Magánrepülő VS. Menetrendszerinti repülő

Magánrepülő VS. Menetrendszerinti repülő

Magánrepülő VS. Menetrendszerinti repülőgép

 

...avagy milyen konkrét előnyöket kínál a repülőgép bérlés szolgáltatás?

Az elmúlt néhány évtizedben a turizmuson belül az egyik leglátványosabb fejlődés a magánrepülő bérlés üzletágban ment végbe. Korábban volt „A” opció, amikor valakinek a tulajdonában volt egy magánrepülő, „B” lehetőségként pedig volt rendelkezésre álló repülőgép, melyet lehetett bérelni. Alapvetően most sincs ez másként, lehet tulajdonolni és bérelni, azonban a korábbihoz képest sokkal fejletettebb üzleti modellek még vonzóbbá tették a privát repülés élményét, mint bármikor idáig. Az egyik ilyen opció a Netjets cég által kínált üzleti modell, mely minden előnyt elérhetővé tesz az ügyfél számára, melyeket egy magánrepülő tulajdonjoga biztosít, csak a költségek töredékéért. Az üzleti modellekről bővebben a következő részben (Magánrepülő bérlés – hol kezdjük?) olvashat. A repülőgép bérlés üzletág fejlődésének egyik legnagyobb oka az üzleti modellek fejlődésén túl a menetrendszerinti járatok kínálta opció „visszafejlődése”. Először 2001. szeptember 11-e után történtek óriási változások a légiközlekedésben, és azóta elmondhatjuk, hogy a menetrendszerinti járatokon való utazás egyre körülményesebbé vált. A menetrendszerinti járatoknál az ügyfél kiszolgáltatottan alkalmazkodik a légitársaságok és a különböző hatóságok által hozott szabályokhoz, míg a magánrepülő bérlés esetében épp az ellenkezője igaz: itt minden az ügyfélhez, azaz Önhöz igazodik. Ahogy találóan összefoglalták egy cikkben a repülőgép bérlés előnyeit: „an experience built around you”. Igen, itt minden Ön körül forog, itt valóban Ön van a központban.               

Nem véletlen, hogy a magánrepülő bérlés, és a menetrendszerinti járatok egy részben szerepelnek, hiszen a repülőgép bérlés összes előnye akkor mutatkozik meg a legjobban, ha a magánrepülő és a menetrendszerinti járatok kínálta lehetőségeket együtt vizsgáljuk, ha a kettő közötti kontrasztra világítunk rá. Természetesen, amikor a magánrepülő bérlés és a menetrendszerinti járatok összehasonlítására kerül sor, akkor ez utóbbinál a business class, valamint a first class osztályok jöhetnek számításba, mint vizsgált alanyok, hiszen egy economy class osztályt értelmetlen lenne egy magánrepülő által kínált kényelmi fokozathoz hasonlítani. A magasabb osztályok azonban kényelmi fokozatban és árban is akkora ugrást jelentenek a turista osztállyal szemben, hogy ezeket már érdemes a magánrepülő kínálta szolgáltatásokkal összevetni.  Apropó, ár: a menetrendszerinti és magánrepülő összehasonlítása csak a költségek, pontosabban csak az ár oldaláról nem javasolt, hiszen csak ezt figyelembe véve a magánrepülő bérlés még akár értelmetlenül drágának is tűnne, nem egyébnek, mint rongyrázásnak. Bár azt gondoljuk, hogy ez nem csak a repülőgép bérlés szolgáltatásra igaz, hanem bármely más, utazáshoz köthető szolgáltatásra is: az esetek nagyon nagy részében nincsenek nagy csodák, és annak bizony nyomós oka van, ha valami drágább vagy olcsóbb. Ahogy egy ismert szerző írta könyvében: „ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az többnyire nem igaz”. De visszatérve az eredeti gondolatunkhoz, pontosítani az ár és költség kifejezéseknél azért szükséges, mivel egy repülő útnál sem a repülőjegy vagy a repülőgép bérlés ára az egyetlen tényező, mely az utazás végső és valódi költségét meghatározza.

(Persze vannak speciális esetek, amikor már az árcédulán szereplő összeg kevesebb lehet egy magánrepülő esetében, mintha menetrendszerinti megoldást választottak volna, de azért nem elsősorban ez a jellemző.) Azt mindenesetre elmondhatjuk, hogy a repülőgépbérlés számos olyan előnnyel rendelkezik, melyek együttesen a bérlés árát alátámasztják a menetrendszerinti járatok business és first class áraival szemben: nem véletlen, hogy a vagyonos emberek között egyre többen választják a repülés e módját.

Az alábbiakban az általunk legfontosabbnak ítélt szempont alapján vetjük össze a magánrepülő bérlés és a menetrendszerinti járatok kínálta lehetőségeket, igyekezve minden olyan szolgáltatásbeli különbségre rávilágítani, melyből akár Ön is profitálni tud.  

 

A 11 legfontosabb előny, melyet a magánrepülő bérlés kínál: 

Idő: nincs komoly üzletember, aki ne vallaná magáénak azt a mondást, hogy „az idő pénz”. Nem véletlen, hogy amikor a magánrepülő bérlés iparágról beszélünk, azon belül is az üzleti charter bérlés külön figyelmet igényel. Az üzleti világban a siker egyik fontos összetevője a források optimális, okos felhasználása (bár a magánéletben is ekkora figyelmet fordítana erre mindenki!), s amiből bizony mindenkinek egyformán adatott, az éppen a rendelkezésre álló idő. Éppen ezért fontos az előbb említett „an experience built around you”, amit a repülőgép bérlés nyújt a vállalatoknak, hiszen egy magánrepülő az idejük tökéletes kontrollját kínálja az üzletembereknek. Márpedig a komoly üzletemberek számára a kontroll minden területen, de különösen az idő esetében, kulcsfontosságú tényező, nemde? Egy menetrendszerinti repülőútnál az üzletembernek minden paraméterhez igazodni kell, számos macera jön egymás után, amiket aztán a business, valamint a first class osztályok kényelme igyekszik tompítani. Mik ezek a paraméterek, macerák?

-       Menetrend: a hagyományos repülésnél az üzletember alkalmazkodik a menetrendhez. Abba, hogy hová, mikor és hogyan tud eljutni, nincs beleszólása. Sok esetben ez nem találkozik azzal, amit ideálisnak lehet nevezni, így a saját, munkatársai és üzleti partnerei munkarendjét is ehhez kell igazítani, márpedig ez gyakran okoz időveszteséget mindegyik félnek. Ezzel szemben a magánrepülő bérlés megadja a teljes szabadságot ezen a területen is: az indulás ideje, a menetrend az Ön elvárásaihoz igazodik, így segít optimalizálni az Ön idejét.

-       Útvonal: hatalmas időveszteséget okozhat az egyes légitársaságok menetrendje, melyhez minden esetben alkalmazkodni kell, amikor menetrendszerinti járatokkal repül. Az átszállássokkal elpazarolt idő, a menetrend miatt a repülőtereken, szállodákban kényszerből eltöltött idő, mely a minőségi munkavégzésre ritkán alkalmas, mind-mind értékes veszteség egy üzletember számára. Nem beszélve az esetleges előre nem várt változásokról: járattörlések, késések, az emiatt elszalasztott csatlakozások, melyek az időveszteségen felül még stresszt és további kellemetlenségeket is okozhatnak (további munkarend átszervezése stb.) Ezzel szemben a repülőgép bérlés garantálja az Ön számára is, hogy felesleges időveszteség nélkül, mindig az optimális útvonalon fog célba érni, késések és előre nem várt bonyodalmak nélkül. Röviden: a magánrepülő segítségével a legrövidebb időn belül ér a célállomásra, ezért ez a legkiszámíthatóbb megoldás.    

-       Indulás: az egyes repülőjárat indulása előtt javasolt 2, esetenként 3 órával is megjelenni a repülőtéren biztonsági okokból. A becsekkolásnál általában a business és first class utasoknak ugyan kisebb sorban állással kell megküzdenie, a biztonsági ellenőrzéseket és egyéb kötelező köröket azonban már nem lehet nekik sem „elsumákolni”. Ezenfelül még ott a csomagfeladás is, kijutni a repülőtérre, a dugók és az esetleges további, előre nem várt komplikációk: mindent összevetve a menetrendszerinti járatnál jóval a járat indulás előtt el kell indulni otthonról vagy a munkahelyről (ez lehet akár 3-4 óra vagy több is), ami további értékes időkiesést okoz. Ezzel szemben a repülőgép bérlés már az indulásnál órákat takarít meg az utasoknak. Elkerüli a parkolással járó macerát, hiszen a legtöbb repülőgép bérlés szolgáltatást nyújtó cég felveszi Önt a kívánt helyen, majd a privát gépes terminálnál leteszi Önt, közvetlenül a gép közelében. Nincs sorban állás, várakozás a biztonsági vonal mögött, nem kell eljutni a megfelelő terminál megfelelő kapujához, várakozni a beszállításra… És akkor még nem beszéltünk a túlkönyvelt járatokról, járattörlésekről, késésekről, lekésett csatlakozásokról, elveszett, megrongálódott poggyászokról, melyek mind-mind az Ön értékes idejét rabolják. Ön megjelenik 20, vagy épp 10 perccel a magánrepülő indulás előtt a terminálon, egy rövid biztonsági ellenőrzést követően a szeme láttára berakják a csomagjait, és már száguld is a repülőgép a kifutón…    

-       Érkezési repülőtér: esetenként azzal is időt tud megtakarítani, hogy egy magánrepülő képes Önt az úti célhoz közelebb eső repülőtérre vinni, mintha egy menetrendszerinti géppel repülne. Landolás előtt a magánrepülő személyzete hívja aföldi személyzetet, így a leszállást követően sem kell várnia, Ön átül a transzferbe, ami már várja, és máris úton van a célállomás felé, kipihenten, munkára készen.    

Az idő tényezőnél talán először az üzleti utasok jutnak az eszünkbe, azonban ne feledkezzünk meg a repülőgép bérlés szolgáltatást magáncélra igénybe vevőkről, hiszen ezek az előnyök számukra is egyaránt fontosak lehetnek. Sőt, a felmérések alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy fontosak, hiszen a számok azt mutatják, hogy a repülőgép bérlés száma a privát szektorban is emelkedett az elmúlt években. Nem véletlen, hiszen ha magánemberként is fontos az Ön számára, hogy a nyaralásnál a lehető legtöbb idő felszabaduljon az utazás során (ezzel akár több napot is megtakarítson), vagy másik szemszögből nézve, a lehető legkevesebb időt pazarolja el feleslegesen, akkor a magánrepülő bérlés Önnek való.  

Komfort: ha valami jellemző a magánrepülő bérlés szolgáltatásra, az biztosan az, hogy a lehető legmagasabb komfortérzetet garantálja az utasok számára, akár egy rövidebb kiruccanásról, akár egy távolabbi úti célról legyen szó. Az ember aktuális, általános komfortérzetét több dolog is befolyásolhatja egyszerre, ezért mi is megpróbáljuk a repülőgép bérlés nyújtotta komfortot több szempontból is megvilágítani. A repülési komfortot megvizsgálva 5 olyan szempontot találtunk, melyeknél egy magánrepülő kiváló szolgálatot tehet az utasoknak:     

-     Az indulási macerák elkerülése: az idő tényező boncolgatásánál már volt szó az indulásnál fellépő macerákról. Azonfelül, hogy ezek jelentős időt, több órát is feleslegesen elrabolnak az utazóktól, azt is elmondhatjuk, hogy a komfortérzetet is jelentősen csökkentik. Valahogy indulásnál mindig zaklatottabbnak, rohanósabbnak, stresszesebbnek tűnnek az utasok, megfigyelték már? Persze, a katonás tempó, hogy időben kint legyenek a repülőtéren, le ne késsék a gépet, nehogy járattörlés vagy túlkönyvelés legyen, egymás mellett ülhessenek a gyerekekkel, nem felejtettek-e el valamit elintézni, nem felejtettek-e otthon valamit, és még sorolhatnánk… Azon persze egy magánrepülő bérlés sem segít, ha az egyik gyerkőcöt a nagy rohanásban otthon hagyták, viszont amennyire lehet, az indulásnál jelentkező maceráktól mentesíti Önöket. Nincs járatkésés, törlés, túlkönyvelés, nem kell rohanni a repülőtérre –hiszen végső esetben akár meg is várja a repülőgép Önöket -, nem kell izgulni, hogy a nagy sor, a bőröndök feladása miatt elérik-e gépet: Önök megérkeznek 20, vagy épp 10 perccel a magánrepülő indulása előtt, rövid biztonsági ellenőrzés, a bőröndöket beteszik a szemük láttára a gépbe, majd száguld is a gép a futópályán…        

-       Nagyobb élettér: …a magánrepülő száguld is a futópályán, majd az úti cél felé, de hogy! A repülőgép nyújtotta tér ugyanis jelen esetben nem csak azt jelenti, mint a business és first class osztályok esetében, hogy nagyobb a hely a lábnak, vagy kényelmesebb az ülés. Egy magánrepülő esetében ez azt jelenti, hogy akár az egész repülőgép konfigurációja tetszés szerint alakítható. Ezért is fontos többek között a megfelelő géptípus kiválasztása a magánrepülő bérlés szervezésénél, de erről bővebben a Repülő bérlés a főbb kategóriákról, illetve a Népszerű repülő típusok… fejezetekben olvashat. Az biztos, hogy számos kategória és repülőgép típus közül választhat, amikor a magánrepülő bérlés szolgáltatást szervezzük, így meghatározhatja az ülések számát, hogy mekkora élettérre van szüksége, még akár kényelmes ágyakat is kérhet a fedélzetre típustól függően. Röviden: Ön pontosan az igényeihez, az elvárt komfortfokozathoz igazíthatja a magánrepülő életterét. Jól hangzik, ugye?      

-     A gyerekeket, háziállatokat...: nem csak megtűrik, de egyenesen szívesen látják a fedélzeten! Pontosan tudjuk és megértjük, hogy a szülők számára a gyerkőcök a legfontosabbak a világon. Nincs ez másképp, amikor háziállatokról van szó, akikre a gondos gazdik családtagként tekintenek, éppen ezért ezt a szempontot külön is kiemeltük. A háziállatok nagy része a menetrendszerinti gépeken a csomagtérben utazhat, ezért a gazdik végigidegeskedik az utazást, hogy mi történik közben kedvenceikkel, hogy viselik az utazást, minden rendben van-e velük. Egy magánrepülő esetében nincs ez a stressz, mivel a házi kedvenceket szívesen látják a fedélzeten! Amikor gyerkőcökkel utaznak, akkor bizony a menetrendszerinti járatoknál figyelembe kell venni, hogy mások is utaznak a gépen, ezért fegyelmezni kell az örökmozgókat. A jobb járatokon vannak figyelemlekötő lehetőségek az apróbbak számára is –videojátékok, mesefilmek-, viszont ezek a lehetőségek limitáltak, és a rendelkezésre álló tér is kicsi egy örökmozgó gyerkőc számára. Egy magánrepülő esetében a lehetőségek azonban sokkal szélesebb skálán mozognak -  amit lehet, megteszünk azért, hogy a gyerkőcök is otthon érezzék magukat, és számukra is a lehető legélvezetesebb legyen az utazás.        

-     Nagyobb figyelem: egy magánrepülő esetén többszörös figyelem jut az utasokra, mint a menetrendszerinti járatokon, már csak az utas szám miatt is. A magánrepülő esetén a légi kísérők hozzá vannak szokva, fel vannak készítve arra, hogy fontos emberek utaznak a fedélzeten, és hogy kell nekik a megfelelő minőségű figyelmet szentelni.    

-     Élvezetesebb utazás: itt ismét csak a már korábban többször idézett mondatra szeretnénk visszatérni, mely szerint a magánrepülő bérlés az nem más, mint: „an experience built around you”. Amennyiben az utazás alatt Önt egy jó film vagy a kedvenc zenéje kapcsolja ki a legjobban, jelezze előre, és ezek fogják várni. Ha legszívesebben videojátékozna gyerkőcével a magánrepülő fedélzetén, nincs más teendője, mint a kedvenc játékaikat megjelölni. Ha az utazás alatt a világ aktuális sajtójából szeretne tájékozódni, nem probléma, beszerezzük, illetve ha Ön dolgozni szeretne a repülés alatt, ezért a maximális nyugalomra van szüksége, ez sem jelenthez gondot. Egyetlen cél lebeg a magánrepülő teljes személyzete és előttünk is: a lehető legkellemesebbé tenni utazását a repülés teljes idejére.                  

Rugalmasság: ahogy korábban már említettük, a menetrendszerinti járatoknál Önnek kell alkalmazkodni mindenhez, azonban egy magánrepülő esetében épp fordítva van minden, itt minden Önért van. A repülőgép bérlés szolgáltatás 24/7 elérhető, a hét minden napján, minden órában: Ön megmondja, hogy mikor - hol kell lennie, mi pedig ehhez igazítjuk az indulás időpontját, valamint az indulási, és érkezési repülőteret. Ha a magánrepülő felszállását egy fontos üzleti tárgyaláshoz igazítottuk, aminek az időpontja időközben megváltozott, nem kell bajlódni a jegyek módosításával (ha lehet módosítani, és ha vannak még helyek az új járaton), a repülőgép indulás könnyedén módosítható, hiszen ez is Önhöz igazodik. Az indulás is igazodik Önhöz, hiszen ha kiért a repülőtérre, betették a csomagokat, és kész az indulásra, akkor a magánrepülő elindul, míg ha esetleg közben beleszaladt egy váratlan helyzetbe, akkor a repülőgép akár meg is várja Önt. Ilyen szintű rugalmasság a menetrendszerinti járatoknál elképzelhetetlen lenne. Márpedig az ilyen szintű rugalmasság egy fontos, elfoglalt üzletember, top vezető esetében igazi kincs lehet, melyre megéri pénz áldozni.         

Jóval több úti cél: egy magánrepülő segítségével sokkal több célállomásra eljuthat a világban, mint a menetrendszerinti járatokkal. Ha csak az USA területét nézzük, a hagyományos járatokat 500 repülőtér szolgálja ki, míg egy magánrepülő több mint 9.000 repülőtérre juthat el, és ez még csak az Egyesült Államok területe! Önmagában ez is említésre méltó tulajdonság, hogy egy magánrepülő segítségével eljuthat olyan helyekre is, ahova a hagyományos gépekkel nem. Legalább ilyen fontos viszont az a szempont, hogy így a repülőgép sokszor sokkal közelebb juthat a célállomáshoz, ezáltal Ön jelentős időt takaríthat meg. Ráadásul ezek a magángépes terminálok sokkal kevésbé zsúfoltak, mint a hagyományos repülőterek. Éppen ez teszi lehetővé, hogy Önnek elég akár 20, vagy 10 perccel a magánrepülő indulása előtt megjelenni a repülőtéren, illetve szintén ennek köszönhetően leszállás után Ön sokkal gyorsabban el fog jutni a végállomásra, mintha egy másik repülőtéren landolt volna.       

Privát szféra / anonimitás: a magánrepülő biztosította kiváltságok közül az egyik legkézenfekvőbb és legfontosabb nyilvánvalóan az extra privát szféra biztosítása. Természetesen, már a menetrendszerinti légitársaságok business és first class osztályain is egy jelentős minőségbeli szintugrást tapasztalhatunk a turista osztályhoz képest, a repülőgép bérlés esetében azonban ez a minőségbeli különbség hatványozódik. A magánrepülő bérlés biztosítja az utasai számára, hogy teljes mértékben a saját szabályaik szerint „játsszák a játékot”. Az egyik ilyen fontos szabály, talán az Ön számára is, az anonimitás, a teljes inkognitó. Erről első körben lehet, hogy híres rock sztárok vagy közismert politikusok, üzletemberek jutnak eszébe, akik a „radarok alatt” szeretnek utazni, azonban felmérések azt mutatják, hogy a „hétköznapi” jómódú emberek számára is, akik repülőgép bérlés szolgáltatásban gondolkodnak, kiemelten fontos szempont az anonimitás. A diszkréció és anonimitás pedig a magánrepülő bérlés szolgáltatással biztosítható a legjobban. A privát szféra, anonimitás az ügyintézésnél, a magánrepülőgép terminálon és a fedélzeten egyaránt tökéletesen jellemző. A repülőgép bérlés iparág szereplői ugyanis tisztában vannak vele, hogy vendégeik egytől-egyig VIP ügyfelek, akik számára a diszkréció az egyik legnagyobb érték, amikor ügyeiket intézik, mert egyikük sem szeretné, ha utazásukon holnap már a bulvársajtó és egyéb médiumok csámcsognának. A magánrepülő bérlés intézésénél éppen ezért a bizalom, megbízhatóság és diszkréció felértékelődnek, amivel tisztában is vannak a társaságok, a szereplők, és maximálisan meg is felelnek az ügyfelek elvárásainak. Az anonimitáson felül persze jól jön a privát szféra a magánrepülő fedélzetén is, ahol háborítatlanul repülhet hosszabb-rövidebb távon egyaránt. Hogy Ön aztán ezt az extra privát szférát pihenésre, minőségi munkára, vagy szórakozásra fordítja (vagy ezekre együttesen), az már csak Önön múlik.  

Presztízs: le szeretne nyűgözni valakit? Egy magánrepülő erre kétségkívül a tökéletes eszköz lehet. Képzelje el, hogy egy valóban fontos potenciális üzleti partnerhez repül „vizitre”, és már csak egy utolsó találkozó van hátra, mielőtt az üzlet megköttetne. Tisztában van vele, hogy ez élete nagy lehetősége, és ez az együttműködés megváltoztathatja a cége és saját életét is. Ön szerint milyen benyomást kelt, amikor a partner által felajánlott privát transzfert a közelben található VIP magánrepülő terminálra kéri, ahol Ön laza könnyedséggel, tökéletes öltözetben, széles mosollyal sétál le a magánrepülő lépcsőjén? Igen, a hatás, az első személyes benyomás sikere nem marad el, nem véletlen, hogy a nagyvilágban a kiemelkedően sikeres cégek előszeretettel használják ezt az építő eszközt a fontos üzletek megkötésénél. És persze ne feledkezzünk el arról sem, hogy nem csak fontos üzletemberek, kiemelkedően sikeres cégek élhetnek a magánrepülő által kínált elbűvöléssel, hiszen magánemberként a repülőgép bérlés hasonló szolgálatot tehet Önnek. Egy fontos évforduló közeleg, és házastársát szeretné lenyűgözni, vagy épp egy „potenciális jelöltet”? Bárhogy is, a tökéletes lehengerlést egy magánrepülő garantáltan biztosítja majd!

Együtt a csapat: maradjunk még egy kicsit az előző üzleti példánál, amikor egy sikeres cég vezetői utaznak külföldre, ahol nagyon fontos megbeszélés(ek) előtt állnak. Egy magánrepülő megadja azt a lehetőséget, hogy a repülés alatt együtt maradhasson a csapat, és érdemi, minőségi munkát folytathasson a célállomásra érkezésig. A busines, és first class osztályok egy óriási minőségi ugrást jelentenek a turista osztályhoz képest, azonban egy magánrepülő új dimenziót nyit az Ön számára ebből a szempontból is. A mai felgyorsult világban, üzleti életben a sikeres vállalatok nem engedhetik meg maguknak, hogy akár egy apró lépéssel is lemaradjanak a történésektől, s egy magánrepülő kétségkívül ebben is segítségére lehet, itt biztosan nem marad majd le semmiről. Önök kinyitják a laptopokat, bekapcsolódnak egy konferenciahívásba, megbeszélik a stratégiát, a trükköket, legféltettebb üzleti titkaikat, mindezt anélkül, hogy azon kellene izgulniuk, hogy ki hall meg épp egy szupertitkos üzleti információt.  Ezzel a magánrepülő előnyeinek boncolásánál visszakanyarodtunk a privát szféra kérdéséhez, hiszen még a business és first class osztályok sem mindig képesek a munkájukhoz szükséges fokú diszkréciót biztosítani vállalatok top vezetői, kormányzati tagok vagy egyéb fontos emberek számára.    

Extra hely a poggyásznak: a magánrepülő előnyeihez tartozik az is, hogy egy-egy vakáció tervezésénél a bőröndök mérete, mennyisége, a csomagok súlya miatt nem kell izgulni. A poggyász mennyiségének itt egyedül a magánrepülő kapacitása szab majd határt, viszont az ideális repülőgép kiválasztásánál azt figyelembe lehet venni, ha extra mennyiségű, méretű poggyásszal rendelkezik. Emlékszik még a szlogenre: „an expereince built around you”, azaz itt minden Önről szól! Síelésre készül az egész família? Golf hétvégére indulnak barátaival? A repülőgép bérlés biztosítja az Önök számára azt is, hogy ne kelljen a felszerelésük épsége, biztonsága miatt izgulniuk, hiszen a magánrepülő személyzete akár az Önök szeme láttára pakolja be bőröndjeiket a repülőgép csomagterébe, és nem olyan “finom” mozdulatokkal, mint ahogy a menetrendszerinti járatoknál szokás kezelni a bőröndöket. Egy magánrepülő esetében éppen ezért nincs elveszett, megrongálódott értékes poggyász, idegeskedés, felesleges nyűg: ezeket itt 100%-ban ki lehet iktatni.  

Fiatalabb flotta, nagyobb biztonság (?): a menetrendszerinti járatoknál a flotta átalagéletkora 25 év, és kb. olyan intenzitással működnek, mint egy taxi. Ezzel természetesen nem azt szeretnénk sugallni, hogy ne lenne biztonságos a repülés ezeken a járatokon, hiszen egyrészt bizonyítottan a repülés a legbiztonságosabb közlekedési forma a Földön jelen pillanatban, másrészt a menetrendszerinti gépeket is szigorú szabályok szerint ellenőrzik, tartják karban. Mindössze azt mondjuk, hogy míg a menetrendszerinti járatoknál a repülőgép adva van, addig egy magánrepülő esetében Ön kérhet kifejezetten új modellt, ha attól nagyobb biztonságban érzi magát. Ez mindenesetre örök kérdés marad, hogy biztonságosabb-e a magánrepülő a menetrendszerinti járatnál, ezzel kapcsolatban sok tanulmány, cikk íródott, vannak érvek, ellenérvek mindkettő oldalon - igény szerint mi abban tudunk segíteni, hogy ezek forrásaihoz hozzásegítjük Önt.  

Étel, ital: noha valószínűleg nem a fő szempont, amikor valaki a magánrepülő bérlés szolgáltatás mellett dönt, az biztos, hogy senki sem szereti a rossz ételt, italt. Azt biztosan állíthatjuk, mivel mi magunk is megtapasztaltuk, hogy az évek során a menetrendszerinti járatokon kínált ellátás színvonala nagyot romlott. Magánrepülő bérlés esetén kiválaszthatja nem csak kedvenc ételét, de akár az éttermet is, ahonnan azt meg szeretné rendelni, sőt egyes repülőgép típusoknál még arra is van mód, hogy saját séfjét magával vigye. Természetesen ugyanez igaz az italokra is: kedvenc ételéhez kedvenc italát fogják felszolgálni, pont úgy, ahogy azt Ön szeretné. Képzelje el, ahogy kedvenc steakje mellé egy üveg megfelelően behűtött gyöngyöző pezsgőt, vagy egy pont jó hőmérsékletű ritka vörösbort szolgál fel a személyzet, majd egy könnyed kis desszert, amit a megfelelően felszolgált francia vagy örmény konyakkal koronáz meg. Mindez a fine dining élményeket kínáló éttermi kiszolgálás egy magánrepülő fedélzetén elérhető, így Önnek ezt a fajta kényeztetést sem kell nélkülöznie a repülés ideje alatt.          

Stressz és kompromisszumok nélkül: ez a rövid bekezdés tulajdonképpen az előző 10 pont összegzése, a magánrepülő bérlés előnyeinek egyfajta summázata. Végigolvasva az előző pontokat, és figyelembe véve a repülőgép bérlés általunk kiválasztott mottóját -„an experience built around you”- valóban elmondhatjuk, hogy a magánrepülő bérlés azok számára tökéletes választás, akik kompromisszumok és bármilyen felesleges stressz nélkül szeretnének repülni. Itt minden Önről szól, az Ön igényeiről és elvárásairól. A magánrepülő bérlés megszervezésének minden egyes lépését, az egész repülés élményét úgy építjük fel, hogy egyrészt minden felesleges nyűgtől megszabaduljon, amivel a menetrendszerinti járatoknál találkozhat, másrészről, hogy a repüléssel eltöltött idő a lehető legnagyobb élvezetet, kényelmet nyújtsa az Ön számára.  

------------------------------------

Amennyiben az Ön számra is fontos a fenti 11 szempont, és szívesen élne a magánrepülő bérlés által nyújtott kiváltságokkal, ajánlatkérő lapunkat ide kattintva töltheti ki. Ha inkább e-mailben írná meg a repülőgép bérlés részleteit, azt ide kattintva teheti meg. Amennyiben telefonon szeretné felvenni a kapcsolatot munkatársainkkal, úgy kérjük, ezt a számot hívja: +361/273-0782.