Népszerű esküvő helyszínek a nagyvilágból

Népszerű esküvő helyszínek a nagyvilágból

Néhány népszerű hivatalos, nem hivatalos külföldi esküvő helyszín

 
 

 

A sikeres külföldi esküvő kulcsa: a tökéletes esküvő helyszín kiválasztása

Az elmúlt években növekvő tendenciát tapasztaltunk a hivatalos és nem hivatalos külföldi esküvő szervezésében is. Az esküvő helyszínének kiválasztása több okból is kiemelt fontosságú, ezért is szoktuk mondani, hogy egy külföldi esküvő sikerét alapvetően három dolog határozza meg: helyszín, helyszín, helyszín! Az esküvő „sikerén” itt azt értjük, hogy az esküvő (és az azt követő nászút) minden részlete olyan legyen – vagy lehetőleg sokkal jobb - mint ahogy azt előzetesen elterveztétek.

A számos esküvő konzultáció alatt megtapasztaltuk, hogy ahány fiatal pár, annyi tökéletes álom-esküvő helyszín, s ez így van rendjén. Kis túlzással, amelyik esküvő helyszín az egyiknek álom, az másnak rémálom. Előfordult, hogy egy fiatal pár jött hozzánk esküvő konzultációra, és elmondták, hogy már máshol is érdeklődtek, ahol rögtön a Maldív-szigeteket ajánlották nekik a nem hivatalos esküvő helyszínének, és nászútnak, mert hát mégiscsak az a világ legszebb helye. Ez a pár nemrég jött haza Mexikóból, visszajelzésük alapján úgy tűnt, örökre hálásak lesznek nekünk az esküvő konzultációért, azért, hogy először is felmértük igényeiket, álmaikat az esküvő kapcsán, és csak utána tettünk bármilyen javaslatot az esküvő kivitelezésére, először is az esküvő helyszínére. Amíg más azonnal ömlesztve küldte nekik „személyre szabott” esküvő ajánlataikat e-mailben (ügyfeleink mondták), addig mi egy jót beszélgettünk velük irodánkban, megismerkedtünk, majd ezt követően megküldtük javaslatainkat a külföldi esküvő részleteire. Elmondásuk alapján rögtön beleszerettek a helyszínbe, a programba, így a későbbiekben már csak az esküvő szertartás részleteit kellett finomítanunk. Nem véletlen, hogy mi külföldi esküvő szervezését is kizárólag az általunk kidolgozott, speciális ötlépéses utazástervezői szisztéma alapján vállaljuk, ennek része az álom - esküvő konzultáció: ez biztosítja számotokra is, hogy a külföldi esküvő legapróbb részlete is pont olyan lesz, amilyennek közösen megálmodtátok.

 

Hivatalos VS. szimbolikus külföldi esküvő

A külföldi esküvő kapcsán az első felmerülő kérdés rögtön az, hogy hivatalos vagy nem hivatalos esküvő szerepel terveitekben? Miért? Mert általában, ahol hivatalos külföldi esküvő szervezésére van mód, ott a szimbolikus esküvő sem okoz gondot, fordítva viszont már egyáltalán nem ez a helyzet.

A világ számtalan országában van mód szimbolikus esküvő megszervezésére, a szállodák, partnereink fel vannak készülve a különlegesebb, legextrémebb kívánságokra is, mivel ez a fajta külföldi esküvő semmiféle előzetes felkészülést nem igényel: ez nem törvényes esküvő, amit itthon majd honosítotok. Ilyen esküvő elérhető Kambodzsától kezdve Európán át, egészen az afrikai vadonig; és éppen ezért elengedhetetlen a személyes álom - esküvő konzultáció: hiszen a számtalan potenciális úti cél közül így tudjuk kiválasztani a számotokra tökéletes helyszínt. Amennyiben hivatalos, itthon honosítható, törvényes külföldi esküvő szerepel terveitekben, akkor lehetőségeitek ugyan némiképp korlátozottabbak, viszont itt is elengedhetetlennek tartjuk a személyes álom - esküvő konzultációt eddigi tapasztalataink alapján. Amennyiben már konkrét esküvő helyszín szerepel terveitekben, úgy a beszélgetés után vagy megerősítést nyertek, hogy jól választottatok, vagy egy teljesen más esküvő helyszínt választotok majd. Bizony, előfordult már ez is, hiszen ahogy felfedtük az esküvő helyszín minden jellemzőjét, Világutazóink rájöttek, hogy nekik mégis inkább egy másik esküvő helyszín lenne tökéletes.

Amennyiben még bizonytalanul érkeztek hozzánk, esetleg több esküvő helyszín is szerepel terveitekben, úgy ígérjük, a beszélgetés közben lesz egy pillanat, amikor a külföldi esküvő számotokra tökéletes helyszíne egyértelművé válik. Ügyfeleink kiemelték velünk kapcsolatban mindkettő esetben, hogy bennünk elsősorban azt szerették, hogy nem próbáltuk meg rábeszélni őket egy konkrét esküvő helyszínre (mert mi azt szeretjük vagy oda jó kapcsolataink vannak, vagy azzal mi jól járnánk), hanem hozzásegítettük őket a számukra ideális esküvő helyszín kiválasztásában. Ugyanígy konkrét hotelre, esküvő csomagra sem beszéljük rá soha ügyfeleinket, hiszen nálunk nincs esküvő katalógus, előre legyártott sablonokkal, utazásokkal, amiket próbálunk eladni a potenciális ügyfeleknek. Az esküvő konzultáció kizárólag azért fontos, hogy kiderüljön, mik az Ti elvárásaitok, igényeitek, álmaitok a tervezett külföldi esküvő kapcsán. Mi kizárólag ezt követően látjuk, hogy tudunk-e megoldást kínálni Nektek, és pontosan milyet, az esküvő megszervezéséhez.

 

Miért imádják Világutazóink az esküvő konzultációnkat?

A hivatalos esküvő helyszíneknél egyértelmű, hogy Tahiti vagy Sri Lanka teljesen más lehetőségeket kínál, ugyanúgy, mint mondjuk az USA vagy épp a Seychelle-szigetek. De mi a helyzet akkor, amikor az esküvő helyszínénél mondjuk Mauritius vagy Seychelles-szigetek között kell dönteni? Ha nem ismerünk Titeket, melyiket ajánljuk az esküvő helyszínének? Egy amerikai esküvő ideális helyszíne Las Vegas vagy New Orleans? A tahiti esküvő tökéletes helyszíne vajon Bora Bora vagy Moorea szigete? Higgye el, ahogy Ti sem, úgy mi sem tudjuk a választ egészen addig, míg meg nem ismertünk Titeket. Pontosan ezért született meg az álomesküvő konzultációnk, hiszen segítségével garantálni tudjuk, hogy a számotokra tökéletes esküvő helyszín kerül kiválasztásra. És higgyétek el, egy jól sikerült külföldi esküvő és a tökéletes álom esküvő között annyi a különbség, mint egy konfekció és egy méretre szabott öltöny között.

Nem véletlen, hogy Világutazóink sem bíznák ránk az esküvő szervezését úgy, hogy nem találkoztak előtte velünk!

 

Az esküvő utáni nászút programjai

Nagyban befolyásolja természetesen az esküvő helyszínének kiválasztását az is, hogy milyen jellegű programokat szeretnétek átélni az esküvő utáni nászút során. Teljesen más jellegű élményeket kínál például Mexikó, mint Mauritius szigete, de ugyanez igaz Sri Lanka, vagy St. Lucia szigetére. Alapvetően befolyásolja az esküvő helyszínét az, hogy inkább a történelmi, kulturális, misztikus, vagy épp a természeti csodákat kínáló országok iránt vonzódtok, ha pedig ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit szeretnétek, akkor a tökéletes esküvő helyszín megtalálása tulajdonképpen a „tökéletes koktél” elkészítése lesz: épp ebben tudnak segíteni munkatársaink óriási tapasztalatukkal. Vannak aztán olyan különleges igények az esküvő utáni nászúttal vagy épp az esküvő szertartással kapcsolatban, melyek már alapból meghatározzák vagy behatárolják az esküvő helyszínét: egy felejthetetlen bálna-les, különleges vízfeletti bungaló, vulkántúra, s a sort még hosszasan folytathatnánk.

Ezek az álmok néha csak a sokadik levélváltás után válnak egyértelművé, a személyes álom - esküvő konzultáció során viszont munkatársunk (az általunk kidolgozott módszer segítségével) egyetlen részlet fölött sem fog elsiklani, mindenre rákérdez, ami fontos lehet az esküvő, és az azt követő nászút helyszínének kiválasztásában.

--------------------------------------------------

BAGGIO ÁLOMESKÜVŐ KONZULTÁCIÓJA

Borito1Ha szimpatkus számotokra is ez a módszer, ahogy együtt dolgozunk párajainkkal, várunk szeretettel Titeket is egy személyes álomesküvő konzultációra. Minden fontos részletet a konzultációról megtalálsz ide kattintva

Ezen felül, szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi, ingyenesen letölthető e-bookot is, mely a külföldi álomesküvő szervezés 5 leggyakoribb buktatóját tartalmazza. Ezt alig 1 perc alatt megszerezheted. Ha komolyan gondoljátok külföldi esküvőtöket, ne menjetek el e mellett! Kattins a képre, vagy ide, és máris a Tied lehet az e-book!   

Ügyfélszolgálatukat az alábbi számon érheted el: +361/273-0782.

--------------------------------------------------

 

Néhány különleges esküvő helyszín a világ minden tájáról

A fentiekben láthattátok, miért tartjuk a külföldi esküvő sikerének kulcsának az ideális esküvő helyszín kiválasztását. Az esküvő egy pár életében az egyik legfontosabb közös élmény a megismerkedés óta, így a hozzánk forduló párok el is várják ezt a szintű törődést, alaposságot. Tisztában vagyunk vele, hogy az esküvő egyszeri és megismételhetetlen alkalom, itt nincs második esély, itt mindennek tökéletesnek kell lennie. Azt is megfigyeltük, hogy azok számára vagyunk mi az ideális választás a külföldi esküvő megszervezéséhez, akik a helyszín adottságait maximálisan ki szeretnék használni, s a láblógatáson felül különleges kalandokra, élményekre vágynak az esküvő utáni nászút során.

Ha például Hawaii valamely csodás szigete, Maui az úti cél, és az esküvő után 10 napos láblógatást terveztek, akkor nem feltétlen vagyunk mi az ideális választás, hiszen egy 10 napos szállodai tartózkodás során nem használjátok ki a Private Travel szolgáltatásunk előnyeit: erre vannak nálunk alkalmasabb szervezők.

Ellenben, ha az esküvő után a Maui szigete kínálta páratlan kalandokat is megízlelnétek, mint a bálna-les, vulkán túra, sznorkellezés egy csodás lakatlan korallszigetnél, helikopteres szigetfelfedező túra, napalementés katamaránozás, sőt, még Maui vulkánjától is szeretnétek kerékpárral legurulni egészen a tengerpartig, akkor mi vagyunk az ideális választás számotokra az esküvő, és az azt követő nászút megszervezéséhez.

Az alábbiakban engedjétek meg, hogy néhány népszerű külföldi esküvő helyszínt bemutassunk Nektek. Az általános, sablonos leírásoktól eltekintenénk (fehér homok, pálmafák stb.), és inkább arra koncentrálunk egy-egy esküvő helyszín bemutatásakor, hogy kinek ideális választás, és milyen különleges programokat kínál az adott helyszín.

----------------------------------------    

Indonezia Zaszlo Bali

Külföldi esküvő a "Tri Hita Karana” szellemében

Bali Eskuvo Westin

Bali önmagában is népszerű sziget a külföldi esküvő, nászút szervezésére, kiváló adottságain felül pedig a környező szigetek is számos izgalmat kínálnak. Eleve több útvonalon lehet odajutni, így az esküvő előtt olyan izgalmas helyeken tudnak beiktatni rövidebb megállót, mint Singapore, Kuala Lumpur, vagy épp Hong Kong, ezt sok ügyfelünk szívesen ki is használja, ha már arra ár az esküvő apropóján. Azok számára, akik a kultúra, a buddhista templomok iránt rajonganak, az esküvő előtt vagy után jó szívvel ajánljuk Jáva szigetét. Singapore – Jáva – Bali például ez egyik legnépszerűbb útvonal ügyfeleink körben, akik Ázsiában szeretnének egy különleges esküvő, nászút programot maguknak. Bali szomszédságában található Lombok szigete, mely mintha egyetlen nagy nemzeti park lenne, valamint a sárkánygyíkokról elhíresült Komodo szigete is. S ha az esküvő után valami igazán egzotikus nászút a cél, Pápua Új-Guinea garantált izgalmakat ígér.

De térjünk vissza egyelőre Bali szigetére, vajon miért olyan különleges esküvő, nászút helyszín, miért hagy maradandó nyomot az odalátogató turistákban? Személyes tapasztalatunk alapján talán a „Tri Hita Karana”, az a spirituális hármas lehet erre a magyarázat, ami Bali szigetének minden részletét áthatja: ez az ember, Isten, és a környezet szoros kapcsolata.  Esküvő helyszínt számos, jobbnál-jobb hotel közül választhattok, ha klasszikus tengerparti esküvő az álmotok, de a party helyszíne lehet például egy különleges bár (Hu’u), vagy kápolna (Blue Point Chapel, Thirtha, Infinity), egy exclusive villa (Shalimar, Karma), esetleg Ubud csodaszép környezetében egy különleges eco resort (Como Ubud, Ubud Village Resort), ha nem ragaszkodtok a tengerparti esküvő ötletéhez.  

Szokták kérdezni, hogy az esküvő után mennyi időt érdemes még eltölteni Bali szigetén, mi erre csak azt válaszoljuk: mennyi időtök van rá?  Láthattok vulkánt, csodás templomokat, tradicionális falut, úszó templomot, szent helyeket, különleges helyen csodálhatjátok a naplementét, búvárkodhattok, felfedezhetitek a majomerdőt, vagy további esőerdőket, megismerkedhettek ősi szertartásokkal, tradicionális táncokkal, ülhettek elefántháton, úszhattok delfinekkel, különleges kézműves műhelyekbe látogathattok, kerékpározhattok rizsföldeken, raftingolhattok festői folyókban, csak hogy néhányat meg is említsünk az esküvő utáni lehetőségek közül.            

Hivatalos, és nem hivatalos külföldi esküvő is elérhető Bali szigetén. 

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni Bali szigetén?

Bali menetBali tradicionális esküvő + aktív nászút Jáva kitérővel: az biztos, hogy ha egy sima Bali esküvő, nászút szerepel terveikben, akkor ne minket keressetek. Egy ilyen Bali - Jáva utazás azok számára ideális választás, akik e szigetből a maximumot ki akarják hozni, azaz a lehető legtöbb látnivalót, kalandot, izgalmat, élményt szeretnék beletenni az esküvőt követő nászút programjába. Akik nyitottak a valódi helyi élet megimserésére, akik igénylik, hogy mindezt egy olyan ember mutassa meg nekik, aki "bennszülöttként" olyan helyekre is elviszi majd őket, ahova más nem jut el, akitől olyan információkhoz is hozzájutnak majd a nászút minden állomásán, melyek talán még a legjobb útikönyvekből is kimaradtak. Bővebben...

----------------------------------------

  

Usa Zaszlo Hawaii

Hivatalos külföldi esküvő a Hula hazájában (Hula=tradicionális hawaii-i tánc)

Hawaii Eskuvo Kauai

Hawaii csodás hely, a mai napig ez egyik legnépszerűbb választás azok körében, akik az esküvő utáni nászút során nem csupán láblógatást terveznek. Fantasztikus természeti csodák, izgalmas kalandok várnak Rátok az esküvő után, talán a legnagyobb kihívás az lesz, hogy épp melyik szigetet válasszátok majd az esküvő, nászút lebonyolításához! Az USA egyik tagállamaként azért is népszerű választás Hawaii, mert remek USA stop over megállókat lehet beiktatni az esküvő, nászút előtt, után is. Az is népszerű választás, hogy az USA esküvő után iktatnak be ügyfeleink Hawaii nászutat valamelyik csodás szigeten, de egyelőre maradjunk a bőség zavara miatt annál a megoldásnál, amikor az esküvő, nászút lebonyolítását is Hawaii egyik csodás szigetén szeretnétek. Hawaii 6 szigetén számtalan, jobbnál-jobb lehetőségetek van akár az esküvő helyszínét, akár a nászút kalandjait tekintve, így mi most Maui szigetére koncentrálunk, mint (nálunk) legnépszerűbb esküvő, nászút desztináció. Az esküvő helyszíne, lehet pl. a választott hotel tengerpartján, mint „klasszikus” megoldás, ezt a sziget szinte valamennyi szállodája megoldja, személyre szabja. Azok számára viszont, akik a tengerparti esküvő helyszínének turistamentes partot szeretnének, ott van Wailea Beach, Poolenalea Beach vagy a Makena Cove. Azok számára, akik nem ragaszkodnak a tengerparti szálláshoz, de természet-közeli megoldásban gondolkodnak, csodás eco retreat villák, resortok vannak kínálatunkban, melyek szintén különleges esküvő helyszíneket biztosítanak.

Azok számára, akiknek egyházi esküvő is szerepel terveiben, Maui szigetén van egy csodás templom (Country Church), de lehet az esküvő helyszíne egy csodás botanikus kert (Kula Boranical Gardens, Maui Tropical Plantation Gardens, Above Heaven’s Gate), vagy akár az elit Pacific View Country Club is. S ha egy kicsit megfűszereznétek az esküvő szertartás, ajánljuk figyelmetekbe a tradicionális hawaii esküvő szertartásokat.

Mit csináljatok az esküvő után? Dömping van, azt kell, hogy mondjuk, így csak felsorolás szintjén említjük meg lehetőségeiteket. Bálna-les, helikopteres túra, öko túrák (vízesések, botanikus kertek, ranchok stb.). Katamaránozás és egyéb vízisportok, mountain biking a vulkántól egészen a tengerpartig, sznorkellezés a festői Molokini korallszigetnél, tradicionális helyi piacok, farmok, vulkántúra, golf, szörf, lovaglás, csak hogy néhányat megemlítsünk lehetőségeik közöl, melyek az esküvő után állnak rendelkezésetekre.       

Hivatalos, és nem hivatalos külföldi esküvő is elérhető Hawaii szigetein. 

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni a Hawaii-szigetekre?

Maui Eskuvo HawaiiHawaii tradicionális esküvő + aktív nászút Maui szigetén: Maui azok számára ideális választás, akik az esküvőt követően egy tartalmas, akítv nászúton szeretnének részt venni. Akiknek idáig hasonló utazást szerveztünk e szigetre, mindannyian egy speciális, személyre szabott mixet szerettek volna maguknak, melyben egyaránt szerepelnek a természeti csodák, öko-túrák, különleges, izgalmas kalandok, romantikus programok, sznorkelezés, és allatos/állati programok. Szerencsére Maui szigete jócskán tartogat izgalmakat az odalátogató Világutazók számára, így az esküvőt követően akár egy több-hetes tartalmas nászút összeállítása sem okoz gondot. Bővebben...

----------------------------------------

 

Karib Terseg Zaszlo Karib-tenger

Külföldi esküvő, nászút a "karibi hangulat” nevű fűszerrel megbolondítva…

Karib Tenger Aeskuvo Kajman

7.000 sziget, szigetecske, homok-, és korallzátony közel 3.000.000 km2 területen - ez a Karib-térség páratlan világa, melyet egyre többen fedeznek fel hivatalos külföldiesküvő lebonyolítására is. Hogy miért? A válasz egyszerű: mert itt minden megtalálható! Szemben egyes népszerű külföldi esküvő desztinációkkal, ahol a lehetőségek némiképp korlátozottak, a Karib-tenger mindenki számára tartogat legalább 3 ínyenc összetevőt a külföldi esküvő, és az azt követőnászút megszervezéséhez.

Az esküvő helyszíne lehet egy luxushotel, hangulatos karibi villa, lakatlan sziget vagy egy eco-lodge, a hivatalos esküvő lehet a klasszikus fehér, cukorhomokos parton, de akár valamelyik sziget turistamentes, eldugott részén, vagy egy különleges kápolnában. Az esküvő utáni nászúthoz számos izgalmat kínál a legtöbb sziget: búvárkodás, sznorkellezés, vitorlázás vagy egyéb vízisportok, szigetfelfedező túrák, golf, öko-túrák, szafarik, extrém sportok. A tradicionális, autentikus út-menti bódék vagy „fine dining” élmények elegáns éttermekben ugyanúgy elérhetőek, az esküvő a nászúttal lehet egyetlen szigeten, de akár több szigetet is felfedezhettek, vagy az egész utazást egy Karib-tengeri hajóúttal is egybeköthetitek akár. 

A Karib-térségben számos sziget kínál hivatalos, és nem hivatalos esküvő opciókat, ezek közül a legnépszerűbbek: Antigua, Bahamák, Barbados, Grenada, Jamaika, Kuba, St. Lucia, és Trinidad & Tobago.  

Külföldi esküvő, nászút a ’”karibi hangulat” fűszerrel megbolondítva…

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni a Karib-szigetekre?

a Jade Mountain panorámájaSt. Lucia - esküvő a Karib-tenger egyik legkülönlegesbb hoteljében + aktív nászút a szigeten: amennyiben elsődleges szempont a karibi esküvő, majd az azt követő nászút összeállításánál, hogy egy igazán különleges luxushotel vendégei legyetek, úgy 2 ötletünk is az Önök számára: Jade Mountain vagy a Ladera Resort. E kettő szálloda nem csupán St. Lucia, de az egész Kairb-térség legkülönlegesebb hotelei közé is tartoznak egyben, bármelyikre essék a választás, garantáltan életetek végéig felemlegetitek majd utazásotokat! Noha a hotelek különleges kialakított lakosztályai minden erejükkel arra csábítják lakóikat, hogy egy tapottat se mozduljanak ki onnan, azért mi mindenképp azt javasoljuk, hogy ismerjétek meg e bájos sziget rejtett kincseit is.

----------------------------------------

Antigua EskuvoAntigua esküvő Tobago nászúttal: ezt a programot anno olyan Világutazóknak állítottuk össze, akik kifejezetten 2 kisebb, olyan Karib-tengeri szigetet kerestek az esküvő, majd az azt követő nászút lebonyolításához, melyek kevésbé felkapottak, divatosak, mint pl. a Dominikai Köztársaság. A felsorolt szigetekből aztán így esett a választás Antigua, és Tobago szigetére, melyek kiváló lehetőségeket kínálnak ilyen jellegű utazások megszervezésére is. Kifejezett kérés volt még az utazás összeállításánál, a szigetek és hotelek kiválasztásánál, hogy autentikus bungalós megoldásban tudjanak lakni Világutazóink mindkettő szigeten, melyek amolyan igazi karibi hangulatot árasztanak.

----------------------------------------

Puerto RicoPuerto Rico esküvő Karib-tengeri hajóúttal egybekötve, majd nászút Curacao szigetén: az utazás programjának összeállításánál az elsődleges szempont az volt, hogy a lehető legtöbb élmény, kaland beleférjen a forgatókönyvbe. A Karib-tenger minél több szigetét megismerhessék Világutazóink, ezen felül pedig kipróbálhassanak egy hajóutat is, mely mindig különleges élmény, pláne a megfelelő hajóválasztással. Az utazás Puerto Rico szigetén kezdődik hivatalos esküvővel, majd a Boldogító Igen kimondása után az ifjú pár felszáll a fedélzetre, és következik egy kalandos hajóút, mely során további 4 izgalmas szigetet érintenek majd (St. Thomas, St. Kitts, Aruba, Curacao). A hajóút végén Curacao...

-----------------------------------------

Kuba EskuvoKuba esküvő privát programokkal: Kuba számtalan látnivalót, kalandot, élményt, csodát tartogat az odalátogató Világutazóknak, vétek lenne elpazarolni az ott-töltött időt egy varaderoi láblógatásra. Legalábbis szerintünk, ennek megfelelően ilyen jellegű utazásokat nem is szervezünk, ha ilyen jellegű esküvő, nászút a vágyuk akkor ne forduljatok hozzánk. Mikor vagyunk viszont mi a jó választás? Ha már az esküvőt is egy olyan helyen szeretnétek megszervezni, mely a turistás, zsúfolt hotelektől távolesik, s ha a fennmaradó időben privát túrák keretében szeretnétek eljutni olyan helyekre, melyekről az átlagos turista még csak hallani sem fog, akkor...

----------------------------------------

BAGGIO ÁLOMESKÜVŐ KONZULTÁCIÓJA

Borito1Amenniyben izgalmasnak találjátok az általunk eddig bemutatot referencia utazásokat, és már meg is van szívetek választottja, vagy még nincs, ezért szívesen átbeszélnétek a lehetőségeket egy szakértővel, személyes álomesküvő konzultációra ide kattintva tudtok jelentkezni.

Ezen felül, szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi, ingyenesen letölthető e-bookot is, mely a külföldi álomesküvő szervezés 5 leggyakoribb buktatóját tartalmazza. Ezt alig 1 perc alatt megszerezheted. Ha komolyan gondoljátok külföldi esküvőtöket, ne menjetek el e mellett! Kattins a képre, vagy ide, és máris a Tied lehet az e-book!

Ügyfélszolgálatunkat az alábbi számon érhetitek el: +361/273-0782.

----------------------------------------

 

Maldiv Szigetek Zaszlo Maldív-szigetek

Vigyázat, csak azok számára, akik akár egy hetet (vagy többet) is kibírnak egyhelyben!

Maldiv Szigetek Eskuvo Lux Maldives

Jelenleg csak nem hivatalos külföldi esküvő opció elérhető a Maldív-szigetek fantasztikus füzérében, így ez sok embernél e térség már eleve kiesik, mint potenciális esküvő helyszín. Gyakran keresnek meg minket ügyfelek, akik már olvastak, hallottak az Indiai-óceán e csodás szigeteiről, esetleg máshol ezt javasolták nekik az esküvő, nászút lebonyolítására. Tény, hogy a világ egyik legszebb, legkülönlegesebb helye a Maldív-szigetek: páratlan élményt kínálnak a kis különálló szigetek, az, hogy egy szigeten csak egy hotel található, az egész kicsit olyan Robinson Crusoe-s feeling, nem igaz (már amelyik sziget nincs tejesen beépítve)? A máshoz nem hasonlítható, liszt-finomságú, hófehér tengerpartok, különleges vízfeletti bungalók, páratlan vízalatti élővilág.

Azonban azok számára, akik néhány napnál többet nem tudnak egy helyben ülni, semmiképp nem ajánljuk a térséget esküvő, nászút lebonyolításához sem, hiszen ami másnak a Maldív-szigetekben az álom, az számukra épp a rémálom lesz. Akik néhány napnál nem tudnak többet egy helyben maradni, szeretnek kirándulni, szeretik a kalandokat, különleges élményeket, olyan helyet keresnek, ahol történelmi, kulturális örökség is várja őket az esküvő előtt vagy után, azok számára mindenképp másik opciót javaslunk. Számukra a néhány-száz méter széles, hosszú szigetek egyszerűen unalmasak lesznek. Viszont akik kifejezetten szeretik a láblógatást, a búvárkodást, és az esküvő utáni nászútra csak semmittevést terveznek, azok számára az egyik ideális választás mindenképp a Maldív-szigetek.

A Maldív-szigeteken jelenleg nem elérhető hivatalos esküvő opció.

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni a Maldív-szigetekre?  

Maldív-szigetekSri Lanka + Maldív-szigetek: meglehetősen népszerű párosítás Világutazóink körében e 2 desztináció, és több variációban is készült már ilyen utazás. Sri Lanka körutazás, esküvő, majd Maldív-szigetek nászút, de kezdtek már Világutazóink Maldív-szigetek esküvővel is, majd ezt követően mentek át Sri Lanka szigetére, itt tettek egy körutazást, majd egy tengerparti pihenéssel megkoronázták az egész utazást. Mint az összes többi utazás, külföldi esküvő - nászút esetében, melyet elvállalunk, itt is igaz, hogy lehetőségeiket a legapróbb részletekig menően az Ti elvárásaitokhoz, álmaitokhoz tudjuk igazítani, nem véletlen, hogy ennyi verzióban készült már ilyen utazás is.

----------------------------------------

Dubai Sivatagi KalandokDubai + Maldív-szigetek: a Maldív-szigetek esetében gyakori kérdés Világutazóinktól, hogy melyik másik országgal érdemes összekötni ezt az úticélt, ahol van élet, ahol izgalmas kalandokat is átélhetnek, mielőtt a Maldív-szigetek valamelyik apró kis gyöngyszemén landolnának, ahol aztán elehtőségeik erősen korlátozottak. Az egyik úticél, ahol szívesen megállnak Világutazóink, az Dubai. Aki szereti a nagyvárosi nyüzsgést, a modern felhőkarcolókat, a már-már képtelennek tűnő létesítményeket, mindent a luxussal ötvözve, annak Dubai minden bizonnyal tetszeni fog. Az egész pikantériáját pedig az adja, hogy ezt a pompát szinte minden oldalról a kietlen sivatag határolja, ahol további izgalmas kalandok várnak Rátok.

----------------------------------------

 

Mauritius Zaszlo Mauritius

Esküvő a "Paradicsom pontos másában”

Mauritius Eskuvo

Azok számára, akik az Indiai-óceán térségében keresnek egy olyan szigetet, ahol van hivatalos esküvő opció, ezen felül változatos természeti csodák várják a nászút idejére, Mauritius szigetét jó szívvel ajánljuk. Kellemes klíma, prémium minőségű tengerpartok, életvidám, kedves emberek, fantasztikus természeti adottságok, nemzeti parkok, festői hegyek, különleges élővilág, színek és ízek kavalkádja az egész sziget. Aktív kikapcsolódás, golf, gazdag vízalatti világ a búvárkodás szerelmeseinek, szenzációs öko-túrák – ez mind elérhető a hivatalos esküvő után Mauritius szigetén, így biztos, hogy néhány nap után sem fognak unatkozni.       

A sziget, ahol minden egyes mosoly egy különleges esküvő, nászút ígéretét rejti, a „Paradicsom pontos mása” –ahogy gyakran Mauritius szigetét emlegetik.

Mauritius szigetén hivatalos, és szimbolikus esküvő egyaránt elérhető.

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni Mauritius szigetére?  

Constance Belle Mare Plage VillaMauritius tengerparti esküvő + a sziget látnivalóinak felfedezése: Mauritius szigete szerencsére sokkal többet is tartogat Világutazóink számára mint a legtöbb helyen bemutatott tengerpartjai, és első osztályú hotelei. Valóban, fontos szempontok ezek is egy különleges esküvő, nászút összellításánál, s szerencsére ezekben is bővelkedik a sziget, sőt, komoly fejtörést okozhat esetenként, hogy végül melyik hotel legyen a befutó egy ilyen fontos esemény megszervezésénél. Számos olyan hotel kínálunk, ahol a tökéletes kikapcsolódáson, feltöltődésen túl még arra is van mód, hogy az időt tartalmasan eltöltsék Világutazóink. Viszont aki itt nem állna meg, és nem tud egy helyben ülni egy hétig... Bővebben...

----------------------------------------

 

Mexiko Zaszlo Mexikó

Esküvő, nászút a titokzatos maják földjén  

Mexiko Eskuvo One Only Palmilla

Mexikó, ez a csodás ország sokkal több izgalmat tartogat, mint azt a legtöbben elsőre gondolnák. Persze általában hallani piramisokról, feledésbe merült kultúrákról, a tequiláról, homokos tengerpartokról. Higgyék el, tapasztalatból mondjuk, ez csupán Mexikó kirakata, a felszín. Az ősi maya kultúra, a hit, a természet tisztelete, szeretete, az értékek megóvása oly mértékben itatja át Mexikó mindennapjait, hogy az országban tett utazás garantáltan mély nyomokat hagy bennetek is. Az esküvő lehet akár a tengerparton, vagy egy történelmi hacienda régi kápolnájában, választhatnak modern vagy tradicionális esküvő között, természetesen mindezt a Ti igényeihez igazítva. Mi azok számára vagyunk ideális választás, akik nem egy zsúfolt cancuni hotelben gondolkodnak, hanem valami különleges esküvő helyszínt szeretnének maguknak. Akik számára fontos, hogy az esküvő részleteiben megjelenjen mindaz a titokzatosság, melyet Mexikó kínál, és ezt szereznék felfedezni az esküvő előtt vagy/és után is. 

A Zocalo (főtér) különleges hangulata a fővárosban(Mexico City); Teotihuacan lélegzetelállító piramisai; a Sumidero Kanyon 1000 m magas falainak látványa, a Hierve de Agua forrás vizének megízlelése; Oaxaca központja, jellegzetes ruhái, harsány cipőpucolói, Monte Albán és Mitla romjai. A Yucatán-félsziget mérhetetlenül gazdag öröksége, ahol olyan csodák találhatók, mint a dzsungel-romváros Palenque, Chitzen Itza, Uxmal, Tulum, melyekért akár külön-külön is érdemes lenne elzarándokolni Mexikó e távoli szegleteibe. Ilyen és ezekhez hasonló csodák várnak Rátok az esküvő után, ha felfedeznétek e páratlan ország csodáit. Sőt, azok számára, akik az esküvő után további izgalmakra szomjaznak, számos további ötletet is tartogatunk.

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni Mexikóba?     

Hacienda Uayamon mendence 16 napos Mexikó utazás - esküvő egy autentikus hacienda hotelben + tengerparti pihenés: Elsősorban azok számára ideális választás az esküvő szempontjából a programban szereplő hacienda, akik meghitt esküvő szertartást szeretnének egy tradícionális mexikói haciendában. Ha nem csak az fontos, hogy autentikus környezetben legyen az esküvő, de az is, hogy a hacienda minden kényelmi szolgáltatással rendelkezzen, melyekkel egy luxushotel rendelkezik: különelges medence, wellness, SPA részleg, ínyenc étterem, érintetlen, csendes környezet. Ezen felül, ha azt szeretnék, ha a nászút ideje alatt a zsúfolt partszakaszokat elkerüljék, és olyan all inclusive szállodában lakjanak, ahol különleges szobatípus is elérhető. Bővebben...

----------------------------------------

 

Seychelles Szigetek Zaszlo Seychelles-szigetek

Egy extravagáns külföldi esküvő

Seychelles Eskuvo Lemuria

Egy festő sem szórhatta volna el tökéletesebben ecsetével ezt a 155 szigetet az Indiai-óceán türkizkék vízében, melyek a Seychelles-szigetek együttesét alkotják. Köztük különleges gránitszigetek, mint Mahé, Praslin, Silhouette vagy La Digue; 2 olyan páratlan korall-, homokzátony, mint Bird Island és Denis Island; valamint olyan luxus privátszigetek, mint Desroches, Frégate és North Island. A hivatalos esküvő lebonyolításához választhattok klasszikus tengerparti hotelek közül Mahé, Praslin, La Digue szigetén, de népszerűek az olyan privát szigetek is az esküvő megszervezéséhez, melyeken csak egy szálloda található. A Seychelles-szigetek nem csak esküvő, nászút szervezésénél számít a világ egyik legnépszerűbb helyének, az óriási presztízzsel rendelkező szigetcsoport úgy általában a világ legfelkapottabb nyaralóhelyei közé tartozik. Ebből kifolyólag számos turista látogatja egész évben, mégis elmondhatjuk, hogy az érintetlen paradicsom jellegét a mai napig megőrizte a hely: nem sorakoznak egymás mellett óriási hotelmonstrumok (Varadero Kuba, vagy Dominika pl.), a szállodák szinte belesimulnak a csodás trópusi környezetbe. Zsúfolt „public beach” helyett természetes partszakaszok vannak, így egy meghittebb tengerparti esküvő megszervezése is egyszerűbb, mint egyéb szigeteken. Számos hotelben elérhetőek különálló bungalók is, akár saját medencével, minden igényt kielégítő adottságokkal, melyek a megfelelő privát szférát is biztosítják lakóinak.  Az esküvő utáni nászútra az izgalmak jóval korlátozottabbak, mint mondjuk Mauritius szigetén, így a Seychelles-szigetek is elsősorban a láblógatást kedvelőknek ajánljuk, bár az öko-turizmus szerelmeseinek tartogat a térség meglepetéseket, kalandokat. Mi jó szívvel ajánljuk, hogy az esküvő után látogassatok el akár több szigetre is, fedezzetek fel egy privát szigetet, és egy olyan igazi eco-lodgeot, mint a Bird Island - nem fogtok csalódni!

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni a Seychelles-szigetekre? 

Banyan Tree Seychelles PiknikSeychelles-szigetek esküvő + island hopping 3 szigeten: amikor külföldi esküvő tervezésbe kezdenek Világuatzóink, gyakran az esküvő, és az azt követő nászút során több szigetet is érintenek a térségben. Pl. az esküvő helyszíne Mahé, majd a sziget felfedezése után átmennek mondjuk Silhouette szigetre, ahol az egész szigeten egyetlen hotel található, ezzel is különleges atmoszférát teremtve a nászút idejére. De kiváló választás lehet akár Praslin vagy La Digue is, melyeket repülővel közelíthetnek meg a Világutazók. Ha ezeknél eldugottabb szigetre vágytok, akkor Bird Island remek megoldás lehet, távol a világ zajától, mentesítve Titeket a modern világ minden felesleges vívmányától. Amennyiben a legfontosabb szempont a luxus az esküvő, nászút megszervezésénél, úgy Frégate Island, Denis Island vagy épp North Island (a brit királyi pár nászútja is itt volt), esetleg St. Anne szigete biztosan tetszeni fog Nektek is. Ezen felül akár egy privát sziget vendégei is lehettek, olyan szenzációs helyé, mint a Cousine Island. Bővebben...     

----------------------------------------

BAGGIO ÁLOMESKÜVŐ KONZULTÁCIÓJA

Borito1Amenniyben izgalmasnak találjátok az általunk eddig bemutatot referencia utazásokat, és már meg is van szívetek választottja, vagy még nincs, ezért szívesen átbeszélnétek a lehetőségeket egy szakértővel, személyes álomesküvő konzultációra ide kattintva tudtok jelentkezni.

Ezen felül, szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi, ingyenesen letölthető e-bookot is, mely a külföldi álomesküvő szervezés 5 leggyakoribb buktatóját tartalmazza. Ezt alig 1 perc alatt megszerezheted. Ha komolyan gondoljátok külföldi esküvőtöket, ne menjetek el e mellett! Kattins a képre, vagy ide, és máris a Tied lehet az e-book!

Ügyfélszolgálatunkat az alábbi számon érhetitek el: +361/273-0782.

----------------------------------------

 

Sri Lanka Zaszlo Sri Lanka

Esküvő a csodák földjén

Sri Lanka Tradicionalis Eskuvo

1.330 km partszakasz (nagy része érintetlen, „eredeti” part), 15 nemzeti park, közel 500.000 hektár teaültetvény, 250 hektár botanikus kert, 350 festői vízesés, mintegy 250.000 folyó, öböl, patak, tavacska, tó és egyéb „vízforma”, és végül, de nem utolsó sorban 8 különleges, az UNESCO Világörökség részét képező fantasztikus örökség. Mindezt a 2.500 éves csodát még napjainkban is mélyen áthatja a Buddhizmus szellemisége, melyhez a helyi emberek életigenlése, pozitív életszemlélete társul. Kiváló úticél azok számára, akiknek álma egy olyan különleges külföldi esküvő, melyet élményekben gazdag, pihenéssel egybekötött nászút kísér. Fekvéséből adódóan gyakran kombinálják ügyfeleink Dubai, Maldív-szigetek és egyéb desztinációkkal esküvő, nászút megszervezéshez.    

Hivatalos, és nem hivatalos esküvő is elérhető Sri Lanka szigetén.

----------------------------------------

 

Francia Polinezia Zaszlo Tahiti és szigetei

Esküvő a Csendes-óceán titokzatos paradicsomában

Tahiti Eskuvo Bora Bora

Tahiti, Bora Bora, Moorea esküvő, nászút… elég csak kimondani e neveket és máris egy álomvilágban találjuk magunkat! A Society-szigetek tagjaként kecsesen meghúzódva a Csendes-óceán azúrkék vízében Tahiti és szigetei (Tahiti Nui, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Tahaa, Rangiroa, Manihi, Tikehau, Fakarava, Marquesas Islands) a mai napig a világ legexkluzívabb nyaralóhelyeinek számítanak. Gyakran, amikor a tökéletes külföldi esküvő, nászút kifejezések elhangzanak, rögtön erre a térségre asszociálnak ügyfeleink. Tahiti, Bora Bora, Moorea – vajon tényleg ezek a világ legszebb helyei? Tényleg a tökéletes helyszín a külföldi esküvő, nászút megszervezéséhez? Nem tudjuk, azt mindenesetre mi is rendre tapasztaljuk, hogy az ott-járt, még sokat-látott utasainkat is megbabonázza e csodás hely. Részlet egyik utasunk leveléből: „Már Mooreán azt gondoltuk, hogy ezt nem lehet felülmúlni... de lehet!!! Kb. 3-4 órája vagyunk Bora Bora szigetén és olyan eufórikus élményünk van, hogy hihetetlen, sokkos állapotban vagyunk, ebből most Csernus sem tudna kigyógyítani!”

Tahiti kapcsán alapvetően az emberek a láblógatásra, vízfeletti bungalókra asszociálnak, azonban ez a szenzációs térség ennél sokkal többet kínál az odalátogatóknak: csak Tahiti Nui szigetére 100 program javaslatunk van, ezért még ha ez esküvő helyszíne nem is ez a sziget lesz, azért néhány napot érdemes itt eltölteni, hogy kicsit jobban megismerkedjetek a térséggel. De kiváló választás lehet Moorea szigete is akár esküvő, nászút szempontjából, hiszen a kiváló szállodákon felül itt is számos izgalom vár Rátok: búvárkodás, parasailing, kávé, cukor, ananászültetvények, egyéb természeti csodák, 4*4 terepjárós hegyi szafarik, tradicionális falvak várnak Titeket többek között. A szigeteken található legtöbb szálloda kínál tradicionális, polinéz esküvő szertartásokat, melyek emlékezetes élményeket biztosítanak. Ez az esküvő nem hivatalos, törvényes esküvő lebonyolítására a helyi hivatalokban van lehetőség, de természetesen ezzel kapcsolatban is állunk rendelkezésetekre minden szükséges információval.

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni Tahitire?

Helikopteres túra Tahiti Nui felett Tahiti esküvő és 14 napos akítv nászút 3 szigeten: esküvő a programban szereplő 3 sziget bármelyikén elérhető, akár Tahit Nui, Moorea vagy Bora Bora szigetén. Azok számára tökéletes választás egy ilyen tahiti utazás, akik a nászút alkalmából valami igazán emlékezetes megoldásra vágynak. Akik akár képesek ezért átrepülni a világ másik felére is, és ha már elrepülnek addig, akkor a szolgáltatások minősége az elsődleges szempont a nászút részleteienek megtervezésekor. Ez a program kifejezetten olyan Világutazók számára készült, akiknek az álmuk láblógatós helyett egy aktív, színes nászút, izgalmas, helyenként közepesen extrém kalandokkal tarkítva (helikopteres túra, quad stb.). Bővebben...

----------------------------------------

 

Usa Zaszlo USA

Esküvő a lehetőségek földjén  

Usa Eskuvo

Hivatalos esküvő szervezésére a mai napig az egyik legnépszerűbb úti cél USA, nem véletlenül, hiszen ez az ország valóban a lehetőségek földjének mutatkozik, amikor esküvő vagy nászút tervezésébe kezd a fiatal pár. Azon felül, hogy az USA a lehetőségek földje, fontos szempont az is, hogy az esküvő, nászút tervezésénél itt igyekeznek egyszerűsíteni a dolgokat ahelyett, hogy bonyolítanák. Eleve már gyakran fontos tényező, hogy az USA nagyvárosaiba manapság már egyszerűen el lehet jutni, egy európai átszállással, relatív rövid idő alatt, mindezt meglehetősen költséghatékonyan. Természetesen egy esküvő tervezésénél általában nem ez legfontosabb, a döntő szempont, mindazonáltal az összképhez hozzátartoznak ezek az adatok is.

Ahogy már említettük, egy hivatalos esküvő lebonyolítása amennyire csak lehet, egyszerűen zajlik az USA területén, és bár szintén nem ez szokott lenni a döntő tényező, azért nem mellékes szempont ez sem, mint ahogy egy esküvő megtervezésénél egyetlen apróság sem lehet az. Sokkal nagyobb vonzerő viszont az a változatosság, melyet a méretéből adódóan az USA az esküvő, nászút tervezésénél kínál. Még címszavakban felsorolni is nehéz lenne a lehetőségeket a tengerpartoktól kezdve, a lüktető nagyvárosokon át az izgalmas látnivalókig, így ebben a cikkben meg sem kíséreljük ezt. Szerencsére egy esküvő, nászút tervezésének is az első lépése nálunk egy személyes álom - esküvő konzultáció, ahol alaposan megismerjük ügyfeleinket, igényeiket, hogy aztán a számukra tökéletes helyszíneket vehessük bele az esküvő, nászút tervébe. De az is gyakran előfordul, hogy pl. az esküvő helyszínére már konkrét elképzelése van a párnak, nekünk pedig ezt kell kiegészíteni egy meghatározott időre szóló programmal, természetesen ez sem jelent problémát, hiszen éppen erre való a Pivate Travel szolgáltatás.

További vonzó tulajdonság, amikor USA esküvő tervezését fontolgatjuk, hogy az egyes desztinációkon belül is számtalan izgalmas lehetőség áll rendelkezésünkre, mindezt a legprofibb szervezéssel ötvözve. Tapasztalataink szerint az USA az ügyfeleknek nyújtott élmények megszervezésében, prezentálásában élen jár a világban, sokat tanulhatnánk tőlük mi is. Számtalan csodálatos nászutas helyre az átszállási pont az USA egyik nagyvárosa, ezt is kiválóan ki lehet használni. Akár egy rövid stopover erejéig, de olyat is láttunk már, hogy az esküvő az USA egyik nagyvárosában volt, majd innen repültek nászútra Világutazóink, többek között Hawaii, Tahiti egyik csodás szigetére vagy épp a Karib-térségbe. Nektek melyik forgatókönyv tetszik jobban? 

 

Néhány konkrét ötletet szeretnétek látni az USA területére?

San Francisco, Haight & Ashbury Sarok32 napos utazás - USA (Grand Canyon) esküvő, körutazás + St. Martin, Tahiti nászút: egy ilyen USA - St. Martin - Tahiti (Bora Bora) utazás is azok számára ideális, akik a Private Travel szolgáltatás minden előnyével maximálisan élni szeretnének. Egy adott napon szeretnétek utazni, s fontos, hogy az utazás programját 100%-ban Ti állíthassátok össze, hogy mi kerüljön a programba. Ha egy teljesen rugalmas útvonaltervet szeretnétek, melybe beleférnek előre leszervezett programok, és olyanok is, melyekről csak kint döntötök majd az adott hangulattól függően. Ha egy olyan esküvő... Bővebben... 

 

-------------------------------------------------

Usa Eskuvo New Orleans Mississippi QueenNew Orleans esküvő + lapátkerekes gőzhajóval a Mississippi folyón: autentikus helyi esküvő New Orleans egyik parkjában vagy egy tetszőleges helyszínen e csodás város, New Orleans, és környékének felfedezésével egybekötve. Különös hangulat, izgalmas kalandok, mindezt a jazz bővöletével, és a cajun konyha remekeivel átitatva. New Orleans, a város, ahol mindig történik valami, a város, mely mindenki számára tartogat valami különlegességet! Az út egyik különlegessége, fénypontja kétségtelenül a Mississippi Queen eredeti állapotában restaurált, korabeli lapátkerekeres gőzhajó lesz, és... Bővebben... 

 

-------------------------------------------------

BAGGIO ÁLOMESKÜVŐ KONZULTÁCIÓJA

Borito1Amenniyben izgalmasnak találjátok az általunk eddig bemutatot referencia utazásokat, és már meg is van szívetek választottja, vagy még nincs, ezért szívesen átbeszélnétek a lehetőségeket egy szakértővel, személyes álomesküvő konzultációra ide kattintva tudtok jelentkezni.

Ezen felül, szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi, ingyenesen letölthető e-bookot is, mely a külföldi álomesküvő szervezés 5 leggyakoribb buktatóját tartalmazza. Ezt alig 1 perc alatt megszerezheted. Ha komolyan gondoljátok külföldi esküvőtöket, ne menjetek el e mellett! Kattins a képre, vagy ide, és máris a Tied lehet az e-book!

Ügyfélszolgálatunkat az alábbi számon érhetitek el: +361/273-0782.

-------------------------------------------------

- Amennyiben az esküvő menüpontra kívánsz visszaugrani, kattints ide, vagy rögtön a kívánt cikkre is ugorhatsz: