Titkos esküvő helyszínek a világ minden tájáról

Titkos esküvő helyszínek a világ minden tájáról

10 titkos esküvő helyszín a világ minden tájáról

 

 

Avagy mit válasszatok, ha az aktuális egzotikus esküvő trendek nem Nektek valók?

Amikor külföldi esküvő szervezére kerül sor, mondhatjuk, hogy minden térségnek megvannak a maga szupersztárjai, melyek divatosak, trendik, menők egy külföldi esküvő megszervezésére. Ilyen például a Maldív-szigetek, Seychelles, Bali, a Karib-tengeren belül a Dominikai-köztársaság vagy Cancun Mexikóban, de ilyen esküvő helyszín Bora Bora is Tahiti szigetein belül; ezek mindig előkerülnek első lehetőségként egy külföldi esküvő megszervezésénél. Ez most csak néhány példa volt, ezekről a népszerű és közismert esküvő helyszínekről született a másik cikkünk, ha Titeket inkább ezek érdekelnek, akkor ott megtaláljátok biztosan a Nektek tökéletes egzotikus esküvő helyszínt. 

Amikor valaki az előbb említett országokat említi elsőre, mint potenciális elképzeléseket az esküvő helyszínére, akkor mindig meg szoktam kérdezni, hogy miért pont ezek: fehér homok, pálmafa, csodás víz és festői környezet, a Maldív-szigeteknél még az egy hotel – „egy sziget koncepció” kerül elő – szóval általában ezek a legfontosabb érvek az esküvő helyszínét illetően.

Az esküvő konzultáció kérdései között szerepelnek aztán olyanok is, melyek arra irányulnak, hogy a külföldi esküvő helyszínének kiválasztásakor mennyire számít az, hogy népszerű, közismert, turistás – bocsánat – közhelyes egy-egy ország vagy sziget. Számít-e, hogy egy-egy ilyen népszerű úti cél már-már zsúfolt is lehet (Dominikai-köztársaság vagy Cancun például), és egy intim, meghitt esküvő megszervezése bizony kihívás lehet, épp a helyszín nagy népszerűsége miatt.

Azokban az esetekben, amikor kifejezetten kérés, hogy az esküvő helyszínére olyan úticélokat javasoljunk, amik a tömegturizmus radarja alatt vannak, kerül elő az alábbi listából egy-egy megoldás, attól függően, hogy az esküvő konzultáció alapján kinek mi lenne szerintünk a tökéletes álomesküvő helyszín a párnak.

14 év külföldi esküvő szervezői tapasztalattal azt mondhatom, hogy a világ bármelyik térségébe is szeretnétek menni, kis odafigyeléssel, mindenhol, azaz a világ bármely táján találunk olyan titkos esküvő helyszíneket, melyek még többnyire érintetlenek a tömegturizmus káros mellékhatásaitól, ami egy igazán meghitt és feledhetetlen esküvő megszervezését teszi lehetővé.

Ezekről az álomesküvő helyszínekről szól ez a tízes lista, melyet az általam legjobban kedvelt külföldi, egzotikus esküvő helyszínekből válogattam ki (egy bővebb 100-as listából).

 

Titkos esküvő helyszínek a világminden tájáról        

Mozambique Mozambique - esküvő Afrika titkos homokdűnéi között

Bazaruto Island Mozambique Mozambique Bazaruto Anantara Mozambique Eskuvo 

Amikor egy-egy Világutazó az Indiai-óceán térségében kér fel egy felejthetetlen álomesküvő megszervezésére, és nyitott az ínyencségekre, akkor általában bedobom ötletként Mozambique-ot. A meglepettség a vagy tanácstalanság a minimum, ami ilyenkor következni szokott, ami nem is csoda, hiszen ez az ország aztán biztosan nem a Maldív-szigetek lerágott csont kategória –még ha csodás helyszín is a Maldív egy külföldi esküvő megszervezésére. Gyakran meg is kérdezik, miért nem szeretem a Maldívot, nem erről van szó, csak elcsépelt, és az örökmozgó Világutazóknak, mint én vagyok, unalmas, rémálom. Mert bizony egy külföldi esküvő tervezésénél, nevezetesen az esküvő helyszínének kiválasztásánál, az is egy kiemelten fontos szempont, ha nem a legfontosabb, hogy mi történik az esküvő előtt és után, a nászút alatt. Hiába csodás esküvő helyszín a Maldív, ha Ti is jövős-menős utazók vagytok, akkor felejtsétek el mielőbb!

Mozambique az Indiai-óceán partjainál található, Madagaszkár és Mauritius magasságában, Tanzánia alatt. Elhelyezkedését illetően tökéletes helyen van, hiszen akár egy afrikai szafarival össze lehet kötni, de az ország is kínál sok izgalmas és tartalmas lehetőséget az esküvő előtt vagy után. Ha a legfontosabb szempontokat nézzük, melyek alapján dönteni szoktak a párok az esküvő helyszínét illetően, akkor azt mondhatom, bármelyik úticéllal felveszi Mozambique a versenyt. Csodás tengerpartok, fehérhomok és pálmafa / kellemes klíma / különleges luxushotelek / relatív fejletlen infrastruktúra, kevés turista, abszolút a tömegturizmus radarja alatt / érdekes és izgalmas történelmi és természeti csodák / búvárkodásra, sznorkelezésre tökéletes, élővilágban bővelkedő helyek.

 

Bazaruto Island, Mozambique - a homoksziget

Mozambique különböző területei közül én most a szerintem legszebbet emeletem ki. ez a Bazaruto-sziget, ahol a csodás Anantara Bazaruto Resort & SPA ***** hotel is található.

Ahogy a fenti képeken is láthatod, maga a sziget és környezete is szinte egy nagy fehérhomokos folt az óceán közepén, amiben mellesleg zöld és egyéb foltok is találhatóak. Itt akár homokdűnéken is sétálhatsz, a szigeten és az óceánban egyaránt, annyi fehér homok van, mindezt színesíti a színpompás és illatos trópusi növényzet, micsoda páratlan sziget!

Ezen a csodás szigeten találtható az Anantara Hotel, mely összesen 44 villával rendelkezik, ha ezt választjátok a külföldi esküvő helyszínének, itt garantáltan nem fognak a turistahordák zavarni Titeket. A hotel ugyan fogad családos vendégeket, de külön gondoltak a nyugalomra vágyó felnőttekre is, hiszen például külön felnőtt medence is rendelkezésre áll.

Az esküvői ceremónia lehet a hotelen belül, saját partján, de ha még ennél is különlegesebb és meghittebb esküvő a szívetek vágya, akkor akár a ceremónia helyszínéül a szomszédos kis Pansy szigetet is választhatjátok. A hotel nemhogy kész egy egyedi, személyre szabott esküvő megszervezésére, de kifejezetten erről híres már a szállodalánc is: személyre szabott szolgáltatás, ez az egyik mottójuk.

Az esküvő után akár a láblógatás a cél, akár egy tartalmas, aktív nászút, ezt a hotelt imádni fogjátok. Csak néhány a lehetőségek közül, amikből választhattok: főzőiskola, fitness és jóga, röplabda, madár-les, lovaglás, sznorkelezés és búvárkodás, dune boarding, mélytengeri horgászat, vizisportok minden mennyiségben, bálna & delfin-les, 4*4 terepjáró túra – izgalmasan hangzik?

---------------------------

Bhutan Zaszlo Bhután - esküvő a világ egyik legzártabb országában

Bhutan Paro Volgy Bhutan Uma Paro Ceremonia Bhutan Eskuvo

Bután sem az a tipikus esküvő helyszín, egyetértesz velem? Nem is mennek tömegek ide, turistáskodni sem, nehogy egy külföldi esküvő miatt, de pont ezért lehet jó választás az ínyencek számára! A világ egyik legzártabb országa a Himalája vonulatai között található, India, Kína és Banglades ölelésében, nevének jelentése egyébként szélen fekvő ország.

Az általam javasolt szálloda a Paro Valley völgyben található elszeparáltan a világtól, mégis lőtávon belül az ország szinte összes jelentős látványosságától. Tigrisfészek kolostor (Taktsang Lhakhang), Rinpung Dzong, Drukgyel Dzong, Kichu Lhakhang, National Museum – csak, hogy párat meg is említsünk ezek közül, ami Rátok várnak az esküvő előtt vagy után.

Az Uma Paro ***** hotel az ország legjobb luxushotelje, azon felül, hogy a lehető legjobb körülmények között évezhetitek Bhután vendégszeretetét, az autentikus hotel vendégeként már egy kis kulturális utazásban is részetek lehet. 20 luxus szoba és 9 privát villa várja a vendégeket (tömegekkel ebben a hotelben sem fogtok találkozni), ezek mindegyik helyi stílusban megtervezett, berendezett a mellett, hogy semmilyen, megszokott kényelmi szolgáltatást nem kell nélkülözni (wifi, TV, DVD játszó is alapfelszerelés például).

Luxus wellness és SPA szolgáltatások, ínyenc konyha is vár rátok, mely alapanyagait a helyi kiváló minőségű élelmiszerek adják. Testben és lélekben egyaránt nem csak feltöltődést, de egyenesen újjászületést kínál a hotel, hogy a nászút alatti kirándulások között a lehető legtöbbet hozzátok ki utazásotokból.

Egy ilyen hotelnél már nem is igazán kellene külön kiemelni, hogy egy esküvő megtervezésénél is a legfontosabb szempont az egyedi igények megvalósítása, az esküvő személyre szabása, de a Como hotelek ebben olyan mesteri fokozatot értek el az évek során, hogy kár lenne nem megemlíteni külön is ezt.

Egy meghitt tradicionális esküvő ebben a hotelben garantáltan olyan élményekkel ajándékoz majd meg benneteket, amiben a világon keveseknek lehet része. 

---------------------------

Samoa Flag Szamoa - esküvő a világ végén

Szamoa Sinalei Resort Szamoa Sinalei Resort Tengerpart Szamoa Sinalei Eskuvo Roantika

Afrika után ugorjunk át a világ másik felére, ahol egy újabb csodás egzotikus álomesküvő helyszín vár ránk: ez Szamoa szigete. Valójában Szamoa egy szigetcsoport, mely Polinézia részeként a Csendes-óceánban található. Ausztrálián vagy Új-Zélandon keresztül tudjuk megközelíteni, vagy a másik irányból az amerikai kontinens északi vagy déli részéről. Közel nincs, hiszen ha ide tervezzük az álomesküvő szertartást, akkor ezekről a helyekről még 3,5 – 5 órát minimum repülni kell. Ennél messzebb már nem nagyon lehet menni egy esküvő kedvéért!

Apia repülőterére megérkezve azonnal beszippanthatjuk a hibiszkusszal és frangipánival telített, bódító levegő illatát, mely szinte azonnal megrészegít minket. A 10 kisebb-nagyobb szigetből álló Szamoa igazi „képeslap desztináció”: lépten-nyomon mesébe illő, festői témákba botlunk. A trópusi esőerdőkkel borított, durva és egyenetlen vulkanikus hegycsúcsokról izgalmas völgyeken keresztül jutunk el a szigeteket körülölelő, fehérhomokos partokra, ahol ez embernek rögtön kedve támad megmártózni a kristálytiszta Nagy Kékségben. A kecsesen ívelő, dzsungelre emlékeztető völgyekben térdig gázolva csatangolhatunk a dús és buja növényzetben, vagy épp az esőerdőn átívelő függőhidakról csodálhatjuk meg Szamoa élénk és változatos élővilágát. Szerteszét hatalmas banyan tree fák emelkednek az ég felé, néhányukon rögtön észrevenni a canopy ride útvonalát: ha kedvünk támad kipróbálni a canopyt (amit mindenképp ajánlunk), utunkon számtalan illatos, színpompás növény, csicsergő madarak és egyéb állatfaj kísér majd el minket, miközben nem győzzük kapkodni a fejünket! Csak, ha lehet, az esküvő utánra időzítsük az ilyen kalandokat

A völgyben lassan csörgedező patakok törnek utat maguknak, amelyek aztán frissítő vízesésekben zúdulnak alá és szaladnak az óceán felé. Legjobb, ha kipróbálunk egy vízesés-csúszást, hogy belekóstoljunk Szamoa különleges ízébe. A helyiek mindenesetre ezt ajánlják… A Cross Island Road mentén haladva várnak a legszebb vízesések minket: Papapapai-Tai Falls, Togitogika Falls, Sopoaga Falls, Fuipisia Falls, csak hogy néhányat meg is említsünk ezek közül. Amennyire szokatlan a nevük a fülünknek, legalább annyira különleges élményt nyújtanak számunkra Szamoa e csodás vízesései.

Szamoa csodás természeti kincsei mögött pedig ott találjuk mosolygós, életvidám lakóit és mindennapjaikat a kedves kis templomaikkal, közösségi házaikkal, érdekes otthonaikkal és legendás vendégszeretetükkel. Szamoa szigetein járva a híres Szamoai Siva táncot is feltétlenül fedezzük fel, melyet egykoron az ország hagyományai szerint fiatal szüzek táncoltak el.

Szamoa szigetén szerencsére még nem sorakoznak a hotelek egymást érve, de azért jó-pár resort jellegű szállodát találni, melyek egy meghitt külföldi esküvő megszervezésére tökéletesek lehetnek. A Sinalei Resort ***** mind közül ez egyik leghangulatosabb, ami a remek szolgáltatásokon felül a páratlan környezetnek is betudható.

Szamoa fekvéséből adódóan a kombinációs lehetőségek óriási tárháza vár: Ausztrália, Új-Zéland, Tahiti, Fiji, de akár Dél-Amerika valamelyik izgalmas országával is összeköthető egy Szamoa esküvő. Te melyiket választod?

--------------------------- 

Kambodzsa Zaszlo Kambodzsa - esküvő egy titkos privát szigeten 

Song Saa Kambodzsa Eskuvo Song Saa Kambodzsa Panorama Song Saa Eskuvo Kambodzsa 

Igen, víz feletti bungalow és privát sziget nem csak a Maldív-szigeteken és Tahiti szigetein elérhető: ha ezek nem szimpatikusak, mert túl trendik, tömeghelyek, és nem is elég jó a program választék, s tényleg olyan helyre vágysz az esküvő megszervezéséhez, melyről a legtöbb turista nem is hallott, akkor ezt mindenképp látnod kell!

Tény, hogy a Song Saa egyik vonzerejét akár Maldív-szigetekkel, akár Tahitivel vagy a többi csodás hellyel, ahol ilyen jellegű szálloda elérhető, azok a fantasztikus látnivalók adják, melyeket útba ejthetsz a láblógatás előtt, alatt vagy közben is: elég, ha csak Angkor nevét említem meg, azt hiszem.

Ahogy közelítünk a gyorshajónkkal a sziget felé, a kb. félórás úton egyre fokozódik izgalmunk, már nagyon várjuk, milyen is lesz ez a különleges sziget, melyről annyi szépet és jót hallottunk, olvastunk.  Minden várakozást felülmúló, akármennyi luxushotelt is láttál már életedben, és ennek nem csak az a hatalmas kontraszt az oka, amit Kambodzsa egyéb területei és a Song Saa között tapasztalunk, bár elsőre ez mindenképp mellbevágó. Új aranystandard a luxust illetően! Koh Ouen és Koh Bong aprócska kis szigetecskéi, melyeken a Song Saa található, ugyanazt a különleges hangulatot árasztják minden egyes szegletükből, mint az ország maga.

A Song Saa számos díjat sepert már be alapítása óta: volt a legjobb 50 szoba alatti resort, díjazták SPA/wellness részlegét, különleges lakosztályait, különleges atmoszféráját, cikkeztek róla a Forbes, Financial Times, Vogue és egyéb neves magazinokban. A privát sziget Koh Rong szigetvilágában található, Kambodzsa nyugati partjainál, Shikanoukville közelében. Ez a terület érintetlen esőerdeiről, lakatlan szigeteiről, csodás korallzátonyairól, és érintetlen, fehér homokos partjairól híres elsősorban –  ebben a csodás környezetben bújik meg csendesen a Song Saa Resort. A sziget tervezésénél a luxuson felül épp e különleges hangulat és a természet, helyi közösség megőrzése is kiemelt célok voltak, ezek sikerességét az első pillanattól kezdve megtapasztalhatjuk. Minden részlete tökéletes: a szín- és anyagválasztás,  a lakosztályok tájolása, mérete, a környezet, a személyzet, a szolgáltatások, a felszolgált ételek és italok – nem találni fogást rajta.

Választhatsz jungle / ocean view és overwater szobatípusok közül, maximalistáknak pedig ott van a 2 hálószobás royal villa. Mindegyik szobatípus egyszerű, letisztult, sallangmentes, modern és tradicionális részletek tökéletes arányban keverednek minden elemükben. Még akkor is ezt mondom, ha tudom, hogy ez szubjektív vélemény… 

A szigeten az “always included” szabály érvényes, ami egyfajta all inclusive ellátás: egy lakosztályhoz egy ár tartozik, és onnantól kezdve, hogy a szigetre léptél, nincs gondod semmire. Szimpatikus. Ha pedig esetleg azon izgulnál, hogy nem elég trendi a sziget a Maldívhoz képest mondjuk, akkor cseppet se félj – 4-500.000 Ft/éjnél kezdődnek a szobák, de akár ennek többszörösét is kifizetheted egy royal villáért.

--------------------------- 

Svedorszag Zaszlo Svédország - esküvő Lappföld szívében egy jéghotelben

Ice Hotel Svedorszag Icehotel Svedorszag Kapolna Icehotel Svedorszag Szoba

Ki mondta, hogy külföldi esküvő csak meleg, tengerparti helyen menő? Fehérhomokos és pálmafák? Ugyan! Ha Ti szeretitek a havat, hideget, a csodás, hófehér tájat, és tényleg olyan helyet kerestek az álomesküvő megszervezésére, ahol garantáltan csak keveseknek volt az esküvő szertartásuk, akkor máris van egy remek tippem: Svéd Lappföld, de itt sem akárhol ám, az Icehotel jéghotelben!

A világ talán leghíresebb jéghotelje Lappföld szívében található, miután elrepültünk Stockholmból Kirunába, már csak egy rövid utazásra található Jukkasjarvi, ahol az esküvő helyszíne lesz. Minden januárban felszentelik a kápolnát, miután felépítik a jéghotelt – mit felépítik, ez egy igazi művészeti alkotás, szóval miután kifaragják a jéghotelt. Áttetsző falai és oltára, a padok – hihetetlen és egyedülálló esküvő helyszín, a „white wedding”, azaz fehér esküvő fogalom itt egészen új értelmet nyer!

Egészen tavaszig lehet itt az esküvő szertartás, mivel utána a kápolna eggyé válik a természettel, beleolvad a folyóba, még szerencse, hogy szerelmetek megmarad örökre! Akár ketten lesztek az esküvő szertartáson, akár vendégsereggel, jó megoldás lehet az Icehotel, mivel esküvő kápolnája akár 35-40 ember befogadására is alkalmas lehet. Akinek túl extrém esküvő helyszín a jéghotel kápolnája, de a jeges-havas feelingből nem engedne, javasoljuk a falu kise vidéki kápolnáját, melynek története egészen az 1600-as évekig nyúlik vissza. Ha ez túl hétköznapi lenne, egyet se izguljatok, a természetben is megoldjuk az esküvő szertartást, hogy a festői folyó és erdő ölelésében fogadhassatok örök hűséget egymásnak!

A szállodának vannak hideg és meleg szobái, lakosztályai, jó választás lehet 1-1 hideg éjszaka kombinálása meleg éjszakákkal, hiszen huzamosabb ideig nem biztos, hogy jól éreznétek magatokat a mínusz 5-7 fokos szobákban. A hideg lakosztályok mindegyike egyedülállóan, gondosan megtervezett és kifaragott csoda, tényleg igazi műalkotás, betelni nehéz vele!

Programokban igazán bővelkedik a környék, így a hó szerelmesei számára ez egy igazi nászutas paradicsom, és garantált, hogy az esküvő és nászút során olyan képek készülnek majd, olyan élményekben lehet részetek, melyekben csak kevesen idehaza!

---------------------------

Malajzia Zaszlo Malajzia - tengerparti esküvő Borneó egyik legszebb részén

Borneo Eskuvo Bunga Raya Borneo Eskuvo Bunga Raya Medences Villa Borneo Eskuvo Bunga Raya Tengerpart 

Borneó mindig is a kedvenc szigeteim közé tartozott Ázsián belül, ezért is került bele ebbe a titkos egzotikus esküvő helyszín TOP10 válogatásba – és persze azért, mert ez sem számít tömeghelynek, amiskor külföldi esküvő szervezésről beszélünk. De tényleg, ha már keresgéltél erre-arra esküvő helyszínekkel kapcsolatban, hány esküvő ajánlattal találkoztál Borneó szigetére?

Amit most javaslok, az még az átlagostól is jobban kiesik a tömegturizmus radarja alól, hiszen egy fantasztikus hotelről írok, ami Borneó szigetétől egy kőhajításnyira található, egy festői kis korallszigeten. Itt aztán tényleg egy titkos, meghitt esküvő szertartást lehet tervezni! Ez Pulau Gaya, vagy más néven a hibiszkusz sziget, ahol a Bunga Raya Resort található.

Pár perces hajóúttal érhető el a sziget, és ahogy befut a kis hajó a szálloda kikötőjébe, azonnal tudni fogjátok, hogy a lehető legjobban választottatok esküvő helyszínt! Már, feltéve, hogy Borneó szigete a TI választásotok! Mit értek ez alatt? Kissé fejletlen infrastruktúra – ezáltal relatív kevés turista, érintetlen környezet esőerdőkkel, csodás helyszínen szuper hotelekkel, a lehetőségek szerint szinte mindennel felszerelve, de azért néha akad a melegvíz ellátás, vagy kimarad az áram, igazán ízletes, helyben fogott vagy termesztett ételek, kedves és mosolygós emberek, akik között igazán otthon érezhetitek magatokat.

A szállodában fantasztikus dzsungel SPA vár rátok, díjnyertes saját borospince, ínyenc étterem is rendelkezésre áll, és persze mindenképp érdemes külön is megemlíteni a villákat, mondjuk jó választás lehet az esküvő előtt és után, a kirándulások között a feltöltődésre egy privát medencés villa, mely kőhajításra található a csodás víztől.

Búvárkodás, rafting, dzsungeltúrák, madár-les, vízisportok, golf, Brunei meglátogatása, vízesések és források, gyalogtúrák, helyi falvak és törzsek, wildlife park – íme néhány a lehetőségek közül, melyek Rátok várnak az esküvő előtt és után. Izgalmasan hangzik mindez?

---------------------------

Kenya Zaszlo Kenya - külföldi álomesküvő az afrikai vadonban

 Kenya Mara Bushtop Lodge Kenya Mara Bushtop Lodge Medence Kenya Mara Bushtop Lodge Eskuvo

A Mara Bushtop Lodge egyik szlogenje az esküvő szervezés kapcsán, hogy Be different! Igen, legyél különböző, legyél más, merj más lenni, mint a többség, mint a nagy átlag! Ez a szafari lodge ugyanis garantáltan egy olyan álomesküvő megszervezését teszi lehetővé, mely csak keveseknek adatott meg!

Először már a helyszín is egyedi, hiszen nem egy tipikus desztináció külföldi esküvőre megszervezésére az afrikai vadon, egyetértesz velem? A Masai Mara területén, egy hegyoldalban helyezkedik el a tábor, ahonnan csodás panoráma tárul elétek az afrikai szavannákra, amit akár saját, 100 m2 privát teraszotokról élvezhettek. A lodge sátrait egyébként is a legjobbak között tartják számon Afrika-szerte, igényesen berendezettek, az autentikus afrikai szafari feelinget visszaadva, de minden szükséges kényelmi megoldást biztosítanak számotokra a sátrak.

A lodge területén medence is rendelkezésre áll, hogy ez esküvő előtt és után, illetve a napi szafari kalandok között minden igényt kielégítő körülmények között töltődhessetek.

Ilyen körülmények között tölthetitek el az esküvő előtti és utáni időszakot, itt aztán nem csak az esküvő lesz felejthetetlen élmény! Apropó, az esküvő. A lodge 100%-ban kész testre szabni az egész esküvő szertartást, mind a helyszínt, mind a körítést illetően. Akár a csodás vadonban lesz az esküvő szertartás, akár a medence partján, a helyi törzsek tagjai gondoskodnak majd a lodge személyzetével arról, hogy az esküvő minden pillanatát élvezzétek, és egész életre szóló eseményben lehessen részetek. Szafarira fel, irány Kenya, az afrikai vadon!

----------------------------

Vietnam Zaszlo Vietnám - álomesküvő vietnámi módra

Vietnam Nam Hai Vietnam Nam Hai Eskuvo Vietnam Nam Hai Villa

Vietnám nem feltétlen a legismertebb, legnépszerűbb hely egy külföldi esküvő megszervezésére Ázsián belül (ezért is került erre a listára), és még az országon belül is egy olyan területet választottam, mely talán kevésbé ismert, ellenben az egyik legszebb. Mert, hogy nem csak Ha Long öböl, Saigon és a Mekong-delta létezik Vietnámon belül! Az ország középső részén található Hoi An, mely az UNESCO Világörökség listáján is szerepel, ezt autentikus arcának és szépségének köszönheti, és persze a csodás környezetnek, ahol a város megtalálható.

A város felfedezése közben megismerkedhettek az ősi vietnámi kultúrával, mindennapi élettel, eredeti régi hídjai és házai felejthetetlen élményt nyújtanak. De a város környékén ellátogathattok rizsföldekre, a legszebb földek mentén kerékpározhattok, jeep túrára indulhattok, régi templomok és romok nyomába szegődhettek, csónakázhattok, és még számtalan jobbnál-jobb kaland vár Titeket az esküvő előtt és után, itt csak az unatkozik, aki kifejezetten azt szeretne!

A város környékén Vietnám legszebb partszakaszai találhatóak, így ha tengerparti hotel szerepel terveitekben az esküvő szertartásra, akkor ez a helyszín felveszi a versenyt a legismertebb külföldi esküvő desztinációkkal, azt garantálom!

Ezen a csodás részen található a The Nam Hai szálloda, egy igazi szenzációs luxushotel, ennél szebb helyszínt az esküvő szertartásra, és a nászútra nehéz lenne elképzelni. Nem véletlen a sok díj és elismerés, az a legendás hírnév, melyet a hotel méltón magáénak tudhat.

A szállodában minden szolgáltatás rendelkezésre áll, amit csak el tudtok képzelni, én mindenképp kiemelném még a szálloda csodás villáit, melyek elérhetőek, akár a tengerparton, akár a hegyoldalban, és persze mindezek saját medencés kivitelben is akár rendelkezésre állnak. Bármelyik típust is választjátok végül, az garantált, hogy igazi királyként és királynőként bánnak majd Veletek, nem beszélve a pazar környezetről!

---------------------------

Uk Zaszlo Cornwall - esküvő a Kelta-tenger partjainál

Cornwall Eskuvo The Beach Hut Cornwall Eskuvo The Beach Hut Obol Corwall Eskuvo The Beach Hut Terasz

Anglia. Cornwall megye. Kelta-tenger. Tipikus felkapott trendi esküvő helyszín, nem igaz? De, van, ahol trendi és menő, ugyanis ebben a kuckóban, amit most mutatok, még Kate Winslet is járt. Az először az 1920-as években megépített The Beach Hut házikó Millook Haven Beach, Bude közelében található egy csodás panorámát kínáló dombon, közvetlenül a nagy kékség mellett. Felépítése óta nyújt inspirációt a helyírók, művészek, színészek és szerelmesek számára egyaránt, ha megnézitek a képeket, a környezetet, szerintem azonnal megértitek, miért. Egy külföldi álomesküvő, nászút itt garantáltan olyan élményekkel ajándékoz meg Titeket, melyek csak kevesek számára adattak meg. Egy igazi eredi esküvő helyszín. Szerintem. Szerinted?

Az 52 hektáros birtok szélén diszkréten és kecsesen meghúzódó kis házikó igazi egyéniség: berendezésében, hangulatában egyaránt. Modern és helyi elemek ötvöződnek a stílusban, egyszerűen, mégis minden igényt kielégítően berendezett, minden felesleges részlettől mentesen. Otthonos. Kényelmes. Inspiráló. Meghitt, közös életetek kezdéséhez egy igazi kis fészek.

A kényelmes, csodás panorámát nyújtó teraszról élvezhetitek a hűvös reggeli időben a napfelkeltét, vagy akár egy fülledt nyári estén a naplementét egy pohár finom bor társaságában, vagy kedvenc kávétokkal egy cuki bögrében. Melyiket választod? Nagyokat sétálhattok a vízparton, BBQ sütögetés kettesben egy gyöngyöző pezsgővel? Piknik a vízparton vagy valahol a természet lágy ölén?

Egyetlen probléma van csak ezzel a csodás kis házikóval – a foglalás lejárta után az ajtót becsukjátok, a kulcsot átadjátok, és ott kell hagyni Cornwall megyét, mert indultok haza… 

---------------------------

BAGGIO ÁLOMESKÜVŐ KONZULTÁCIÓJA

Borito1Amenniyben izgalmasnak találjátok az általunk bemutatot titkos úticélokat, és már meg is van szívetek választottja, vagy még nincs, ezért szívesen átbeszélnétek a lehetőségeket egy szakértővel, személyes álomesküvő konzultációra ide kattintva tudtok jelentkezni.

Ezen felül, szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi, ingyenesen letölthető e-bookot is, mely a külföldi álomesküvő szervezés 5 leggyakoribb buktatóját tartalmazza. Ezt alig 1 perc alatt megszerezheted. Ha komolyan gondoljátok külföldi esküvőtöket, ne menjetek el e mellett! Kattins a képre, vagy ide, és máris a Tied lehet az e-book!

Ügyfélszolgálatunkat az alábbi számon érhetitek el: +361/273-0782.