Mire figyeljen egy sziget-bérlés megszervezésénél?

Mire figyeljen egy sziget-bérlés megszervezésénél?

Mire figyeljen egy sziget-bérlés megszervezésénél?

1963 óta, amikor a Skorpió sziget Onassis tulajdonába került, számos sziget cserélt gazdát és került privát tulajdonba, az egyik legnevesebb privát sziget bróker pl. az elmúlt pár tíz-esztendő alatt több mint 2.000 privát sziget eladásában segédkezett. Szinte naponta cserél gazdát 1-1 ilyen privát sziget, ami természetesen azt is jelenti, hogy a bérlehető szigetek száma is jelentős manapság, nem találni már olyan igényt, amit a sziget-bérlés szolgáltatás ne tudna kielégíteni. Ez egyrészről jó dolog, hiszen válogathat a számos különböző sziget között, akár az Indiai-óceán, akár a Karib-tenger vagy épp Új-Zéland az úti cél. Másrészről a túlkínálatnak köszönhetően egyúttal azt is elmondhatjuk, hogy sosem okozott a sziget-bérlés ekkora fejtörést, és mindenképp javasoljuk professzionális segítség igénybe vételét. Amennyiben minket választ a sziget-bérlés megszervezéséhez, mi a magunk részéről teljes mértékben biztosítjuk szakértelmünket, és minden erőnkkel támogatjuk Önt a tökéletes sziget megtalálásában. Az alapos felmérés során megismerjük elvárásait, vágyait, és álmait, majd amikor a tökéletes sziget kiválasztásra került, mindenben az Ön érdekeit képviseljük a sziget-bérlés leszervezésénél: megkérdezünk olyan dolgokat is, amikre talán nem Ön is gondolna, jobb feltéteket harcolunk ki Önnek, segédkezünk a szerződés összeállításában, egyszóval stresszmentesítjük Önt a sziget-bérlés megszervezése közben, hogy Önnek semmire se legyen gondja.

     

Akár minket választ, akár nem, íme, 9 hasznos tipp, hogy mire figyeljen egy sziget-bérlés megszervezésekor.

 

A 9 pontos ellenőrző lista sziget-bérlés megtervezéséhez:

-          a privát sziget megfelelő helyszínének kiválasztása: a sziget megfelelő helyszíne az első és legfontosabb, amire oda kell figyelnie a sziget-bérlés megtervezése során. Egy sziget-bérlés megszervezésekor természetesen más szempontokat kell figyelembe venni, mint villa-bérlés, vagy egy luxushotel lefoglalásakor. A sziget-bérlés megtervezésekor érdemes rögtön megnézni, hogyan lehet odajutni, és vissza a civilizációba? Természetesen sokan épp azért választják a sziget-bérlés szolgáltatást, mert egy szigetet nehéz megközelíteni, ezért a nyugalom garantált, viszont mindenképp érdemes utánajárni annak, hogy felfedezheti fel a sziget környékét, milyen lehetőségek vannak speciális időtöltésekre (vadászat, horgászat, túrázás stb.), ha a sziget egy idő után unalmassá válna. Érdemes a leggyorsabb lehetőségnek is utánajárni a sziget és a civilizáció között, ha esetleg valami itthon történne, és meg kellene szakítani a nyaralást. A sziget-bérlés helyszínének kiválasztásakor rögtön érdemes a várható időjárást is körbejárni: a megfelelő éghajlatú sziget kiválasztása kulcsfontosságú a sziget-bérlés sikerénél, illetve ebből adódóan természetesen a megfelelő időpont is. Bármelyik oldalról megközelíthetjük a sziget-bérlés megszervezését, akár a szabadság időpontja, akár a sziget elhelyezkedése, és az éghajlat oldalról.  

-          tudja, hogy pontosan mik az elvárásai a privát sziget kapcsán: a sziget elhelyezkedése, megfelelő mérete, az éghajlat, a sziget befogadóképessége, a sziget stílusa, felszereltsége, a személyzet, étkezési lehetőségek (pláne, ha speciális igényei vannak), a sziget szolgáltatásai – és mivel Ön egy elszigetelt, privát sziget vendége lesz, itt minden apróság fontos lehet a sziget-bérlés megtervezésénél. Ami nekünk bevált egy sziget-bérlés megtervezésekor, bár szerintünk nem csak sziget-bérlés során hasznosíthatja ezt a módszert:

1. készítsen konkrét kívánságlistát a sziget kapcsán, ha több család vagy pár utazik, akkor mindenki írja le az álom sziget paramétereit. 2. nagyon fontos, hogy számozza be a sziget-bérlés prioritásait. Az ár a kulcstényező? Az elhelyezkedés? A környezet? A sziget mérete? A medence, wellness és SPA szolgáltatások? A sziget egyéb szolgáltatásai? Higgye el, ez az egyszerű módszer a sziget-bérlés során is sokat segíthet, tapasztalatból mondjuk. 3. Ha beszámozták a sziget-bérlés prioritásait, vessék össze a többiekével az álom sziget paramétereit, és alakítsák ki az 5 legfontosabb közös nevezőt, amit a sziget-bérlés megtervezésekor figyelembe vesznek.  

-         forduljon a sziget-bérlés szakértőjéhez: hirdetéseket, melyek sziget-bérlés szolgáltatást kínálnak, manapság számos helyen találhat az Interneten. Amikor azonban professzionális utazási szakember segítségét veszi igénybe, nagyobb valószínűséggel talál rá a tökéletes megoldásra. A szakértő a sziget-bérlés során átvállalja a teljes körű szervezést (számtalan e-mail, telefon), és van, kihez fordulnia abban az esetben, ha bármilyen előre nem várt komplikáció lép fel a sziget-bérlés során. Tekintsen úgy a sziget-bérlés szakértőjére, mint egy terapeutára: mindent mondjon el a sziget-bérlés kapcsán, igényeit, félelmeit, céljait, álmait; minél többet tud a sziget-bérlés tervezője, annál többet tud segíteni. S a legjobb, hogy mindezért nem Ön nem fizet, hanem a sziget tulajdonosa. 

-          tegyük fel a megfelelő kérdéseket a sziget-bérlés tervezésénél: kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a sziget-bérlés egész folyamatában Ön aktívan részt vegyen, s kérdezzen. Mi személy szerint kimondottan bátorítjuk ügyfeleinket, hogy kérdezzenek, bárhova is utazzanak, bármilyen feltételekkel (cégünk egyik jelmondata: nincs „buta”, csak fel nem tett kérdés). Nincs ez máshogy a sziget-bérlés során sem. Örök szabály: Semmit se vegyen készpénznek a sziget-bérlés során sem, mindenre kérdezzen rá konkrétan! Megéri elvégezni a házi feladatot a sziget-bérlés tervezésekor, sok kellemetlenségtől kímélheti meg saját magát, vagy egyszerűen bízza a sziget-bérlés szakértőjére ezt, és leveszünk minden terhet a válláról. 

-        ügyeljünk a részletekre, az ördög abban van! szorosan kapcsolódva az előző ponthoz, úgy gondoljuk, ez önmagáért beszél, és kifejezetten fontos ez egy sziget-bérlés megtervezésekor, hiszen ott érkezés után már nincs menekvés.

-        gondolkodjunk előre, intézzük időben a sziget-bérlés részleteit: „Mindig a legjobb sziget kel el leghamarabb.”  Íme, az örök kérdés, mely a sziget-bérlés szolgáltatás tervezésekor is gyakorta felmerül: „akkor járok jobban, ha előre foglalok, vagy várjak last minute ajánlatokra?” Természetesen, egyes esetekben a szerencsének köszönhetően kifoghatunk remek ajánlatokat az utolsó pillanatokban is, mindazonáltal a világpiacon megtalálható legtapasztaltabb cégek, melyek sziget-bérlés szolgáltatást kínálnak, azt ajánlják, hogy szezontól függően 5-8, de akár 12-14 hónappal előre intézzük a sziget-bérlés részleteit, hiszen ne feledje: mindig a legjobb sziget…”

-          mindig kérjük el a sziget referenciáit: de ne csak a sziget, hanem a sziget-bérlés szervezőjének a referenciáit is! Tapasztalatunk szerint egy sziget-bérlés megszervezésénél is fontos, hogy Ön a legjobb kezekben legyen, az Ön ügyével professzionális szakember foglalkozzon. Ezért irodánk a maga részéről minden információt biztosít ügyfelei számára, beleértve a sziget és saját referenciáit is. Amikor sziget-bérlés szolgáltatásról beszélünk, fontosnak tartjuk az ott-járt utasok véleményének megismertetését is ügyfeleinkkel, hiszen mi szolgálhatna ennél hitelesebb információval az Ön számára?

-         a sziget-bérlés részleteit írásban rögzítsük: javasoljuk, hogy akár utazási szakember segítségét veszi igénybe a sziget-bérlés során, akár saját magának intézi nyaralását, a részleteket mindig kérje írásban rögzíteni. Amennyiben a mi segítségünket kéri a sziget-bérlés megszervezéséhez, máshogy nem is tudja intézni: itt a mi érdekünk megegyezik az Önével.

-          ügyeljen a megfelelő biztosításokra: a sziget-bérlés során is fontosnak tartjuk, hogy figyeljen a megfelelő biztosítások beszerzésére. Három dolgot érdemes megemlíteni egy sziget-bérlés kapcsán is: 1. stornó biztosítás: a sziget-bérlés részleteit általában 5-8 hónappal utazás előtt intézzük, márpedig utazásig sok minden közbejöhet. Itt ráadásul általábanagy összegekről van szó, márpedig egy önrész nélküli stornó biztosítás a sziget-bérlés díját 100%-ban visszatéríti, ha bármilyen előre nem várt esemény történne. 2. felelősség biztosítás: irodánk olyan biztosítás megkötését javasolja a sziget-bérlés idejére, mely azokra az esetleges károkra is fedezetet nyújt, melyek a sziget felszerelését érintik. 3. utasbiztosítás: a sziget-bérlés során is történhet baleset, mi azt javasoljuk (bár nem csak sziget-bérlés esetén), soha ne utazzon megfelelő utasbiztosítás nélkül.

--------------------------------------------------------

Amennyiben úgy gondolja, inkább professzionális segítséget kér a sziget-bérlés bonyolításához, ajánlatkérő lapunkat ide kattintva érheti el, ha inkább e-mailben írná meg a sziget-bérlés részleteit, kérjük, ide kattintson. Telefonon az alábbi számon érhet el bennünket: +361/273-0782.      

--------------------------------------------------------