10 titkos nászutas helyszín a világ körül

10 titkos nászutas helyszín a világ körül

Egyáltalán mit jelent, hogy titkos nászutas helyszínek? 

Vannak a trendi és közismert helyszínek, ahova tömegek utaznak, főleg épp az előbb említett kettő okból, mi szerint épp az aktuális trendek között szerepel az úticél és egyben közismert is - ilyen például a Maldív-szigetek. Igen, a világ egyik legszebb helye, különleges, hogy egy hotel-egy sziget, a szigetfüzér látványa, ami fentről a hidroplánból fogad, a púderfinomságú fehér homok - mindez valóban különleges. Éppen ezért utaznak oda olyan sokan, hiába van egyre több, újabb és újabb sziget minden kategóriában, a maldív szinte mindig teltházzal üzemel. Sokak bakancslistáján szerepel, és sok nászutas pár nagy álma, és akinek ez a szíve vágya, nem is fog csalódni a helyben, azt garantálom, hiszen valóban a világ egyik legcsodásabb országa! 

De vannak olyan párok is, akik számára a nászút teljesen mást jelent: egyrészt nem tudnak egy helyben ülni egy hétig, 10 napig vagy 2 hétig (a Maldív-szigeteken a vízisportokon kívül erősen limitált, hogy mivel lehet eltölteni az időt), másrészt nem is akarnak eleve olyan helyre menni, ahova a tömegek mennek, ami trendik. Ők alapból olyan nászutas helyszínben gondolkodnak, ami a tömegturizmus radarja alatt van még, amit nem lepnek el a tömegek az év minden szakában. Valami igazán különleges helyszínt keresnek a nászút megszervezéséhez, amiről az átlagos turista lehet, hogy nem is hallott, és még az is szempont szokott lenni, hogy az adott úticélon legyen lehetőség egy aktív nászút megtervezéséhez. Telis-tele igazi életélménnyel! Nem feltétlen egy körutazásban gondolkodnak, ahol minden nap költöznek a nászút során (bár sokan választanak ilyet is), de azért követelmény, hogy legalább az utazás fele aktív életélményekkel teljen, hogy új kalandokban legyen részük, hogy valóban megismerjék az adott országot. 

Ha Ti is ez utóbbi nászutas párok közé tartoztok, akkor ez a cikk Nektek íródott, itt ugyanis nem fogtok találni Maldív vagy Seychelles-szigeteket, és egyéb trendi nászutas desztinációkat, de még az olyan népszerű úticélokon belül is, mint a Karib-térség, kifejezetten olyan helyszíneket választottam, mely nem feltétlenül a tömegek célpontja. És persze lesznek elsőre furcsa, már-már lehetetlennek tűnő úticélok is, kíváncsi leszek, melyik lesz a TE nagy kedvenced! Készen állsz ezek felfedezésére? Akkor induljon az utazás, járjuk be együtt ezeket a titkos nászutas helyszíneket! 

---------------------------------  

Franciaorszag Zaszlo Franciaország - Eugénie-les-Bains, Pres d’Eugénie

Eugenie De Pres Kivulrol  Eugenie De Pres Konyha Michel Guárard

Bemelegítésként kezdjük egy kicsit közelebbi és nem túl “extrém” nászutas úticéllal: Franciaországgal. Elfelejtjük egy pillanatra Párizst, a Cote d’Azurt, St. Tropezt és egyéb neves turistaparadicsomokat, és a Pireneusok lábához repülünk egy mesés kis fürdővárosba. Ez Eugénie-les Bains, és az itt található fantasztikus hotel, a Pres d’Eugénie. 

A birtok története 1861-ig nyúlik vissza, amikor is III. Napóleon feleségének, Eugénie-nek megtetszett ez az eldugott kis fürdőváros, Eugénie-les-Bains, melyet még útközben fedezett fel Biarritzba menet, ahol nyarait töltötte általában. Tehát a birtoknak megvan a maga kis történelme, története, nem is beszélve a hangulatáról!

Itt található, a birtokon belül is több szárny, épület, a szálloda különböző lakosztályai ezekbe vannak szétosztva, külön felhívnám a figyelmet a l’Impératrice részben található 3 féle lakosztályra, ezt az egykori uralkodónőről nevezték el. És persze ott van még a 4 hálószobás kis ház, a Le logis des Grives, mely egy csodálatos, virágokkal és gyümölcsfákkal teli, illatos kertben található különálló kis villa.

A hotelben Michelin csillagos étterem (3 csillag!), Thermal Farm, szerte botanikus kertek, egyéb éttermek és bárok, közelében szőlősök és ínyenc borászat (Chateau de Bachen) is található, a híres séffel lehet privát főzőleckéket venni, melyek teljesen interaktívak, így készítitek el együtt a 3 Michelin csillagos menüt. De ez csak néhány volt a számtalan lehetőség közül, mely a hotelben, és a környéken vár rátok.

---------------------------

Gorogorszag Zaszlo Görögorszg - meghitt nászút Milos szigetén

Milos Plaka Milos Greece Milos Nefeli Sunset Studios

Görögországnak is megvannak a maga szupersztárjai, ha egy külföldi nászút kerül szóba: a legismertebb szigetek után (Rodosz, Kréta, Korfu) azért általában előkerül Mykonos, Santorini vagy épp Zakynthos, mint lehetséges úticélok, és bár ezek nem annyira zsúfoltak, mint az előbbi szigetek, azért ide tömegek mennek a szezonban. Épp ezért mi most véletlenül sem ezekre a szigetekre utazunk, hanem egy kis csodára, mégpedig Milos szigetére. 

Milos, a színek szigete, ennek megfelelően mindig színes kis programot állítunk össze a párok számára, amolyan best of Milos jelleggel, amikor egy privát idegenvezető segítségével a sziget igazi arcát felfedezhetitek. Milos sokkal meghittebb, mint Szantorini vagy éppen Mykonos, és épp ezt az arcát mutatnám meg Nektek is.

Mi jellemző a görögökre? A nyugodt élet, amikor a férfiak ücsörögnek a kávézókban, jókat beszélgetnek, esznek és isznak, tehát a helyi gasztro felfedezésére érdemes külön figyelmet is fordítani. Mivel a görögök nagyon kötődnek a tengerhez, így tengeri kalandokat is lehet bőven beletenni a nászút programjába: hajózás a sziget körül, meg lehet nézni Kleftiko barlangját, ahol régebben a kalózok elbújtak, de fürdőzhettek is a festői kis öblökben. Javaslom még a kisebb falvakat is felfedezni, ahol a helyiek élnek, és nem csak turista kirakatot láthatjátok. Van Milos szigetén bánya múzeum, mivel a térség legrégebbi bányai itt találhatóak, ezen felül vannak meleg vizű források, kecskepásztorok, de van itt folklór múzeum, ecclesiastical múzeum - ez mindegyik érdekes, különleges és nem szokványos múzeum szerintem.

Mivel Milos alapvetően kis sziget, így itt inkább kisebb boutique hotelek vannak. Az első számú, ami szerintem a hely szellemét jobban visszaadja, az a Nefeli Sunset Studios ***** lenne, egy különleges nászút tervezésénél keresni sem kell jobb hotelt!

---------------------------

Litvania Zaszlo Trakai, Litvánia - egy igazán különleges nászút északon

Trakai Var Trakai Litvania Telen Naszut Trakai Litvania Idw Esperanza 

Vigyázat, mély víz, csak úszóknak! - szokták mondani ilyen esetekben. Elvégre, kinek jutna eszébe pont Litvániába utazni egy nászútra, nem igaz? Valóban, ez az úticél szinte semmilyen nászutas listán nem szerepel, sőt, még utazási katalógusokban is ritkán említik csak meg, éppen ezért (IS) lehet remek úticél a tervezett nászút megszervezéséhez. Azt is elmondom, hogy pontosan miért, hogy mi mit szeretünk ebben a helyben annyira! 

Trakai pont olyan Litvániának, mint Szentpétervár Oroszországnak vagy épp Velence Olaszország számára, csak Trakainak nincs közvetlen kapcsolata a nagy kékséggel. A várost 5 nagyobb tó veszi körül. Egy régi „favárost” képzelj el (a rengeteg fa építészeti elem után kapta nevét, melyet a házaknál használnak), amit számtalan festői tó vesz körül, itt-ott elszórtan egy korabeli kastély, melyek közül némelyik még a 14-15-ik század során épült. Rengeteg lovagi klub található a vidéken, melyek gyakran szerveznek lovagi tornákat, különböző felvonulásokat és eseményeket, ha egy-egy ilyet elkap az ember a kint tartózkodása alatt, azért nem akármilyen hangulatot adhat a nászút egészének.

De a vidék nem csak lovagi tornák és egyéb középkori események megfigyelésére alkalmas, a csodás tájak ennél sokkal többet kínálnak: vitorlázhattok a tóvidéken, lovagolni indulhattok, 4*4 terepjárós túrákon vehettek részt a csodás tájakon, gyalog és kerékpár túrák, télen szántalpas hójáró kalandok is várnak rátok – csak, hogy néhányat meg is említsünk az életélmények közül, melyek várnak rátok a nászút alatt.

Még külön kiemelném a hotelt is, melyet itt javaslok: az IDW Esperanza Resort ***** egy remek ötcsillagos szálloda mesés környezetben. 27 hektárnyi fenyőerdő veszi körül a komplexumot, a fák átlagos életkora 150-400 év között mozog – tisztára, mintha Kanadában British Columbia tartományban lennénk! (a fák nagy részét egyébként épp onnan importálták)

A tó partján tartozik a hotelhez egy privát strandszakasz is kényelmes ágyakkal, így ha a napi túrák között egy kis ejtőzésre vágytok, akkor a legjobb helyen jártok. A hotelben ezen felül wellness és SPA része is található belső medencével, így rosszabb időben vagy télen is tudtok töltődni, ínyenc étteremmel, és borospincével is rendelkezik a hotel, igazi kis ínyenc búvóhely, nászutas paradicsom!

--------------------------

Kenya Zaszlo Tanzania Zaszlo Kenya + Tanzánia - nászút az afrikai vadon legjavában

Kenya Szafari Naszut Kenya Naszut Maszajok Ngorongoro Crater Lodge Tanzania Naszut

Íme, közös életetek elkezdésének egyik lehetséges nagy kalandja: egy privát szafari az afrikai vadonban, Kenya és Tanzánia csodáinak felfedezése a végén egy kis tengerparti ejtőzéssel Zanzibár szigetén! De ne szaladjunk ennyire előre, és ne is Zanzibár szigetével kezdjük az utazást, hiszen az relatív ismertebb úticél, másrészt ez legyen csak a jutalom a szafari végén! 

Egy afrikai szafari a legtöbb ember bakancslistáján szerepel, viszont kevés friss házas pár tervezi pont ide a nászutat, de vajon miért? Ebbe most nem mennék bele, mert bár ötleteim vannak, a megoldást erre nem tudom, arra viszont pontosan tudom a választ, hogy miért szeretne az emberek nagy része egyszer az életben egy afrikai szafarin részt venni. Valahogy egy afrikai szafari az maga az utazás, csupa nagybetűvel. Mindannak az esszenciája, amiért úgy általában útra kel az ember, a kaland, az élmény, idegen helyek és kultúrák megismerése, a szokatlantól eltérő életélmények megtapasztalása. Egy afrikai szafari alatt nincsen turistakirakat, hermetikusan elzárt all inclusive hotelek, nincs átverés: itt az ember a természet valójával - és persze a BIG5 nagyvadakkal- találkozik, mégpedig testközelből!

Az biztos, hogy csak akkor válasszatok egy szafarit nászút gyanánt, ha nem a szokásos tengerparti láblógatásra vágytok, de nem is hagyományos élményekre! Itt aztán lesz minden, korán kelés, zötykölődés szafari terepjárótokkal a vadonban, csendben ücsörgés vadra várva, sátra szafari lodge szállás (persze ne a kis turistasátorra gondoljatok), beleszippanthattok a vadon szúrós szagába, gyalogos szafari és hőlégballonos szafari, bepillanthattok a maszájok életébe, énekelhettek és táncot lejthettek velük, ellátogathattok akár elefánt árvaházba is, gyertyafényes vacsorán (vagy egy korai reggelin kettesben) vehettek részt a vadonban, és még számtalan kaland vár Rátok, hogy egy igazán emlékezetes nászút legyen közös életetek kezdete!

---------------------------

Na, hogy tetszettek az eddigi titkos nászút ötletek? Gondoltad volna, hogy már akár Európán belül is ilyen csodás helyek vannak, melyek még a tömegturizmus radarja alatt vannak? És képzeld, számtalan ehhez hasonló ötletünk van még a nagyvilágban! 

Ha bármilyen kérdésed lenne ezekkel kapcsolatban, vagy esetleg érdekel bármelyik, írj nekem egy e-mailt (kattints az e-mail szóra), és garantálom, hogy elvarázsollak ötleteimmel! Ha inkább telefonálnál, ügyfélszolgálatunkat ezen a számon éred el: 061/273-0782.

---------------------------

Malajzia Zaszlo Borneó, Malajzia - nászút a világ egyik legzöldebb szigetén

Borneo Naszut Borneo Naszut Majmok Borneo Eskuvo Bunga Raya Medences Villa 346X230 

Borneó mindig is a kedvenc szigeteim közé tartozott Ázsián belül, ezért is került bele ebbe a titkos  válogatásba. De tényleg, ha már keresgéltél erre-arra esküvő helyszínekkel kapcsolatban, hány nászút ajánlattal találkoztál Borneó szigetére?

Amit most javaslok, az még az átlagostól is jobban kiesik a tömegturizmus radarja alól, hiszen egy fantasztikus hotelről írok, ami Borneó szigetétől egy kőhajításnyira található, egy festői kis korallszigeten. Ide aztán tényleg egy titkos, meghitt nászutat lehet tervezni! Ez Pulau Gaya, vagy más néven a hibiszkusz sziget, ahol a Bunga Raya Resort található.

Pár perces hajóúttal érhető el a sziget, és ahogy befut a kis hajó a szálloda kikötőjébe, azonnal tudni fogjátok, hogy a lehető legjobban választottatok ki a nászút helyszínét! Már, feltéve, hogy Borneó szigete a TI választásotok! Mit értek ez alatt? Kissé fejletlen infrastruktúra – ezáltal relatív kevés turista, érintetlen környezet esőerdőkkel, csodás helyszínen szuper hotelekkel, a lehetőségek szerint szinte mindennel felszerelve, de azért néha akad a melegvíz ellátás, vagy kimarad az áram, igazán ízletes, helyben fogott vagy termesztett ételek, kedves és mosolygós emberek, akik között igazán otthon érezhetitek magatokat.

A szállodában fantasztikus dzsungel SPA vár rátok, díjnyertes saját borospince, ínyenc étterem is rendelkezésre áll, és persze mindenképp érdemes külön is megemlíteni a villákat, mondjuk jó választás lehet az esküvő előtt és után, a kirándulások között a feltöltődésre egy privát medencés villa, mely kőhajításra található a csodás víztől.

Búvárkodás, rafting, dzsungeltúrák, madár-les, vízisportok, golf, Brunei meglátogatása, vízesések és források, gyalogtúrák, helyi falvak és törzsek, wildlife park – íme néhány a lehetőségek közül, melyek Rátok várnak az esküvő előtt és után. Izgalmasan hangzik mindez?

----------------------------

Kanada Zaszlo Kanada nászút - Nimmo Bay, a világ zöld szívében

Nimmo Bay Reosrt Kanada Naszut Nimmo Bay Kanada Naszut Nimmo Bay Kanada Naszut Bringa 

Grizzly medvék, hegyi túrák, bálna-les, fotós túrák, gleccserek, kajak & paddle boarding, pisztrángozás, sznorkezelés és tubing, helikopteres és gyalogtúrák, jóga és wellness, ínyenc piknik a világ távoli, érintetlen részein.

Rohanós, zajos mindennapok, a pakolás és készülődés izgalmai, elrendeztél mindent, nem marad itthon semmi? Nyomás a repülőtér, aztán egy újabb zsúfolt repülőtér, pakolás a hidroplánba, zötykölődve pattog a vízen, szinte húzza vissza a nagy kékség, aztán egyszer csak megtörténik a csoda: felemelkedtél, és egyszerre minden kitisztul, elcsendesedik...

Vannak helyek, ahol napokba telik, míg magad mögött hagyod a mindennapok zaját és zaklatottságát, na, ez a hely pont NEM az. Ez maga "A" tökéletes nászút helyszín! Itt, amint a levegőben találod magad, és lenézel, nem marad más választásod, mint hogy OTT legyél, testben és lélekben egyaránt. 

A Nimmo Bay Resort 20 perces hidroplán (vagy helikopteres) útra található a civilizációtól, itt sem utak, sem városok nincsenek, közel s távol ez az egyetlen létesítmény a vidéken, nem is lehet máshogy megközelíteni, mint vízen vagy levegőben. Erre a helyre nincs jobb szó: „gyógyító” - itt nem regenerálódik az ember: újjászületik!

Megérkezel, elfoglalod a szállást, megismerkedsz a személyzettel, leülsz élmény szakértőddel, és nyugodtan megtervezitek együtt az ott eltöltött időt. Ahogy Neked tökéletes. Pont úgy, amit Nektek a tökéletes nászút jelent. Nem, ezúttal nem tervezel előre az elutazás előtt, felejtsd el a napi rutint, kérlek: engedd el magad! Épp gyógyulunk, nyugi!

Ahogy hosszasan sétálsz a mélyzöld, sűrű fenyőerdőkben és belélegzed a vadon illatát, elfekszel a mezőn, behunyod a szemed és hallgatod a természet szavát, ezt nevezem én gyógyítónak! Ahogy a paddle boarddal elsuhansz a gleccserek előtt és testközelből érzed meg a természet erejét (nem ám egy fedett hajóról!), kajakozol és sznorkelezel a nagy kékségben: az aztán gyógyító! Pajkos delfinek, méltóságteljes bálnák, énekes madarak, aranyos erdei állatok és vérszomjas grizzlyk várnak. Ahogy állsz a sebes patakban, és áramlik, körülölel a kristálytiszta víz: ez gyógyító! Kalandos rafting, tubing, helikopter, motorcsónak & hegymászás: melyik a TE kalandod, amiért felkerekedsz egy kis gyógyulásra? És mit gondolsz, hányan mondhatják el, hogy egy ilyen nászúton részt vettek?

---------------------------

Samoa Flag Szamoa - nászút a dél-tengerek egyik legtitokzatosabb szigetén

Szamoa Naszut Szamoa Naszut Sinalei Szamoa Naszut Sinalei Romantika

Kanada után ugorjunk át a világ másik felére, ahol egy újabb csodás egzotikus álomesküvő helyszín vár ránk: ez Szamoa szigete. Ausztrálián vagy Új-Zélandon keresztül tudjuk megközelíteni, vagy a másik irányból az amerikai kontinens északi vagy déli részéről. Ennél messzebb már nem nagyon lehet menni egy nászút kedvéért!

Apia repülőterére megérkezve azonnal beszippanthatjátok a hibiszkusszal és frangipánival telített, bódító levegő illatát, mely szinte azonnal megrészegít. A 10 kisebb-nagyobb szigetből álló Szamoa igazi „képeslap desztináció”: lépten-nyomon mesébe illő, festői témákba botlunk. A trópusi esőerdőkkel borított, durva és egyenetlen vulkanikus hegycsúcsokról izgalmas völgyeken keresztül juttok el a szigeteket körülölelő, fehérhomokos partokra, ahol ez embernek rögtön kedve támad megmártózni a kristálytiszta Nagy Kékségben. A kecsesen ívelő, dzsungelre emlékeztető völgyekben térdig gázolva csatangolhattoka dús és buja növényzetben, vagy épp az esőerdőn átívelő függőhidakról csodálhatjátok meg Szamoa élénk és változatos élővilágát.

A völgyben lassan csörgedező patakok törnek utat maguknak, amelyek aztán frissítő vízesésekben zúdulnak alá és szaladnak az óceán felé. Legjobb, ha kipróbálunk egy vízesés-csúszást, hogy belekóstoljatok Szamoa különleges ízébe. A helyiek mindenesetre ezt ajánlják… A Cross Island Road mentén haladva várnak a legszebb vízesések minket: Papapapai-Tai Falls, Togitogika Falls, Sopoaga Falls, Fuipisia Falls, csak hogy néhányat meg is említsünk ezek közül. Amennyire szokatlan a nevük a fülünknek, legalább annyira különleges élményt nyújtanak számotokra!

Szamoa csodás természeti kincsei mögött pedig ott találjuk mosolygós, életvidám lakóit és mindennapjaikat a kedves kis templomaikkal, közösségi házaikkal, érdekes otthonaikkal és legendás vendégszeretetükkel. Szamoa szigetein járva a híres Szamoai Siva táncot is feltétlenül fedezzétek fel, melyet egykoron az ország hagyományai szerint fiatal szüzek táncoltak el...

Szamoa szigetén szerencsére még nem sorakoznak a hotelek egymást érve, de azért jó-pár resort jellegű szállodát találni, melyek egy meghitt nászút megszervezésére tökéletesek lehetnek. A Sinalei Resort ***** mind közül ez egyik leghangulatosabb, ami a remek szolgáltatásokon felül a páratlan környezetnek is betudható.

Szamoa fekvéséből adódóan a kombinációs lehetőségek óriási tárháza vár: Ausztrália, Új-Zéland, Tahiti, Fiji, de akár Dél-Amerika valamelyik izgalmas országával is összeköthető egy Szamoa esküvő. Te melyiket választod?

--------------------------

Na, hogy tetszettek az eddigi titkos nászút ötletek? Gondoltad volna, hogy már akár Európán belül is ilyen csodás helyek vannak, melyek még a tömegturizmus radarja alatt vannak? És képzeld, számtalan ehhez hasonló ötletünk van még a nagyvilágban! 

Ha bármilyen kérdésed lenne ezekkel kapcsolatban, vagy esetleg érdekel bármelyik, írj nekem egy e-mailt (kattints az e-mail szóra), és garantálom, hogy elvarázsollak ötleteimmel! Ha inkább telefonálnál, ügyfélszolgálatunkat ezen a számon éred el: 061/273-0782.

---------------------------

Antigua Zaszlo Tobago Zaszlo Antigua & Tobago: nászút a Karib-térség 2 titkos kis szigetén

Antigua Naszut English Harbour Antigua Naszut Hermitage Bay Tobago Naszut Karib Tenger

Ez a kettő sziget abszolút megfelel a főcímben szereplő titkos nászutas helyszín kritériumának, és nagyon örülök, hogy gyakran keresnek meg egy-egy nászút kapcsán ilyen, és efféle igényekkel. Nevezetesen, hogy keressünk a nászút tervezéséhez valami olyan helyszínt, ahol nem lesznek tömegek (turistahordák), ami nincs még leharcolva az odalátógatóktól, nem lerágott csont kategória, azaz a csapból is az folyik, és persze egyúttal csodaszép, izgalmas, különleges - amolyan igazi nászút desztináció. Szerencsére a Karib-térségen belül sok ilyen sziget van, melyek talán nem annyira híresek, mint a Dominikai-köztársaság vagy Kuba, Jamaika és esetleg a Bahamák, de autentikus karibi hangulat vár Titeket a nászút alatt. 

Antigua és Tobago szigete is ilyen, 2 apró kis csoda, melyben nem fogtok csalódni, ha a valódi karibi feelinget szeretnétek megtapasztalni. Emlékszem, amikor először keresgéltem egy pár számára a megfelelő szigeteket a Karib-térségen belül, és beleakadtam Antigua szigetébe, nézegettem, mit tudhat ez a kis sziget. Írták, hogy 365 strandja van Barbuda szigetével, minden napra jut egy fehérhomokos partszakasz. Bíztam benne, hogy találok majd megfelelő szállást a nászút megtervezéséhez, aztán az lett belőle, hogy alig tudtam választani, hiszen minden kategóriában és stílusban elérhetőek jobbnál-jobb hotelek a szigeten. Amikor éttértem arra a fülre, hogy mit lehet ott csinálni, szintén szinte zavarba jötte, hogy-hogy idáig ez kimaradt, nem vette észre a radarom: gyalogtúrák madár-lesssel, robogóval bejárni a szigetet, kerékpártúrák festői helyeken, lovaglás, golf, kriket, búvárkodás, vadászat, tenisz, vizisportok minden mennyiségben, canopy túrák, tengeri szafari, különböző hajótúrák, helikopteres túrák - és még folytathatnám. Izgalmasan hangzik? És akkor még ott voltak a fesztiválok és események, a remek gasztronómia, melyet mindenféle étteremben kipróbálhattok, az út menti bódétól a kockásabroszon keresztül a menő éttermekig, ez aztán az igazi kavalkád! 

Tobago szgetének szlogenje eleve az, hogy “The True Caribbean”, és ez bizony nem csak egy üres frázis, ami jól hangzik, hanem élettel és tartalommal teli! És persze a híres karibi hangulattal, melyet lépten-nyomon felfedezhettek, bármerre is járjatok is a szigeten a nászút alatt, legyen az a hotel, egy kirándulás, egy nyugodtabb strand vagy épp a dzsungel. Nézzünk egy TOP10 válogatást a szigetről, csak, hogy lássátok, mennyi és milyen változatos lehetőség vár Rátok a nászút alatt! Először is említsük meg az éves karnevált, mely a legnagyobb show az egész világon. Maracas Bay, a festői öböl kötelező, izgalmas élményeket ígér a Caroni madár szentély, a Gasparee mészkőbarlang barlangrendszere Trinidad partjaitól nem messze található. Ha már karnevál, akkor a fémdobot mindenképp meg kell említeni a top 10-ben, mely a helyiek szerint az öröm hangjával ajándékozza meg az embert, és hatodiknak rögtön ott van az aszfalt tenger, mely nem a szokásos, máshol megszokott természeti csodákhoz hasonlít. Las Cuevas, Yerette, és a tengerben található templomszintén olyan, melyet mindenképp meg kell említeni, ha a best of Tobago kerül szóba. Nos, ez volt egy karibi gyorstalpaló, hogy tetszett?

--------------------------

Usa Zaszlo USA, Montana - nászút a Yellowstone hazájában

Montana Naszut Glacier Montana Naszut Lovaglas Montana Naszut Ranch 

A sok tengerpartos, egzotikus helyszín után következzen egy teljesen más jellegű nászút helyszín: Montana, USA. Amikor ilyen jellegű nászút opciókban gondolkodtam, nagyon nehéz kiválasztani „a tutit” még az USA-n belül, annyi csodás állam van, ahol hasonló jellegű életélmények várnak Rátok. Legutóbb egy cikket olvastam, ahol épp Monatana nyugati részéről írtak, mint ez egyik legjobb hely a nagyvárosi zaj elől menekülő ember számára, és épp valami filmsztárokat említettek, akik szintén ezt választották a nászútjukra, Szóval most épp ezért esett erre a választásom, ez volt a legutóbbi benyomás.

Emlékszem a cikkben „western chic” jelzővel illeték az állam nyugati területeit, és valóban, ezen a vidéken nem csak, hogy visszatalál az ember a természethez, ezen keresztül önmagához, de mindezt ráadásul stílusosan teheti meg. És ami még fontos, hogy az év bármely szakában, hiszen minden évszaknak megvan a maga szépsége, és számtalan lehetősége, hogy a nászút programjából a lehető legtöbbet hozzátok ki.

Tavasz, nyár és ősz természetesen főként a kinti tevékenységekről szól, a csodás tájak más-más arcukat mutatják a különböző időkben, mint mindenhol a nagyvilágban, és itt Montana államban ez csodás kontrasztokat, színpompás opciókat eredményez.

Montana állam akkor lesz a tökéletes választás számotokra, ha a természet szerelmesei vagytok, ha rajongtok érte, ha a mindenetek a természet, ha megőrültök érte! Igen, ennyire szeretitek! A kanyonok, gleccserek, ranck-ek, jégkorszaki képződmények elbűvölnek bárkit, állítom, de természetesen azok értékelik ezeket a legtöbbre, akik eleve a természet szerelmesei. Ja, a Yellowstone Nemzeti Parkot említsük meg külön is, hiszen a 3 állam közül, melyben található, az egyik épp Montana.

Szállásnak javaslom a The Ranch at Rock Creek farmot, melynek Silver Dollar szalonja hűen visszaadja a nyugati estern feelinget, melyet anno az amerikai western filmekben láthattunk.

---------------------------

Most, hogy végére értünk a titkos nászút helyszín válogatásunknak, őszintén érdekel a véleményed: hogy tetszett a lista? Melyik volt a Te személyes kedvenced? Esetleg van olyan, ami nincs a listán, de szerinted rajta kellene, hogy legyen?

Oszd meg velem véleményed, nagyra értékelem, ha időt és energiát szánsz erre, ide kattintva ezt megteheted e-mailben, ha pedig kérdésed lenne, ügyfélszolgálatunkat ezen a számon éred el: 061/273-0782.