Miért egyre népszerűbb a privát körutazás a luxusutak kedvelőinek körében?

Miért egyre népszerűbb a privát körutazás a luxusutak kedvelőinek körében?

Miért egyre népszerűbb a privát körutazás a luxusutak kedvelőinek körében?

 

A csoportos körutazások lehetőségei

A nem is olyan távoli múltban egy körutazás megtervezésénél is az volt a bevett szokás, hogy összegyűjtötte az ember néhány olyan iroda katalógusát, melyben csoportos körutazás szerepelt, és ezek közül kiválasztotta a neki megfelelő megoldást. Ez a megfelelő megoldás persze gyakran távolról sem volt az ügyfél számára ideális, tökéletes körutazás, számos kompromisszumot kellett kötni. Eleve egy bizonyos országba évente csak 1-1 csoportos körutazás indult, fix dátumokon, így már rögtön a körutazás dátumához alkalmazkodni kellett, persze akkor, ha az adott körutazás elindult, mert összejött elég jelentkező (20-25 fő). Ez az időpont ritkán fedte a szabadság időpontját, egyezett meg az eltervezett időponttal, de nem nagyon volt választása annak, akinek egy adott körutazás szerepelt terveiben. Aztán a körutazás dátumán kívül rögtön jött a többi kötöttség is: fix program, hotelek a körutazás alatt, 20-25 másik emberrel együtt utazni, és még sorolhatnánk. Kész körutazások szerepeltek a katalógusokban, melyeket elsősorban a szervező iroda szempontjai alapján állítottak össze, ezekre Ön befizethetett, de nem volt beleszólása a körutazás programjába.

Ügyfeleink visszajelzése, és saját tapasztalatunk alapján is egyértelműen elmondhatjuk, hogy a csoportos körutazások szinte egyetlen részletébe sincs beleszólása az utasnak.

Egy ideig azonban a csoportos körutazások – a körutazás egyetlen alternatívájaként- még így is töretlen népszerűségnek örvendtek, ami nem csoda, hiszen az utazni vágyó közönség nagy része nem is tudott a privát körutazások létezéséről. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy egy csoportos körutazás sem jobb vagy rosszabb, mint az általunk kínált alternatíva (privát körutazás), csak teljesen más. Az utazóközönség jelentős része továbbra is él a csoportos körutazás lehetőségével, hiszen általában ez a legkedvezőbb megoldás egy adott ország megismerésére. Ők a kedvező áron felül szeretik a csoportos körutazások hangulatát is, hogy mások is vannak rajtuk kívül, hogy mindent előre leszerveznek helyettük, és a körutazás során csak végig kell menni ezen a programon. A csoportos körutazások kapcsán is rendre elmondják ügyfeleink hazai tapasztalataikat, és szinte mindenki ugyanarról számol be: van néhány iroda, akik csoportos körutazás szervezésével foglalkoznak, ők néha különböző időpontokra teszik egy adott körutazás dátumát, ezen felül esetenként eltérhet egymástól a körutazás hossza, esetleg valamelyest a programja is. A szervezőkön kívül pedig van számtalan kis iroda, akik a mások által szervezett körutazások közvetítésére szakosodtak, ők eladják ezeket jutalékért cserébe. Nem csoda hát, hogy amikor egy körutazás kapcsán ügyfeleink lázas keresésbe kezdenek, hamar szembesültnek azzal, hogy mindenhol többnyire ugyanaz a kínálat a magyar körutazás piacon. Egy adott országba 2-3 körutazás közül választhatna, amiknek a programja, ára, és egyéb paraméterei is majdnem teljesen megegyeznek, ezért az ügyfelek úgy érzik, valódi választásuk nincs a körutazás megtervezésénél. Ez korábban még talán nem is volt ennyire látványos a körutazás piacon sem, azonban az Internet elterjedésével nem csak a körutazás, de az egész utazási business megváltozott, az ügyfelek előtt kitárult a világ, így lehetőségeik a körutazás kapcsán is egy csapásra megsokszorozódtak.

Alkalmazottként mi magunk is számos körutazás értékesítését bonyolítottuk le korábban, s megfigyeltük, hogy az ügyfelek egy jelentős részét nem elégítik ki a katalógusunkban kínált csoportos körutazások.

Közvetlen kapcsolatban álltunk ezekkel az ügyfelekkel, akik egy-egy körutazás kapcsán is szívesen elmondták nekünk, mit változtatnának a programon, milyen lenne a számukra tökéletes körutazás. Természetesen ez akkoriban még komoly gondot jelentett számunkra, hiszen a mi feladatunk egy-egy körutazás értékesítése volt, és egyáltalán nem a körutazás személyre szabása. Volt egy ideális létszám (az iroda számára) a körutazás lebonyolításához, amit be kellett tölteni, és kész. Ezt a komoly gondot változtattuk lehetőséggé, amikor megalapítottuk saját vállalkozásunkat, ahol kifejezetten a privát körutazások, és az egyedi igények alapján összeállított utazások szervezésére koncentráltunk. Azóta elmondhatjuk, hogy egyre több ember fedezi fel a privát körutazás nyújtotta előnyöket, a privát körutazás a mai napig a legnépszerűbb szolgáltatásunk.

 

Kinek ideális választás egy privát körutazás?

Azok a Világutazók, akik privát körutazás szervezéséhez kérnek tőlünk segítséget, gyakran azt követően találnak meg minket –ha nem épp egy olyan ügyfelünk ajánlására érkeznek, aki már megtapasztalta a privát körutazás előnyeit -, hogy máshol nem tudták maradéktalanul kielégíteni igényeiket a tervezett körutazás kapcsán. Számukra a csoportos körutazás nem is jöhet szóba, hiszen elmondásuk alapján ők elsősorban épp a csoportokat szeretnék elkerülni, ezért fordulnak hozzánk, a privát körutazások szakértőjéhez. Egyszeri és megismételhetetlen körutazás az álmuk, egy olyan távoli országba készülnek, ahova egy életben valószínűleg csak egyszer jutnak el, ezért olyan partnert keresnek a körutazás megszervezéséhez, aki életre szóló kalanddá változtatja ezt számukra. Olyan tapasztalt tanácsadót keresnek, aki a számukra ideális döntésekhez segíti hozzá őket a körutazás megtervezésekor, és nem rábeszélni akarja őket egy adott programra. Az álmuk egy olyan privát körutazás, amit kifejezetten nekik állítanak össze. Olyan körutazás, amiben nincsenek felesleges, „lehúzós” dolgok, ahol nem ötperces fotószünetek vannak egy-egy fontos látnivalónál, amibe beleférnek spontán programok is: olyan körutazás az álmuk, melyben csak az szerepel, amit igazán szeretnének, se több, se kevesebb.

A gazdasági válság begyűrűzése óta ezeknél az ügyfeleknél kifejezetten megfigyelhető, hogy a körutazás tervezésekor is sokkal inkább előtérbe került az érték. Egy körutazás megszervezésénél is szívesebben áldoznak akár többet is a jobb minőség érdekében olyan különleges kalandokra és élményekre, amelyeket akár életük végéig is felemlegethetnek. Az is kiderült számunkra a privát körutazások kedvelőinek beszámolóiból, hogy jobban utánajárnak lehetőségeiknek, alaposabban megnézik, hogy mit vesznek meg, és főleg azt, hogy kit választanak partnernek a privátkörutazás szervezőjének: egy privát körutazás során is garanciákat akarnak arra, hogy azt kapják, amit ígértek nekik, és nem verik át őket.

Ezeket az elvárásokat testesíti meg maradéktalanul a Private Travel szolgáltatás, mely a privát körutazások esetében aratta a legnagyobb sikereket Világutazóink körében.

-------------------------------------------------

Amennyiben Ön is szeretné megtapasztalni a privát körutazás nyújtotta előnyöket, ajánlatkérő lapunkat ide kattintva érheti el, ha inkább e-mailben írná meg a privát körutazás részleteit, kérjük, ide kattintson. Telefonon az alábbi számon érhet el bennünket: +361/273-0782.       

-------------------------------------------------  

- Amennyiben a privát körutazás menüre szeretne visszalépni, kattintson ide.
 
- Amennyiben valamelyik másik privát körutazás cikkével folytatná, kattintson rá: