Mire figyeljen oda egy villa-bérlés megszervezésénél?

Mire figyeljen oda egy villa-bérlés megszervezésénél?

Mire figyeljen oda egy villa-bérlés megszervezésénél?

Ahogy láthattuk, a villa-bérlés kétségtelenül rendelkezik jó-néhány előnnyel, melyek ügyfeleink tökéletes nyaralásához hozzájárulhatnak. Csapatunk feltétlen célja, hogy munkájuk segítségével mindenki számára megtalálják az ideális megoldást akkor is, ha ügyfeleink villa-bérlés szolgáltatásunkat veszik igénybe. Reméljük, az Ön számára is hasznos információkkal szolgálunk oldalunkon és sikerül kedvet csinálni a nyaralás e különleges formájához. Ahogy szép lassan, az évek során nőtt a népszerűsége a villa-bérlés szolgáltatásnak, úgy növekedett világszerte a kibérelhető villák száma. Partnereink kínálatát számba véve elmondhatjuk, hogy manapság a világon nagyságrendileg 500.000, azaz félmillió villa igyekszik elcsábítani az ügyfeleket a szállodáktól. Nyilvánvaló tehát, hogy ebből a tengernyi kínálatból kiválasztani az Önnek ideális megoldást nehezebb, mint valaha. Azért, hogy a villa-bérlés előnyeit Ön is maradéktalanul kihasználhassa, készítettünk egy rövid útmutatót, egy listát azokról a sarkalatos pontokról, melyek felmerülnek a villa-bérlés során (bár véleményük szerint több ezek közül bármilyen jellegű nyaralás megszervezésénél hasznos lehet).

 

A 12 pontos ellenőrző lista villa-bérlés megtervezéséhez:

-          a villa megfelelő helyszínének kiválasztása: a villa megfelelő helyszíne az első és legfontosabb, amire oda kell figyelnie a villa-bérlés megtervezése során. A tökéletes nyugalom, vidéki lazulás nagyszerű lehet egy ideig, azonban lehet, hogy ez hamar idegesítővé válik: mindig tájékozódjon a villa közvetlen és tágabb környezetéről, milyen szolgáltatások, és hogyan elérhetőek el ott: hol van a legközelebbi város, lakott terület, a villa legközelebbi szomszédja mennyire található? A jó hír, hogy amikor velünk tervezi a villa-bérlés szolgáltatást, mi olyan dolgokat is megvizsgálunk egy villa kapcsán, amilyenekre Ön esetleg nem is gondolna. 

-         válasszon „feltörekvő” országot/nyaralóhelyet: a villa-bérlés szolgáltatásnál is megvannak az aktuális trendek, a divatos és felkapott helyek, ahol ugyanaz a villa mosttöbbe kerül, mint korábban. Másképp fogalmazva: egy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező villa itt többe kerül, mint a szomszédos országban, államban, partszakaszon stb. Természetesen, sok esetben ez reális, azaz az adott villa annyival jobb környezetben található, hogy ez a különbség érthető, viszont néha ez elsősorban a kiváló marketingnek köszönhető, és nem a villa adottságainak. Felfedező kedvű Világutazóinknak mi bátran javasoljuk feltörekvő helyszínek kipróbálását a villa-bérlés kapcsán is. Ha például a közelben szeretné a villa-bérlés előnyeit évezni, akkor Horvátország helyett mi Szlovéniát, Boszniát, vagy Montenegrót javasoljuk.     

-         tudja, hogy pontosan mik az elvárásai a villa kapcsán: a villa elhelyezkedése, megfelelő mérete, szobaszám, a villa stílusa, felszereltsége, a szükséges extrák - a lista szinte végtelennek is tűnhet. Ami nekünk bevált egy villa-bérlés megtervezésekor, bár szerintünk nem csak villa-bérlés során hasznosíthatja ezt a módszert: 1. készítsen konkrét kívánságlistát a villa kapcsán, ha több család vagy pár utazik, akkor mindenki írja le az álom villa paramétereit. 2. nagyon fontos, hogy számozza be a villa-bérlés prioritásait. Az ár a kulcstényező? Az elhelyezkedés? A villa mérete? A medence? A villa extrái? Higgye el, ez az egyszerű módszer a villa-bérlés során is sokat segíthet, tapasztalatból mondjuk. 3. Ha beszámozták a villa-bérlés prioritásait, vessék össze a többiekével az álom villa paramétereit, és alakítsák ki az 5 legfontosabb közös nevezőt, amit a villa-bérlés megtervezésekor figyelembe vesznek.       

-          tervezze meg a villa-bérlés költségvetését: amint kialakultak elvárásai, rögtön utána érdemes végiggondolni a villa-bérlés költségvetését is, de akár az első lépcső is lehet ez, hiszen tapasztalatunk szerint a villa-bérlés heti 1.000 USD-ban is megállhat, de pénztárcánktól függően akár 100.000 USD-t is minden gond nélkül elkölthetünk rá. Minél pontosabban meg tudja határozni a villa-bérlés költségvetését, annál könnyebb lesz az álom villa megtalálása.  

Mi azt tapasztaltuk a villa-bérlés során is, hogy a fontossági sorrend kialakulásával egyidejűleg a közelítőleges ár is körvonalazódni fog, és fordítva. A kérdés egyedül az, hogy a villa-bérlés megtervezését Ön melyik oldalról szeretné „megfogni”.       

-         forduljon a villa-bérlés szakértőjéhez: hirdetéseket, melyek villa-bérlés szolgáltatást kínálnak, manapság szinte bárhol találhat: interneten, újságokban, stb. Amikor azonban professzionális utazási szakember segítségét veszi igénybe, nagyobb valószínűséggel talál rá a tökéletes megoldásra. A szakértő a villa-bérlés során átvállalja a teljes körű szervezést (számtalan e-mail, telefon), és van, kihez fordulnia abban az esetben, ha bármilyen előre nem várt komplikáció lép fel a villa-bérlés során. Tekintsen úgy a villa-bérlés szakértőjére, mint egy terapeutára: mindent mondjon el a villa-bérlés kapcsán, igényeit, félelmeit, céljait, álmait; minél többet tud a villa-bérlés tervezője, annál többet tud segíteni. S a legjobb, hogy mindezért nem Ön nem fizet, hanem a villa tulajdonosa.  

-          tegyük fel a megfelelő kérdéseket a villa-bérlés tervezésénél: kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a villa-bérlés egész folyamatában Ön aktívan részt vegyen, s kérdezzen. Mi személy szerint kimondottan bátorítjuk ügyfeleinket, hogy kérdezzenek, bárhova is utazzanak, bármilyen feltételekkel (cégünk egyik jelmondata: nincs „buta”, csak fel nem tett kérdés). Nincs ez máshogy a villa-bérlés során sem. A villa-bérlés tartalmazza a törölköző, ágynemű használatot? Gyerekbarát a villa? Milyen messze van a villa a várostól? A villa tulajdonosai biztosan elmennek? A villa csak a mienk lesz, nem lesz ott más? A villa rendelkezik televízióval, felszerelt konyhával, mosodával, légkondicionálóval, és ezeket a villa-bérlés díja tartalmazza? Örök szabály: Semmit se vegyen készpénznek a villa-bérlés során, mindenre kérdezzen rá konkrétan! Megéri elvégezni a házi feladatot a villa-bérlés tervezésekor, sok kellemetlenségtől kímélheti meg saját magát, vagy egyszerűen bízza a villa-bérlés szakértőjére ezt, és leveszünk minden terhet a válláról.            

-          ügyeljünk a részletekre, az ördög abban van! - szorosan kapcsolódva az előző ponthoz, úgy gondoljuk, ez önmagáért beszél. Fontos, hogy a villa-bérlés szolgáltatás saját értelmező kéziszótárral rendelkezik, íme, néhány példa: „Steps from the beach” – nem mindegy, hogy 100 vagy 10.000 lépés a villa a parttól. „Villa with Pool access” – ez azt is jelentheti, hogy más is lesz ott Önökön kívül.

„Kitchenette” – csak egy „ette” toldalék, mégis egy villa kapcsán ez adott esetbe teljesen mást jelent, mint a normál konyha (konyhasarok, vagy egy szimpla minibár rezsóval). „Sleeps 8” – azt kérdezzük meg konkrétan, hogy a villa hány hálóval rendelkezik, a heverők nem számítanak. A sort tudnánk folytatni hosszasan, hiszen a villa-bérlés kapcsán legalább 20-30 ilyen kifejezés van, amire érdemes figyelni. Ön melyiket választja: megtanulja a villa-bérlés zsargonját vagy egy szakértő kezébe helyezni az ügyet?     

-          gondolkodjunk előre, intézzük időben a villa-bérlés részleteit: „Mindig a legjobb villa kel el leghamarabb.”  Íme, az örök kérdés, mely a villa-bérlés szolgáltatásnál is gyakorta felmerül: „akkor járok jobban, ha előre foglalok, vagy várjak last minute ajánlatokra?” Természetesen, egyes esetekben a szerencsének köszönhetően kifoghatunk remek ajánlatokat az utolsó pillanatokban is, ami a villa-bérlés üzletágban inkább a megszerezhető extrákat jelenti (a bérleti díjba ajándék masszázst, városnéző túrát stb. adnak ajándékba). Mindazonáltal a világpiacon megtalálható legtapasztaltabb cégek, melyek villa-bérlés szolgáltatást kínálnak, azt ajánlják, hogy szezontól függően 5-8, de akár 12-14 hónappal előre intézzük a villa-bérlés részleteit, hiszen ne feledje: mindig a legjobb villa…”

-        mindig kérjük el a villa referenciáit: de ne csak a villa, hanem a villa-bérlés szervezőjének a referenciáit is!  Tapasztalatunk szerint egy villa-bérlés megszervezésénél is fontos, hogy Ön a legjobb kezekben legyen, az Ön ügyével professzionális szakember foglalkozzon. Ezért irodánk a maga részéről minden információt biztosít ügyfelei számára, beleértve a villa és saját referenciáit is. Fontosnak tartjuk, hogy Ön azt is tudja, a legjobb kezekben van akár a világ végén is, hiszen partnereinket a legszigorúbb kritériumok alapján választjuk ki. Villa-bérlés szolgáltatásunk hátterét is olyan kiváló cégek biztosítják, melyek a szakma élvonalába tartoznak, és több-tízéves múlttal rendelkeznek. Amikor villa-bérlés szolgáltatásról beszélünk, fontosnak tartjuk az ott-járt utasok véleményének megismertetését is ügyfeleinkkel, hiszen mi szolgálhatna ennél hitelesebb információval az Ön számára?

-          a villa-bérlés részleteit írásban rögzítsük: javasoljuk, hogy akár utazási szakember segítségét veszi igénybe a villa-bérlés során, akár saját magának intézi nyaralását, a részleteket mindig kérje írásban rögzíteni. Amennyiben a mi segítségünket kéri a villa-bérlés megszervezéséhez, máshogy nem is tudja intézni: nálunk a mi érdekünk megegyezik az Önével.

-          ügyeljen a megfelelő biztosításokra: a villa-bérlés során is fontosnak tartjuk, hogy figyeljen a megfelelő biztosítások beszerzésére. Három dolgot érdemes megemlíteni egy villa-bérlés kapcsán is: 1. stornó biztosítás: a villa-bérlés részleteit általában 5-8 hónappal utazás előtt intézzük, márpedig utazásig sok minden közbejöhet. Ráadásul itt általában nagyobb összegekről van szó, márpedig egy önrész nélküli stornó biztosítás a villa-bérlés díját 100%-ban visszatéríti, ha bármilyen előre nem várt esemény történne. 2. felelősség biztosítás: irodánk olyan biztosítás megkötését javasolja a villa-bérlés idejére, mely azokra az esetleges károkra is fedezetet nyújt, melyek a villa felszerelését érintik. 3. utasbiztosítás: a villa-bérlés során is történhet baleset, mi azt javasoljuk (bár nem csak villa-bérlés esetén), soha ne utazzon megfelelő utasbiztosítás nélkül.

-          állandó segítség a villa-bérlés során: mindig bizonyosodjon meg előre arról, hogy elutazása után milyen segítségre, asszisztenciára számíthat a villa-bérlés teljes időtartama alatt. Azaz nem csak addig, amíg a villa és kulcsai átadásra kerülnek, hiszen nem várt esemény bármikor előfordulhat. Nem is kell itt nagy dolgokra gondolni, elég, ha Önök, mondjuk, egy helyi eseményre szívesen elmennének, jól jön ilyenkor, ha van egy ember, aki rendelkezésre áll a villa-bérlés idejére, és tud ezekben segíteni.  

-----------------------------------------------

Amennyiben úgy gondolja, inkább professzionális segítséget kér a villa-bérlés bonyolításához, ajánlatkérő lapunkat ide kattintva érheti el, ha inkább e-mailben írná meg a villa-bérlés részleteit, kérjük, ide kattintson. Telefonon az alábbi számon érhet el bennünket: +361/273-0782.   

-----------------------------------------------

 

- Amennyiben a villa-bérlés menüpontra kíván visszaugrani, kattintson ide, vagy rögtön a kívánt cikkre is ugorhat: