő cégnek, és kapcsolatainknak köszönhetően a szükséges alapvető biztonságérzet is megvan így az egész Portugália utazás során, ezen felül az alapvető részletekkel –szállásfoglalás, eljutás „A” pontból „B” pontba stb. – sem kell foglalkozni, mindezt a lehető legnagyobb szabadság mellett, amikor nem kell 20-25 emberhez alkalmazkodni az utazás során.

Világutazóink kifejezetten történelmi beállítottságú emberek, így a helyi idegenvezetés nem volt sarkalatos pont az körutazás tervezésénél, a fly & drive koncepció pedig még azért is tetszett nekik, mert így az egész utazás még jobban felfedező jelleget ölthet. A Portugália utazás megtervezésénél egyrészt figyelembe kellett venni a szabadság fix idejét, ami gyakorlatilag napra pontos indulás jelentett, valamint azt, hogy Lisszabontól szerettek volna eljutni Világutazóink az óceánpartig, Portugália déli részére. Mivel az utazás végére néhány napos tengerparti pihenést terveztünk be –néhány programmal ezt is megspékelve- így a körutazás programját úgy alakítottuk ki, hogy az autót a fővárosban vehessék fel Világutazóink, és Faro repülőterén adhassák le az utazás végén elutazáskor, hogy ne kelljen visszavezetni Lisszabonba, ami közel 300 km vezetést jelentett volna.

Az utazás programjába került néhány előre fixált program, mint pl. a híres portói megkóstolása egy családi pincében, Lisszabon városnézés egy old timer autóval, vagy épp egy fado show vacsorával, ezen felül viszont „csak” a körutazás megtervezésében, a javasolt programok összeállításában segítettünk.

A szállásoknál az európai szintű 4-5 csillagos igényen felül még az volt a kérés, hogy a vidéki kisebb városokban a szállásokban jelenjenek meg a helyi vonások, ezért választottunk pl. Évora közelében egy helyi jellegzetes vidéki rezidenciát. Az utazás hoteleinek kiválasztásánál még fontos volt az is, hogy városi hoteleknél a központban legyenek, vidéki hotelek esetében pedig lehetőség szerint pihenésre „termett” szállodákat válasszunk, azaz szép környezetben legyenek, medencével, esetleg wellness / SPA szolgáltatásokkal rendelkezzenek. A tengerparti részre pedig egy olyan hotelt szerettek volna Világutazóink, mely egy sziklán található csodás panorámával, ahonnan azért az óceán partjára is le lehet sétálni.               

---------------------------------------

A Portugália utazás technikai részletei:

-      13 nap / 12 éjszakás utazás

-      indulás Budapestről közvetlen menetrendszerinti járattal

-      a Portugália utazás útvonala: Lisszabon – Mafra – Óbidos – Batalha – Fátima – Coimbra – Porto – Braga – Guimares – Villa Real – Régua – Lamego – Viseu – Monsanto – Castelo Branco – Castelo de Vide – Marvao – Estremoz – Évora – Carvoeiro - Faro     

-      autóbérlés a harmadik naptól az utazás végéig

-      szállások az utazás programjában: Tivoli Lisboa *****, Casa Sao Nuno *** Fatima, Pestana Porto Hotel & World Heritage Site **** Porto, Hotel Lamego **** Lamego, Tryp Collina do Castelo **** Castelo Branco, Quinta dos Bastos Évora, Vila Vita Parc **** Algarve  

-      reggelis ellátás az utazás programjában

-      1-1 előre fixált program, többi szabadon alakítható

---------------------------------------

Mi minden fért bele a Portugália fly & drive utazás programjába?

-      Lisszabon látnivalói egy old timer autóval

-      tradicionális fado show

-      gyalogos gasztro túra Lisszabonban

-      Sintra városa

-      Cabo Roca

-      Mafra bazilika-, kolostor-, királyi palota együttese

-      Óbidos középkori kisvárosa

-      Batalha, „Portugália csipkekendője”

-      Fátima zarándok központja

-      Coimbra a „luzitán Athén”, a csodás egyetemi könyvtárral

-      Porto látnivalói

-      a híres portói megkóstolása

-      Braga, a „portugál Róma”

-      Bom Jesus kegyhely

-      Guimares, az első király szülővárosa

-      Douro-völgy

-      Lamego látnivalói

-      Viseu óváros része

-      Monsanto, a „portugál falu”

-      Castelo Branco

-      Castelo de Vide római kori városkája

-      Marvao vára

-      Serra de Sao Mamede

-      Estremoz

-      Évora

-      Algarve nyugati részei: Lagos, Sagres, Ponta da Piedade, Sao Vicente-fok

-      óceánparti pihenés Algarve tartományban

---------------------------------------  

Amennyiben felkeltette érdeklődését a fent bemutatott Portugália utazás, és úgy gondolja, Ön is az általunk képviselt minőségben szeretné felfedezni Portugália csodáit, ajánlatkérő űrlapunkat ide kattintva érheti el. Amennyiben inkább e-mailben írná meg az utazás részleteit, úgy kérjük, ide kattintson. Telefonon az alábbi számon ér el bennünket: +361/273-0782       

---------------------------------------

Világutazóink egyedi igényei a Portugália utazás tervezésénél:

-     fix időszak a szabadság miatt

-     budapesti indulás

-     menetrendszerinti járatokkal

-     Lisszabon érkezés / Faro visszaindulás

-     csak néhány előre fixált program

-     a lehető legtöbb UNESCO Világörökség rész az utazás programjában

-     autóbérlés az utazás harmadik napjától

-     központi, minőségi szállások a nagyobb városokban, ahol jól ki lehet a napi fáradalmakat pihenni

-     a vidéken olyan hotelek ahol a helyi vonások is megjelennek

-     tengerparti hotel a sziklákon, ahonnan az óceán partjára is le lehet sétálni

 

Baggio extrák a Portugália körutazás során:

-     Lisszabon felfedezése old timer autóval, saját sofőrrel

-     tradicionális fado show vacsorával

-     a híres portói megkóstolása egy helyi pincészetben

-     gyalogos gasztro túra Lisszabonban

 

Néhány további lehetséges Baggio extra egy ilyen Portugália utazás alatt:

-      további borkóstolók

-      Porto bor-, gasztro túra

-      bor-, sajtkóstoló a Douro-völgyben

-      Lisszabon gyalogos fotós túra

-      oldalkocsis motorral Lisszabonban

-      a templomos lovagok nyomában: történelmi túra Lisszabonból

-      hajókázás a Douro-völgyben

-      Aveiro – Portugália Velencéjének felfedezése, csónakázással

-      golfozás Portugália legjobb pályáin

---------------------------------------  

Variációk egy témára – néhány további hasonló Portugália utazás

A Private Travel szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy az Önök által áhított Portugália utazás minden részletét elvárásaikhoz igazítsuk. Éppen ezért fontos kiemelnünk, hogy a fenti fly & drive utazás inkább segítség az Ön számára ahhoz, hogy lássa, milyen utazások megszervezésére vagyunk mi az ideális partner. Ahogy egyetlen utazás, így ez a Portugália körutazás sem ebben az egy formában létezik nálunk, sőt ellenkezőleg: ahány Világutazó, annyi verzió lehetséges. Belekerülhet a programba akár Spanyolország déli része is, lehet hosszabb-rövidebb, és lehet más sorrend is az utazás programjában, igényelhetnek végig transzfert privát idegenvezetővel, ha nem szeretnének vezetni stb.  

Országtól függetlenül egy dologban ugyanis minden körutazás hasonlít egymásra, melyet a Baggio Pivate Travel® készít: kompromisszumok és kész csoportos utazás helyett itt Önökre szabunk minden részletet. 

---------------------------------------

Mi a következő lépés, ha egy ilyen Portugália fly & drive utazás az Önök álma is?

Kérem, vegyék figyelembe, hogy nálunk minden utazás, ahogy minden ügyfél is, egyedi. A fenti Portugália körutazás Világutazóink egyedi igényei alapján készült. Természetesen, amennyiben szimpatikus Önöknek a fenti utazás, úgy hasonló programot össze tudunk állítani (mivel szerintünk 2 ugyanolyan utazás nem létezik). Fontos kiemelnünk, hogy egy Önökre szabott Portugália körutazás tervezetét is csak az általunk kidolgozott, speciális ötlépéses szisztéma alapján vállaljuk, melynek része a személyes konzultáció. Itt felmérjük igényeiket, így egyrészt jelentős időt takarítunk meg Önöknek az utazás szervezésénél, valamint ezzel tudjuk garantálni, hogy a Portugália utazás minden részlete pont olyan lesz, amilyennek megálmodták. Így garantáljuk azt az Önök számára is, hogy egy „minden rendben volt” utazás helyett életük nagy kalandjában legyen részük.

---------------------------------------

Amennyiben felkeltette érdeklődését a fent bemutatott Portugália utazás, és úgy gondolja, Ön is az általunk képviselt minőségben szeretné felfedezni Portugália csodáit, ajánlatkérő űrlapunkat ide kattintva érheti el. Amennyiben inkább e-mailben írná meg az utazás részleteit, úgy kérjük, ide kattintson. Telefonon az alábbi számon ér el bennünket: +361/273-0782