13 hasznos tipp a tökéletes nászút megtervezéséhez

13 hasznos tipp a tökéletes nászút megtervezéséhez

13 hasznos tipp a tökéletes nászút megtervezéséhez

 

 

A külföldi nászút és az Ötlépéses utazástervezői szisztémánk

Egy nászút egyszeri, és megismételhetetlen kaland, vissza nem térő alkalom, a fiatal pár életében az egyik legfontosabb esemény. Nem véletlen, hogy egy nászút esetében (is) az egyetlen elfogadható mérce a Tökéletes: a nászút alatt minden legyen minimum olyan, mint amilyennek a fiatal pár megálmodta, nem igaz?. Mi megértjük, hiszen a számos nászút megszervezése során ezt mindig kiemelték Világutazóink, ezért engedjék meg, hogy néhány hasznos tippel segítsük a külföldi nászút megtervezését, akár minket választanak végül a nászút megszervezésére, akár nem. Ezek között lesznek olyan sarkalatos pontok, amik alapvetően befolyásolják egy nászút sikerét, de lesznek olyan finomságok is, melyek inkább azért fontosak, hogy egy minden rendben volt” nászút helyett Életük Nagy Kalandjában legyen része. Vannak olyan szempontok, melyeket már akkor figyelembe kell venni, amikor megfogan a külföldi nászút ötlete, míg más szempontok majd csak a nászút helyszínén lesznek fontosak. Bizonyára vannak ezek között olyanok, melyek fontosságát azonnal átlátni, míg más szempontok kevésbé fontosnak tűnhetnek egy nászút megszervezésénél. Mi úgy látjuk ennyi év, és sikeres nászút távlatában, hogy amikor egy általunk szervezett nászút kiemelkedően jól sikerült, akkor ezek a szempontok együttesen jelen voltak a nászút megszervezése során. A jó hír az, hogy amikor minket bíznak meg a külföldi nászút megszervezésével, akkor Önöknek ezekre a pontokra külön nem kell figyelni, hiszen a speciális Ötlépéses utazástervezői szisztémánk, melyet kidolgoztunk, egy nászút során is biztosítja a tökéletes kivitelezést, minden körülmények között.

 

13 szempont, amit minden sikeres nászút megszervezésénél megtaláltunk

Kezdjék el időben a nászút tervezését: amennyiben nem egy katalógusból fognak egy kész, charteres, turnusos nászút csomagot választani, mert fontos Önöknek, hogy a nászút minden részlete tökéletes legyen, úgy javasoljuk, hogy mielőbb kezdjék el a nászút tervezését. Először is, így biztosítják, hogy a nászút minden apró részlete mielőbb biztos legyen. Ez megnyugtató érzés, főleg, ha a nászút rögtön az esküvő után következik majd, hiszen az esküvő közeledtével a teendők sűrűsödni fognak. További érv, hogy mindig a legjobb opciók fogynak el legelőször, így van ez egy nászút tervezésénél is: minél előbb intézik, annál jobb lehetőségek közül válogathatnak. Minél előbb fixálják a nászút részleteit, annál több idő marad a részletek további tökéletesítésre, a megfelelő dokumentumok beszerzésére, stb. Végül fontos szempont, hogy így valósul meg a nászút a lehető legjobb feltételekkel, hiszen a repülőjegy, szállások, és egyéb szolgáltatások is általában annál kedvezőbb áron elérhetőek, minél előbb foglalják őket. 

Határozzák meg a nászút költségvetését: egy nászút megtervezésénél is elengedhetetlen, hogy meghatározzák előre a rendelkezésére álló költségkeretet. A világ minden táján szinte túlkínálat van mindenből: hotelek, kirándulások, repülőjáratok, egyéb szolgáltatások, melyek árai között többszörös különbség is lehet, még akár egy adott kategórián belül is. Jelentősen megnehezíti a szervezést, ha nincsenek tisztában a nászút pontos költségkeretével, lehetőségeikkel - az Önök, és a szervező számára is. Fontos továbbá a nászút költségvetésénél, hogy realisztikus elvárásokat támasszanak - mit jelent ez pontosan? Lehet, hogy önmagában 2,5 millió forint sok pénz, de ha egy héthetes Bora Bora nászút szerepel terveikben, sajnos, ez az összeg nem lesz elegendő egy ilyen nászút megszervezéséhez. Ha viszont ugyanezt az összeget egy karibi nászút szervezésére fordítják, akkor jobbnál-jobb opciók közül választhatnak.

Határozzák meg, mikor és mennyire időre szeretnének menni: fontos szempont lehet a nászút tervezésénél, hogy mikor szeretnének indulni, hiszen a világ egyes részeire különböző időpontokban ideális utazni. További szempont lehet, hogy mennyi időre utaznának, hiszen egy tahiti nászút megszervezéséhez például egy hetet nem javaslunk, mivel 3-4 nap eleve elmegy az utazással. 

Milyen jellegű nászút az Ön álmuk? A nászút helyszínén kívül az egyik legfontosabb szempont mindenképp a nászút jellege. Egy hét láblógatás egy kicsi szigeten? Körutazás? Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit? Hiába léteznek általánosan elfogadott tökéletes úticélok egy nászút megszervezéséhez, mint pl. a Maldív-szigetek, ha Önök eleve irtóznak az egy helyben üléstől, semmiképp ne válasszanak egy ilyen helyet, mert a harmadik nap után megőrülnek. Szerencsére, amikor hozzánk jönnek konzultálni a nászút részleteivel kapcsolatban, az ilyen és efféle buktatókra munkatársainkkal felhívjuk figyelmüket, hiszen nekünk egy célunk van egy nászút megtervezésénél is: hogy hozzásegítsük ügyfeleinket a számukra ideális döntésekhez.   

Helyszín, helyszín, helyszín! Amikor megvan, hogy milyen jellegű nászút az Önök álma, már szűkíthetjük tovább lehetőségeiket, akár konkrét országokra is. Ahogy egy műhold keresője, úgy vehetjük a zoomot egyre nagyobbra az ideális nászút helyszínével kapcsolatban: kontinens, ország, régió, szűk környezet, konkrét hotel, szobatípus. Elengedhetetlenül fontos, hogy a távolabbitól haladjunk a közelebbi felé, ugyanis fordítva, tapasztalataink szerint, nem garantált a tökéletes nászút élménye.  

Olyan nászút helyszín, ahol már voltak, vagy legyen valami új? Gyakran felmerül a pároknál, amikor a nászút részleteit tervezik, hogy olyan országba, úti célra menjenek-e, ahol már voltak, vagy olyan helyre, ahol még egyikük sem járt. Természetesen romantikus lehet visszamenni egy helyre, ahol már jártak együtt korábban is, mindenesetre mi azt tapasztaltuk, hogy a nászút megszervezésére izgalmas lehet egy teljesen új helyszín, ahol korábban még egyikük sem járt.

Egy vagy több desztináció a nászút alatt? Ez természetesen attól is függ, hogy milyen jellegű nászút az álmuk, hogy mennyi időre, és melyik térségbe mennek. Vannak csodás párosítások a világban, melyek egy régióban találhatóak, ezért könnyen összeköthetőek egy nászút megszervezésénél is: egy afrikai szafari tengerparti pihenéssel, Sri Lanka + Maldív-szigetek, Jáva, Singapore vagy Hong Kong + Bali, és még hosszasan sorolhatnánk ilyen jellegű nászút javaslatainkat. Az biztos, hogy ilyenkor fontos, hogy a megfelelő időt rá tudják szánni a nászút kivitelezésére, hiszen az állandó költözés, bőröndpakolás egy nászút „összhatását” is jelentősen leronthatja.     

Milyen az Önök számára tökéletes szálloda? Fontos szempont a nászút tervezésénél a megfelelő szálloda kiválasztása, különösképpen igaz ez akkor, amikor a hotel jelenti majd a bázist, ahonnan különböző kirándulásokra mennek a nászút során. S az ideális hotelnél nem feltétlen csak a csillagszám kiválasztására kell figyelni, sőt, az ördög pont a részletekben lakozik, mint mindig. Modern vagy tradicionális szálloda? „Adults only” hotel, melyet kifejezetten fiatal párok számára építettek, vagy családi a szálloda, ahol gyerekzsivajra kell számítani? A világ végén van vagy van a közelben szórakozási lehetőség? Klasszikus szobában gondolkodnak a nászút idejére vagy speciális lakosztályban, esetleg különálló villában? Ilyen jellegű kérdésből több tucatot fel szoktunk tenni ügyfeleinknek, hogy a tökéletesnászút élménye biztosítva legyen. Mert egy „végül is minden rendben volt” nászút, és a tökéletes álom-nászút között bizony, óriási a különbség…  

Forduljanak a külföldi nászút szakértőjéhez: a nászút fejezet cikkeiben legalább 30 olyan buktatót találnak, melyre talán Önök nem is gondolnának, vagy nem helyeznének elég nagy hangsúlyt rá a nászút tervezésénél. Ez teljesen természetes, higgyék el, hiszen a professzionális utazásszervezés is teljes embert kíván, ez egy külön szakma. Természetesen, manapság könnyedén le tud bárki foglalni egy repülőjegyet vagy szállást, itt azonban nem ilyen szinten foglalkozunk a nászút kérdésével: mi most azt vizsgáljuk, hogy a tökéletesnászút megszervezéséhez milyen szempontokat kell figyelembe venni. Egy szakember, aki számos sikeres nászút megszervezését bonyolította már le, teljesen stresszementessé teheti az Önök számára a nászút megszervezését, ráadásul akár garantálni is tudja, hogy a nászút minden eleme tökéletes lesz, így nem érhetik meglepetések Önöket. Mivel egy nászút egyszeri és megismételhetetlen alkalom, ezért mi mindenképp azt javasoljuk, hogy konzultáljanak a megfelelő szakemberrel ez ügyben: biztosíthatjuk, hogy ezzel Önök nyerik a legtöbbet!  

Mindent a menyasszony leánykori nevére foglaljanak: fontos szempont a nászút szervezésénél, higgyék el, nem véletlenül emeljük ki, láttunk már sok mindent az elmúlt több mint egy évtized során. A nászút szervezését általában még jóval az esküvő előtt kezdik a párok, viszont az esküvő után gyakran nem áll rendelkezésre elég idő ahhoz, hogy az iratokat az új névre átírják. Ezért azt javasoljuk, hogy a nászút során minden (pl. repülőgépre való feljutás) biztosan zökkenőmentesen történjen, hogy mindent a leánykori névre foglaljanak.    

Ne engedjék, hogy aprónak tűnő dolgok elrontsák a tökéletes nászút élményét: itt néhány olyan „apróságot” említenénk meg elsősorban, amik egy nászút során kellemetlenséget okozhatnak, viszont kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhetők. Ilyen pl. a megfelelő naptej: érdemes a szokásosnál magasabb faktorúval készülni, hiszen jelentősen ronthatja a nászút élményeit, ha néhány napig a szobában kell ücsörögni. Ehhez tartozik egy ideális fejfedő is, mely hasonló kellemetlenségektől óvhatja meg Önöket a nászút során. Feltétlenül javasoljuk, hogy kézipoggyászukba legalább egy váltás ruhát és tisztálkodó eszközöket is pakoljanak, hiszen roppant kellemetlen tud lenni, ha bőröndjük Önök után csak néhány nappal érkezik meg a nászút helyszínére. Hasznos lehet egy strandtáska vagy kis „travel bag” beszerzése is, melyben minden elfér kényelmesen, így a nászút során sokkal komfortosabban tudnak mozogni. Pót-akkumulátor, a megfelelő töltők: valószínűleg nincs annál idegesítőbb, mint amikor a nászút során a tökéletes pillanatban kapcsol ki fényképezőjük a gyenge töltés miatt…

Szerezzék be a megfelelő biztosításokat! Mivel a nászút részleteit jó-pár hónappal elutazás előtt intézzük általában, mindig javasoljuk ügyfeleinknek stornó, azaz útlemondási biztosítás megkötését. Természetesen tudjuk (és ügyfeleink el is mondják nekünk), hogy ez nászút, és semmiképp sem szeretnék visszamondani, mindenképp utazni szeretnének, és még csak arra sem gondolunk, hogy addig bármi történne kapcsolatukkal. Egyszerűen arról van szó, hogy ha bármilyen előre nem várt egészségügyi probléma lép fel a nászút előtt közvetlenül, akkor gyakran az egész összeg elveszhet, s gyakran még módosítani sem tudjuk a nászút dátumát. Mivel rendszerint a nászút esetében nagyobb összegről van szó, ezért mi mindenképp javasoljuk, hogy önrész nélküli biztosítást kössenek a nászút teljes részvételi díjára, hiszen így a biztosító egy nem várt eseménykor a nászút 100%-át megtéríti. Ezen felül természetesen javasoljuk a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötését is elutazás előtt, ami a nászút során nem várt eseményekkor jöhet jól.  

Mindig több költőpénzzel készüljenek: itt egyrészt azt javasoljuk, hogy egy csekélyebb készpénz összeg mindig legyen Önöknél a nászút során, mert bár már a legtöbb országban elfogadják a legfontosabb hitelkártyákat, mindazonáltal mehetnek olyan helyekre a nászút során, ahol kártyás fizetésre nincs lehetőség, vagy épp átmenetileg szünetel. Ezenfelül pedig azt tapasztaltuk, hogy az elsőre gondolt költőpénz felett is legyen Önöknél tartalék 15-20%, hogy a nászút során előre nem várt kiadásokra legyen fedezet. 

------------------------------------------------

Amennyiben még többet szeretne megtudni az Önök számára tökéletes nászút megszervezéséről, nászút konzultációra ajánlatkérő lapunkat kitöltve, vagy e-mailben tud, melyhez kérjük, kattintson ide. Telefonon az alábbi számon érhet el minket: +361/273-0782.

------------------------------------------------

 

- Amennyiben a nászút menüpontra kíván visszaugrani, kattintson ide, vagy rögtön a kívánt cikkre is ugorhat:
 
Kik választanak minket a külföldi nászút megszervezéséhez?
 
Mit kínálunk egy külföldi nászút szervezésénél, amit más nem?