Miért lenne egy luxushotel vendége, ha egy egész sziget ura is lehet?

Miért lenne egy luxushotel vendége, ha egy egész sziget ura is lehet?

Miért lenne egy luxushotel vendége, ha egy egész sziget ura is lehet?

 

Sziget-bérlés trendek '63-tól napjainkig

A privát sziget trend a hatvanas évekre datálható - ezekben az időkben találtak gazdára az első privát szigetek a nagyvilágban. A legendás görög hajómágnás, Aristotle Onassis esküvőjének (Jacqueline Kennedyvel 1968-ban) a Skorpió sziget volt a helyszíne, mely ekkoriban már az iparmágnás privát szigete volt, ezt 1963-ban vásárolta meg a görög államtól. Az ezt megelőző években pedig ez a privát sziget volt a családi fészke Onassisnak és Maria Callas operaénekesnőnek. Ezekben az években, egész pontosan 1967-ben vásárolta meg Marlon Brando a 12 sziget együtteséből álló Teteiaroa atollt, Francia Polinézia csodáját; jelenleg e 12 sziget egyetlen állandó lakosa Brando fia, aki hamarosan megnyitja hatcsillagos, környezetbarát hotelét (The Brando), mely a privát sziget-füzér, és egyben a világ egyik luxus-ékköve lesz. 1978-ban, a Virgin akkor még ifjú titánja, a 28 éves Richard Branson (ma már Sir R.B.) megszerzi a Necker Island privát sziget tulajdonjogát (Brit Virgin-szigetek), melyet később virágzó paradicsommá fejlesztett: itt a sziget-bérlés éjszakánkénti költsége manapság 50.000 USD környékén mozog. A privát sziget népszerűsége azóta jelentősen megnőtt és folyamatosan emelkedik - számos híresség privát sziget birtokosa már napjainkban. Néhány éve Mel Gibson filmsztár óriási dilemmába került, hogy sikeres rendezői karrierjéből visszatérjen-e a színészvilágba: teljes nyugalomra vágyott, s ezt a Mago privát sziget biztosította számára. Később a sziget annyira megtetszett neki, hogy meg is vette.  A neveket tovább böngészve több ismert filmsztár, Forma 1-es pilóta, popsztár, médiasztár, híres (vagy épp hírhedt) és kevésbé ismert milliárdos tűnik fel, akik privát sziget tulajdonosai.

Természetesen a privát sziget birtoklása manapság is a szuper-gazdagok kiváltsága: a milliárdosok birtokolják, de bárki belekóstolhat egy kis időre ebbe az életbe.

Igen, manapság a számos privát sziget közül egyre több világszerte az olyan sziget, amely teljes egészében kibérelhető - ami csak az Öné és meghívottjaié lehet. A sziget-bérlés egyik gyakori motivációja éppen ez, maga a kiváltság: belekóstolni az ultra-gazdagok világába, ebbe a különleges, már-már misztikus univerzumba. Mert, bár ez elmúlt időszakban a sziget-bérlés népszerűsége emelkedett, ez mindmáig csak a kiváltságos néhány százalék játszótere. A privát-sziget bérlés soha nem fog a tömegturizmus áldozatává válni, és épp ettől olyan vonzó az igazán tehetősek körében – ezt, bizony, bárki nem engedheti meg magának.

A felmérések szerint a világ szuper-gazdagjainak száma folyamatosan emelkedik, magánrepülők egyre több önerőből gazdaggá vált embert repítenek második (harmadik) otthonukba, üzleti tárgyalásaikra, vagy hétvégi golf meccseikre. Azaz egyre több ember van, aki számára egy magánrepülő (vagy épp egy privát sziget) elérhető, és nő is azok száma, akik ilyen játékszerekre szert tesznek. Viszont, ahogy a magánrepülő, úgy a privát sziget bérlés is kiugróan népszerű lett manapság; új üzleti modellek jöttek divatba. A sziget-bérlés szolgáltatást igénybevevőket sem elsősorban a birtoklási vágy, sokkal inkább az élvezet hajtja: az élmény vonzza őket, melyet csak egy privát sziget lakójaként élhetnek át. 

 

Privát sziget – biztonságos távolságra a tömegturizmustól

Mi is ez a különleges élmény, mi a sziget-bérlés szolgáltatást igénybevevők elsődlegesen megjelölt motivációja? A felmérések az mutatják, hogy ez nem más, mint a magány, a tökéletesen intim nyaralás: a sziget-bérlés garantálja a biztonságos távolságot a tömegturizmustól, a kevésbé szerencsés tömegektől vagy bármilyen zavaró tényezőtől. A sziget-bérlés lehetőségével élők számára több ilyen zavaró tényező is számításba jöhet, attól függően, hogy az élet mely területéről érkeznek. Egy filmcsillag, közéleti személyiség vagy egyéb híresség számára a nyilvánosság kizárása a sziget-bérlés legfőbb oka, az ő elsődleges szempontjuk kikerülni a paparazzók lencséinek, a pletykára éhes bulvárlapoknak a látóköréből. Egy vezérigazgató, menő bróker számára, aki a sziget-bérlés szolgáltatást igénybe veszi, a zavaró körülmény a mindennapok óriási nyomása, a roppant felelősség, mellyel másoknak tartozik, így ők a tökéletes lazításra vágynak.

Egy olyan sikeres vállalkozó, cégtulajdonos számára, aki aktívan részt vesz a napi ügyekben, az óriási pörgésben, és minden nap saját és családja egzisztenciáját teszi fel a „rulettre”, a sziget-bérlés a mindennapok zajának kikapcsolását jelenti elsősorban. Bárhogy is, a tökéletes nyugalom az elsődleges szempont, mely a sziget-bérlés okainál leggyakrabban előkerül a megkérdezetteknél; számukra egy privát sziget a tökéletes menekülő útvonalat jelenti. Hogy e menekülő útvonal végén egy privát sziget van az Indiai-óceán kellős közepén vagy egy meghitt kis sziget a Karib-térségben, esetleg egy zordabb sziget a szeles Anglia partjainál, már csak ízlés kérdése. Csodás, ha ez a privát sziget csak egy magánrepülővel, helikopterrel, vagy hidroplánnal közelíthető meg, de az a legjobb, amikor csak együttesen mindhárommal!   

És Önnek mi a legfőbb oka, hogy éljen a sziget-bérlés adta kiváltságokkal?  

---------------------------------------------------- 

Amennyiben úgy gondolja, inkább professzionális segítséget kér a sziget-bérlés bonyolításához, ajánlatkérő lapunkat ide kattintva érheti el, ha inkább e-mailben írná meg a sziget-bérlés részleteit, kérjük, ide kattintson. Telefonon az alábbi számon érhet el bennünket: +361/273-0782.         

----------------------------------------------------